Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ДДС за поръчки от Англия

Featured Replies

Има ли ДДС?

преди 6 часа, 4i444o4 написа:

Има ли ДДС?

Няма, но и от Германия няма, а оттам стоките са по-евтини и може да се поръчва на английски.

преди 43 минути, Gangosa написа:

Дайте ми линк ще ви кажа колко е локална доставка и после ще сравним  цените 

белгиеца е акаут на трол;)

Пичове, защо сте ми толкова смешни, не знам?! (олееее, тази тема се отваря наново - станали са две) ДДС има всяка страна. Мито няма за вътрешна търговия, примерно Евро Съюза. В задачата ви питат за ДДС, а вие му казвате че няма! Вместо да попита за Мито, което е въпросно, вие говорите за ДДС! Анджиксън, доктора е в отпуск!

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

• Автор
преди 17 минути, Mlechko написа:

Пичове, защо сте ми толкова смешни, не знам?! (олееее, тази тема се отваря наново - станали са две) ДДС има всяка страна. Мито няма за вътрешна търговия, примерно Евро Съюза. В задачата ви питат за ДДС, а вие му казвате че няма! Вместо да попита за Мито, което е въпросно, вие говорите за ДДС! Анджиксън, доктора е в отпуск!

Просто искам точен отговор, и то е ясно - какви разходи, освен цената на стоката, мога да имам.  То се подразбира, че има ДДС. Въпросът е дали ДДС е включен само в цената на стоката или трябва да се плаща при получаване на пратката в България. 

преди 2 часа, 4i444o4 написа:

Въпросът е дали ДДС е включен само в цената на стоката или трябва да се плаща при получаване на пратката в България. 

Случвало ми се е стока да се облага два пъти с ДДС, при покупка от страна, извън океана, например САЩ. И то когато се използва посредник (дистрибутор). За вътрешна търговия, при леки автомобили например, между страни членки на Евро Съюза, данъка се плаща само в твоята държава, където ще регистрираш МПС-то. Ако търгуваш с карта, данъка се осчетоводява накрая, когато правиш транзакцията. Ако взимаш от Китай, тук може да те арпалясат с ДДС и Мито, стига да минеш лимита на позволеното. Кажи какво искаш да купуваш? Нещо от Амазонката ли?

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

• Автор
преди 13 часа, Mlechko написа:

Случвало ми се е стока да се облага два пъти с ДДС, при покупка от страна, извън океана, например САЩ. И то когато се използва посредник (дистрибутор). За вътрешна търговия, при леки автомобили например, между страни членки на Евро Съюза, данъка се плаща само в твоята държава, където ще регистрираш МПС-то. Ако търгуваш с карта, данъка се осчетоводява накрая, когато правиш транзакцията. Ако взимаш от Китай, тук може да те арпалясат с ДДС и Мито, стига да минеш лимита на позволеното. Кажи какво искаш да купуваш? Нещо от Амазонката ли?

Може и от Амазон.co.uk, но питам като цяло за всички онлайн магазини от Англия

до 30 лв нищо от 30 до 300 ДДС над 300 ДДС+ Мито - много често китайци пишат по ниски цени за да ти спести данъка, но вече зависи и на какъв кеф е митничаря - късмет

Ако е от ЕС нищо няма да платиш освен обявеното в сайта, все пак това е целта на ЕС да ти спести данъци ако търгуваш в него

преди 7 часа, Без умствен капацитет написа:

много често китайци пишат по ниски цени за да ти спести данъка, но вече зависи и на какъв кеф е митничаря

Последното ми пазаруване беше от китайски търговец и едновременно производител! Много съобразителен и грижовен за клиента - писа ми го (подарък).

преди 47 минути, Mlechko написа:

Последното ми пазаруване беше от китайски търговец и едновременно производител! Много съобразителен и грижовен за клиента - писа ми го (подарък).

то пише че е подарък но е отбелязана и цена - следващия път обърни внимание

9157131g.png

Редактирано от Без умствен капацитет (преглед на промените)

Не съм забелязал да има обявена цена, която да ми напомни на цената на скъпия продукт, пакета отиде в кладата. Другия път ще обърна внимание, благодаря.... някога, че много ми намаляха нуждите от delivery. ;) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.