Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Prо - лек преход от 32 към 64 битова версия

Featured Replies

От близо две години си ползвам Windows 10 Pro 32 битовата версия. Чак сега случайно разбрах, че процесорът ми е 64 битов и може 

да мина на 64 бита ОС. Доста се смях, защото си мислех, че разбирам от компютри, а то .......Станалото станало.....продължаваме напред, 

както се казва. В живота се случват какви ли не изненади и вероятно затова е толкова забавен и интересен. 

Има хора се женят и чак след 20 години разбират, че живеят не с "ангелче", а с "чудовище". :shock11:

Но на въпроса - има ли лесен начин да премина директно на 64 битова версия на Windows 10 Pro, чрез ъпгрейд или е нужна пълна 

преинсталация? :(

Ако си с до 3GB RAM включително, няма нужда да минаваш на 64-битова версия. За да се използва повече от 3GB RAM от системата е нужно тя да е 64-битова.

Относно ъпгрейда 32 към 64 без чиста инсталация - няма такъв вариант.

• Автор
преди 39 минути, baikolio95 написа:

Ако си с до 3GB RAM включително, няма нужда да минаваш на 64-битова версия. За да се използва повече от 3GB RAM от системата е нужно тя да е 64-битова.

Относно ъпгрейда 32 към 64 без чиста инсталация - няма такъв вариант.

Там е работата, че компютъра ми е само с 1 гб рам. Сега съм пуснал тема, че търся да купувам нов, защото този вече 

се задъхва. Тогава видях, че новите вървят с 64 битови версии на ОС. Аз се надявах да си прехвърля нещата от стария на 

новия, но явно всичко ще се настройва наново. :(

• 4 години по-късно...

Пробвай да инсталираш service pack 1 или service pack 2 в който има вграден 64 bit за да инсталираш без да преинсталираш Windows

https://support.microsoft.com/en-us/windows/install-windows-7-service-pack-1-sp1-b3da2c0f-cdb6-0572-8596-bab972897f61 

Windows 7 64-bit (x64)

Download

На 1GB RAM 64 битовата версия ще дърпа повече RAM. Както дадоха вече съвет 64 бита само от 4 GB RAM и нагоре.

на 15.01.2022 г. в 22:39, COMFORT написа:

Пробвай да инсталираш service pack 1 или service pack 2 в който има вграден 64 bit за да инсталираш без да преинсталираш Windows

https://support.microsoft.com/en-us/windows/install-windows-7-service-pack-1-sp1-b3da2c0f-cdb6-0572-8596-bab972897f61 

Windows 7 64-bit (x64)

Download

И как предлагаш да направи даунгрейд от Win 10 към Win 7?

на 18.01.2022 г. в 12:37, цър-вул написа:

И как предлагаш да направи даунгрейд от Win 10 към Win 7?

Аз пък се чудя за този SP2 за Win7 :wub:

Dell имаха инсталационен диск  с вградени ъпдейти  и го водеха нещо като SP2 ама 

Download Dell Windows 7 Pro OEM Skylake Reinstallation.iso - Windows 11 Installation Guides (dellwindowsreinstallationguide.com)

image.png.7ca8a0b3e3a0ccbd62baaf9b29235813.png

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 10 минути, nikssi написа:

Аз пък се чудя за този SP2 за Win7 :wub:

Видях го, ама не ми се издребняваше...
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/how-to-obtain-and-install-windows-7-sp2/c2c7009f-3a10-4199-9c89-48e1e883051e

Цитат

Note: Remember, since Microsoft isn't calling this update a service pack, the version number listed in System Properties will remain Windows 7 SP1.

Официално няма издаден Windows 7 SP2

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.