Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, скоро ще взимам нов компютър и  в този бюджет от 950 лева трябва да включва всичко освен монитор и периферия.АМД ИНТЕЛ НВИДИА няма значение.Ще се играе на 1080 игри като overwatch , cs и може би гта 5.

http://nikem-bg.net/cart/57358p1r55505p1r46378p1r57577p1r49912p1r53749p1r57864p1rf.html

п.с. Ryzen 3 1200 ти е около 20 лв. по-скъп + още около 20 лв. за DDR4 и ще имаш актуална машина.

http://nikem-bg.net/cart/57358p1r57577p1r53749p1r57864p1r57992p1r56947p1rf.html

Препоръчвам ти да събереш още 50 лв. и да изчакаш да го заредят процесора вместо да бързаш.

Доставката под 1 000 лв. е платена тоест машина за 950 лв. ще ти дойде около 970 лв....

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Добре да кажем  , че ще изнамеря отнякъде кутия и старо хдд,какво може да направим за 950 без хдд и кутия включени в цената?

преди 22 часа, erik fartman написа:

Какво мислите за следната конфигурация?

http://nikem-bg.net/cart/57959p1r57605p1r57927p1r58035p1r53749p1rf.html

Конфигурацията, която @Roujin Z ти предложи е супер, дали ще сложиш 1200 или 1300X, ти си преценяваш разликата им е 40 лв. (40 лв. = 300 MHz отгоре). Дали ще сложиш 1050Ti или RX460 отново разликата е минимална, а разликите в парите е огромна.
Между другото в твоята конфигурация няма хард диск, т.е ако сложим и един хард диск отиде пак на 1030 лв.
Edit:
Ето един друг вариант (цък), според мен G4560 ще се представя по-добре от 1200 в гейминга и в същото време е по-евтин. Видео картата е леко overkill за мен, но пък върви на по-високи MHz, отколкото Palit-а.
Ако не сложиш HDD и кутия е леко зор да качиш нагоре, мисля си за 1060, но въпреки това Pentium-а ще я спъва. Това са 150 лв. грубо, за 150 лв. можеш дa качиш на Roujin Z конфигурацията и да сложиш Ryzen 5 1400, но пък там RX460-ката няма да и стига вътака. RX 470 няма абсулютно никъде ... (поне аз не намирам). Вариант е и да сложиш 4600 вместо 4560, ако се намери някъде защото в Nikem няма.
Виж и другите какво ще кажат, не бързай, просто си изказвам мнението по въпроса.

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

• Автор

преди 1 час, Ivan Iv. написа:

Конфигурацията, която @Roujin Z ти предложи е супер, дали ще сложиш 1200 или 1300X, ти си преценяваш разликата им е 40 лв. (40 лв. = 300 MHz отгоре). Дали ще сложиш 1050Ti или RX460 отново разликата е минимална, а разликите в парите е огромна.
Между другото в твоята конфигурация няма хард диск, т.е ако сложим и един хард диск отиде пак на 1030 лв.
П.П:
Ето един друг вариант (цък), според мен G4560 ще се представя по-добре от 1200 в гейминга и в същото време е по-евтин. Видео картата е леко overkill за мен, но пък върви на по-високи MHz, отколкото Palit-а.
Виж и другите какво ще кажат, не бързай, просто си изказвам мнението по въпроса.

По нагоре бях написал ,че хард диска и кутия няма да са проблем.

Редактирано от erik fartman (преглед на промените)

преди 6 минути, erik fartman написа:

По нагоре бях написал ,че хард диска и кутия няма да са проблем.

Редактирах си постта, просто се чудех какви варианти имаш..

В такъв случай може да сложиш 1500Х ако отделиш още 33 лв. http://nikem-bg.net/cart/57992p1r56898p1r53749p1r57358p1r57905p1rf.html

И ще имаш 8-нишков процесор на които не е орязан кеша и е с по-добър охладител от по-евтините модели.

И не сменяй дъното с HDV и паметта с оная измишльотина.

Да вървят на по-ниски настройки да. Сложил съм я понеже в случая е на нивото на около 80-90 лв. по-скъпите.

По-добра карта би била RX 470/570 или GTX 1060 но няма как да вкараш подобна в този бюджет. 

• Автор

Добре,ще бъде ли добра идея да се ореже малко от рамта и да се сложи ryzen 3(като ще го оверклоквам)и да се налеят повече пари във видео картата?

Споменатите карти са от 500 лв. нагоре тоест за най-евтината ще ти трябват двойно повече пари + 250 лв.

Тоест ще ти струва около 1 060 лв. 

• Автор

В sky computers гледам,че има gtx 1050 за около същатата цена като 460-ките.Коя от двете е по добре защото гледам,чe 1050 леко изпреварва 460.

Какъв е смисълът да слагаш 1500X? Процесорът не е проблем, проблем е видео картата.. Виждал ли си какво е натоварването на процесора и видео картата при по тежките заглавия? Дори 1400 и е много на 460-ката.. Погледни това клипче и това клипче. Процесорът не мърда повече от 50 %, докато видеото седи набичено на макс през цялото време.. В случая е много по-добре да вземеш нещо по-евтино, което ще ти върши по-добра работа (G4560) и да качваш от към видео карта...

Edit: Т.е наистина като се замисля няма много варианти за видео карта, тъй като всичко е скъпо. По-добре наистина си вземай Ryzen-а, поне ще имаш по-добър процесор..

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

https://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-geforcer-gtx-1050-ti-oc-4gb-gddr5-128-bit-gv-n105toc-4gd/pd/D70F52BBM/ малко по-евтина и малко по-добра и с 3 год. гаранция

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1050-ti-oc-edition-zt-p10510b-10l малко по-скъпа ,малко по-добра , с доста повече гаранция ( 5 год.)

Редактирано от Kamen Zhelyazkov (преглед на промените)

• Автор
на 8/10/2017 в 15:19, Димитър Гюров написа:

Не видя ли какво бях написал по нагоре?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.