Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за начинаещ PHP dev

Featured Replies

Здравейте,

Направо по темата - започнал съм да гледам туториълите в nau4i.me за PHP i MySQL. Имам някакви базови познания по CSS i HTML, но нямам много практика ( за сега) с тях. Решен съм да пиша на PHP, а после ще преминавам постепенно и плавно към Ajax, JQuery и JavaScript. Но първо искам да поставя основата със сървърния език! И от тук вече започва зовът за помощ. По скоро за насока. Разбирам, че само с гледане на клипчета няма да стане. Трябва да седна и да пиша код. Но проблемът ми е, че от туториълите не мога да схвана точно логиката за едно по-голямо приложение. Правя логини, форми за регистрации, но нататък как да разширя сайта/апликацията ми е малко необятно. Казвали са ми - всичко го има в нета потърси го, но как да го търся след като не знам как да продължа. Не съм наясно кога какво точно ми трябва. Коя фукционалност на езика търся. Затова съм решил да гледам и да преписвам чужд код докато разбера последователността на писане. Бих искал да ви попитам за някакви туториъли на готови приложения,  които в момента са "модерни"  и ще добия ясна представа какво се изисква от един стажант/джуниър PHP dev  като за начало. Препоръчайте ми сайтове (освен  php.net), където мога да си сваля някакво приложение с целия му код и бази данни и да го разглеждам и да тренирам писането на код. До колкото знам от GitHub може. Други такива можете ли да ми препоръчате? Благодаря предварително! :)

П.С: Няма да имам проблем с английския.

П.С.2: За сега не искам с Wordpress, Opencart, Joomla да се занимавам. Затова питам конкретно за PHP.

Влез в softuni и разгледай последния php fundamentals курс. Много добре се обеднява от-до. Има някаква част теория и след това много примери. След това може да видиш php  web курса. Той въвежда в framework-оветр на езика, как работи един такъв и след това се изучава symfony 3. Не ти препоръчвам да гледаш клиповете в които не води Иван Йонков. Изключително лоши материал са. 

• 1 месец по-късно...

В lynda имаше 2 курса на Kevin Skoglund в които беше горе-долу добре и подробно обяснен материала, като за начинаещи. В laracasts можеш също да погледнеш https://laracasts.com/series/php-for-beginners и https://laracasts.com/series/php7-up-and-running , мен ми допада начина по който обяснява Jeffrey Way.
В pluralsight също има качествени уроци.
Мисля, че тези материали за начало ще са ти достатъчни. От там нататък започваш да пишеш и да експериментираш.

И аз да се запиша. Когато имаш представа от езика PHP знаеш какво е масив, обект, поинтер, наследяване, неймспейс (извинявам се за англо-българския). Функциите е полезно да ги знаеш, но не виждам смисъл от заучаването им на изуст има си php.net с до 10 клавиша взимаш пълната информация. След това плати си един месец в KNPUniversity научи какво е Symfony и си в джаза. Иначе плавното минаване после към клиентските скриптове го направи JavaScript/AJAX и след това JQuery, Angular, Underscore и подобните благинки. Защото няма ли основа, няма и развитие.

Не е много ок да учиш PHP... по-добре учи програмиране и ползвай PHP. Има разлика и шансовете ти за успех се увеличават в пъти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.