Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация за 2200-2500 лв.

Featured Replies

Здравейте, съфорумци. Крайно време е да сменя старата машина за нещо, което ще ми върши работа, каквато аз искам. А именно - най-нови игри при максимални настройки; като цяло компютър за всичко, от игри до работа, който няма да се спече от високите изисквания на съвременните игри (Battlefield 4, новия Doom, Battlefield 1, новите Wolfenstein ...) и програми. Трябва ми чисто и просто компютър. Периферия имам, да не я мислим. Бюджета може да скокне с още около 200-300 лв., но не повече. Ето ги изискванията от моя страна, надявам се да се поберем в бюджета: дъно Asus, процесор Intel i7, видеокарта Nvidia 9-та или 10-та серия (препоръчително), 16 гигабайта RAM, 2 терабайта твърд диск. Останалите компоненти като захранване, кутия... оставям да прецените вие, по-опитните. Също така ми се ще от предната страна на кутията да мога да включвам слушалките си (то май сега повечето го имат като опция това). И да, щях да забравя, понеже съм малко старомоден, и едно DVD-ROM устройство може да включим към компютъра, че имам немалко дискове. До 4-5 дни ще направя поръчката и естествено ще изразя мнение. Питайте ако съм пропуснал нещо.  :)

Данчо  малко трудна работа да  се вместиш в бюджета защото една бърза конфигурация със твоите желания  удря без SSD 2800 лева.

GB H270-GAMING 3 / LGA1151 
Intel Core I7-7700K 4.2GHz 8MB LGA1151 box 
G.Skill AEGIS DDR4 2x8GB 3000MHz F4-3000C16D-16GISB 
Seagate 2TB FireCuda SATA III SSHD ST2000DX002 
GB GTX1070 GV-N1070G1 GAMING-8GD 
PSU FD 750W INTEGRA BLACK 
Zalman Case ATX Z11 NEO USB3.0 
be quiet! Dark Rock 3 BK018 

Обща стойност - 2 828.66 лв. с ДДС

Ще икономисаш максимум 150 лева ако сложиш най кирливото дъно за тоя сокет и заключен процесор ама забравяш за клок изобщо. Ако евентуално намериш начин да икономисаш 20 % ДДС   е друг въпрос.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за отговора. Няма ли нещо с Asus-ко дъно? Иначе това, че обичам да играя игри, не значи, че съм зомбиран. Хахах. За клок не съм си и помислял. А относно SSD-то, микля, че не е толкова страшно и без него. И надявам се не сте останали с впечатлението, че робувам на марки/производители, просто базирам изискванията си на опита, който имам аз лично. Другото е, че казах че мога да отпусна още някой лев отгоре, така че...

P.S.  Сега забелязах, че видеокартата не е налична.

Редактирано от Dancho^94 (преглед на промените)

Има и Асус ASUS PRIME H270-PRO LGA1151 гледах да е възможно най евтината видео карта но може да я заместиш  и със друга.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Да, видях, че другите са над 1000 лв. Тия дни се прибирам от чужбина и ще си направя подарък. :P Ако имам въпроси ще пиша в темата, или пък ако вие имате запитвания ще отговарям. Естествено пак казвам, че след като се сдобия с машината ще оставя мнение.

Момента не е подходящ за закупуване на интелска конфигурация.Моят съвет е,ако толкова държиш да Интел  изчакай да излезят новите, а ако не можеш да чакаш се насочи към Ryzen.

преди 12 часа, Dancho^94 написа:

Благодаря за отговора. Няма ли нещо с Asus-ко дъно? Иначе това, че обичам да играя игри, не значи, че съм зомбиран. Хахах. За клок не съм си и помислял. А относно SSD-то, микля, че не е толкова страшно и без него. И надявам се не сте останали с впечатлението, че робувам на марки/производители, просто базирам изискванията си на опита, който имам аз лично. Другото е, че казах че мога да отпусна още някой лев отгоре, така че...

P.S.  Сега забелязах, че видеокартата не е налична.

Нормално, че няма да си помислиш за клок, тъй като overclock-а при Intel е златен. Значи относно програми Ryzen-а ще ти върши много по-добра работа отколкото Intel, тъй като има повече ядра.
В игри, между клокнат R5 1600 и 7700K, няма много голяма разлика (5-10 FPS). Разбира се това е относително и зависи много от играта.
Според мен имаш два варианта или чакай да видим как ще се представят новите процесори на Intel, или се запътвай към Ryzen.
Клока при AMD е евтин - дъната не са скъпи, караш си със стоковото охлаждане (зависи от това колко си надул процесора) и си вършиш работата.
@AlkatrazBG ти е предложил 7700K, поради по-високата тактова честота.

• Автор

Всъщност мисля, че за нуждите ми 7700K ще ми свърши отлична работа. Моля, нека не започваме спорове от типа Левски-ЦСКА, Металика-Мегадет, AMD-Intel ... :D Едно, че аз лично предпочитам Intel; друго, че не съм чак такъв хардкор геймър. Просто някои от заглавията, които искам да цъкна имат високи изисквания. А и не знам с какво може да се изненадам в близко бъдеще. Нека машината да е готова да поеме натоварване. Още веднъж благодаря за мненията!

