Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за хард диск

Featured Replies

Здравейте. Имам лаптоп Asus X550VC от известно време ми създава проблеми забива без причина и понякога не иска дори да зареди а след преинсталация всичко се оправя.Осъмних се в хард диска и изтеглих програмата HDTunePRo. Наистина ми излезе грешка,но досега не съм имал подобен проблем и незнам какво точно означава,ще бъда благодарен ако някой може да ми помогне.Прикачвам снимка с грешката ако трябва ще пусна и допълнителни тестове просто незнам какви. Благодаря предварително.

21-ñ_ïò___ð_-2017_17-01.png

Ако имаш уменията да направиш следното, може и да имаш късмет да ползваш диска още неопределено време, но без да съхраняваш важни неща, които не са копирани на друг носител или качени в облак.

Сваляш проблемния диск и го свързваш към настолен компютър или намираш кутия с USB и го свързваш към лаптопа. Копираш си важните неща, защото в следващата стъпка диска ще се форматира на ниско ниво.

Теглиш и стартираш тази програмка - HDD LLF Low Level Format Tool

Внимавай кой диск ще маркираш, за да няма после вайкане и псуване...

• Автор

Благодаря за информацията. Бях го оставил цяла нощ да търси лоши сектори с Drrevitalize и намери 230 сектора от които успя да поправи само един. Засега ще слагам хард диска от стария ми лаптоп а този ще опитам да го възстановя. Приятен ден :)

Едит: Тази сутрин пуснах HDD Regenerator и възстанови 1684 сектора и сега в HDD Sentiel ми показва 70% здраве а вчера беше само 7% но сигурно пак ще стане така.

Редактирано от Kamen Koichev (преглед на промените)

• Автор

Сложих стария но и той е в почти същото състояние. Ако някой може да ми препоръча марка защото евентуално ще взимам нов а сега незнам кой са по добри.

преди 17 минути, Kamen Koichev написа:

Сложих стария но и той е в почти същото състояние. Ако някой може да ми препоръча марка защото евентуално ще взимам нов а сега незнам кой са по добри.

Без значение каква марка ще вземеш. А този диск може да го използваш като втори докато умре.

преди 2 часа, Kamen Koichev написа:

Мислил ли си за вариант със SSD и HDD на мястото на записвачката след време, или външен на USB ? Какъв е максималния ти бюджет и какъв обем диск ще ти стигне ?

• Автор
преди 48 минути, baikolio95 написа:

Мислил ли си за вариант със SSD и HDD на мястото на записвачката след време, или външен на USB ? Какъв е максималния ти бюджет и какъв обем диск ще ти стигне ?

Ами не ми трябва много място да речем 250 ГБ ми е напълно достатъчно. За бюджета да кажем до 100 лева въпросът е да е хубава марка,защото съм чел доста негативни мнения за някой модели хард дискове. 

За всяка марка има негативни мнения тъй като на всяка се развалят. Гледай кой е с повече гаранция при близка цена и избери него.

Така или иначе за тези пари не можеш да очакваш нищо особено. Моделите с 5 години гаранция почват от 140 лв. тоест за твоя бюджет ще са с 3 г. максимум.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Да и аз така забелязах. Ще поразгледам и ще избера нещо благодаря за информацията.

преди 14 минути, Kamen Koichev написа:

Ами не ми трябва много място да речем 250 ГБ ми е напълно достатъчно. За бюджета да кажем до 100 лева въпросът е да е хубава марка,защото съм чел доста негативни мнения за някой модели хард дискове. 

Предлагам ти да вземеш SSD, макар и доста над 100лв. -> 256GB SSD

или с по-малък размер -> 128GB SSD

бърз HDD с голям обем и 3г. гаранция -> https://megamag.bg/174375/tvard-disk-hitachi-25-1tb-32mb-sata-7200rpm

• Автор
преди 10 минути, baikolio95 написа:

Предлагам ти да вземеш SSD, макар и доста над 100лв. -> 256GB SSD

или с по-малък размер -> 128GB SSD

бърз HDD с голям обем и 3г. гаранция -> https://megamag.bg/174375/tvard-disk-hitachi-25-1tb-32mb-sata-7200rpm

Доста добри предложения благодаря. Май наистина ще взема SSD като гледам вече повечето лаптопи са с SSD явно е по-добър вариант.Може да прозвучи малко смешно но не съм много запознат с тези SSD това като външен хард диск ли е или пак се слага на мястото на хард диска?

Вече разбрах разликите и предимствата определено ще взема SSD благодаря. :) 

Редактирано от Kamen Koichev (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.