• Автор

Здравейте отново. Вече официално направих поръчката и очаквам отговор.

59c9e89449922_.JPG.d7b9d49cc7b1c7ba06afc2d1bd936830.JPG

Ти сериозно ли даде 1090лв за 1070 като можеш за 26лв отгоре да вземеш EVGA GEFORCE GTX 1080 SC GAMING ACX 3.0. Дъното същата работа - ASUS PRIME Z270-P 20лв отгоре. По-добре отказвай поръчката докато е време...

Редактирано от ForBan (преглед на промените)

Пич ти виждаш ли ,че момчето е направило поръчка за 500 лева над бюджета си ? Той парите да ги не бере по дърветата  ? 

преди 3 часа, Dancho^94 написа:

Имам дъно на Asus И не съветвам други да вземат както и аз няма да взема повече... подръжката им е много зле да не говорим колко често си обновяват биоса , преди няколко месеца имах проблеми с дъното ми и чаках над 4 месеца за ъпдейт на биоса за да може уж да се оправи но .. частично накрая ми се наложи да купувам друга видеокарта.

преди 4 часа, Dancho^94 написа:

Избързал си. Другият месец Intel ще пуснат нови процесори, като 6-ядрената i5-ца ще бие твоята 4-ядрена i7-ца и ще струва някой и друг стотак по-малко.

преди 7 часа, саби написа:

Избързал си. Другият месец Intel ще пуснат нови процесори, като 6-ядрената i5-ца ще бие твоята 4-ядрена i7-ца и ще струва някой и друг стотак по-малко.

Честно да ти кажа, доколкото чета, няма да има много голяма разлика със старите процесори в Single-core производителността, главно са наблегнали върху Multi-core производителността, като отново Ryzen води в бенчмарковете със Cinebench.
Но пак все още нищо не се знае, докато не излезят и не се тестват като хората нищо не мога да кажа. Накратко в момента си говоря празни приказки.. :D
Който го интересува - https://www.kaldata.com/хардуер/първите-подробни-тестове-на-процесор-260280.html

преди 14 часа, Second to none написа:

Честно да ти кажа, доколкото чета, няма да има много голяма разлика със старите процесори в Single-core производителността, главно са наблегнали върху Multi-core производителността, като отново Ryzen води в бенчмарковете със Cinebench.
Но пак все още нищо не се знае, докато не излезят и не се тестват като хората нищо не мога да кажа. Накратко в момента си говоря празни приказки.. :D
Който го интересува - https://www.kaldata.com/хардуер/първите-подробни-тестове-на-процесор-260280.html

Подкрепям , същото и аз четох , за 8700К , разбира се бие в мултиядрените бенчмаркове но в едноядрените такива са почти равни дори при някои игри 7700К бие 8700К , макар че казват като пуснат някой друг биос ъпдейт за 370-ките ще се покачи производителността им.

ето още 

http://wccftech.com/intel-core-i7-8700k-review/

• Автор

Здравейте отново. Изчетох ви мненията и си взех поуки от тях. Преди два дни ми пристигна (най-накрая :huh: ) конфигурацията е вчера цял ден си я настройвах, инсталирах и т.н. Компютъра работи много добре (пу-пу, да не го урочасам)! Благодаря на отзовалите се със съвети и препоръки! Със сигурност ще попия от опита ви за в бъдеще. На всички :beer:

Боже, какво взе... Хайде сега е така от воле да ти покажа един от вариантите, които можеше да вземеш:

1. 

ASUS PRIME B350M-A AM4 
AMD Ryzen 7 1700 8 Core 3.0GHz 16MB Cache AM4 
8G DDR4 2400 ADATA 
Seagate 2TB Barracuda SATA III ST2000DM006 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
FD DEFINE S BLACK 

Обща стойност - 1 521.24 лв. с ДДСGTX 1070

2. 

Intel Core I7-7700K 4.2GHz 8MB LGA1151 box 
8G DDR4 2400 ADATA 
Seagate 2TB Barracuda SATA III ST2000DM006 
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
ASROCK B250M PRO4 LGA1151 
Thermalright CPU Cooler HR-02 Macho Rev.B 

Обща стойност - 1 602.00 лв. с ДДСGTX 1070

И двете конфигурации излизат г/д на прага на бюджета, а не за 3 бона. Не са най-добрите, нахвърлях ги набързо, но са по-добри от това, което си взел.

Ама то не автора е за бой, ами @AlkatrazBG

П.П. Ето и едно SSD< е така да има - http://nikem-bg.net/computer-components/SanDisk-X400-128GB-SSD-2.5-7mm-SATA-3/

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Ти прочете ли какво иска човека или  просто си асемблираш  ей така за спорта ? 

преди 10 часа, AlkatrazBG написа:

Ти прочете ли какво иска човека или  просто си асемблираш  ей така за спорта ? 

Всместо да давам малаумни предложения, по-добре да предложа нещо далеч по-добро и по-евтино. Райзен конфигурацията съм я дал само като опция, под нея, ако не виждаш има Интелска конфигурация, но за нея може би говориш за РАМ паметта ? Тази цена 1602 лева е за 2х8, а не 1х8. Дъното както казаха по-горе Асус не е от най-надеждните.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.