Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с субтитри на телевизор Neo LED-22135US (Blizoo)

Featured Replies

Здрайвейте, днес ми пуснаха втори телевизор на Blizoo(Mtel) с CA Modul, проблема е че като включа субтитрите ми излизат по много странен начин който според мен не е нормален снимал съм в прикачените снимки как изглеждат, някой може ли да ми обясни къде може да е проблема дали в телевизора или в самия модул и ако някой е имал подобен проблем как се решава? Телевизора е NEO LED 22135US. Благодаря предварително!

IMG_2649.JPG

преди 2 часа, Stanislav0305 написа:

Здрайвейте, днес ми пуснаха втори телевизор на Blizoo(Mtel) с CA Modul, проблема е че като включа субтитрите ми излизат по много странен начин който според мен не е нормален снимал съм в прикачените снимки как изглеждат, някой може ли да ми обясни къде може да е проблема дали в телевизора или в самия модул и ако някой е имал подобен проблем как се решава? Телевизора е NEO LED 22135US. Благодаря предварително!

Здравей!

Първо уточни откъде и от какво ги пускаш тия субтитри?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, Eternal Life написа:

Здравей!

Първо уточни откъде и от какво ги пускаш тия субтитри?!

Извинявам се, субтитрите от настойки, и нагласям на меню субтитри да е на български а иначе това си е канал HBO, на всички канали ми излизат така субтитрите, прерових уж всички настройки които не са особено много но уви, проблема си остава...

Най-интересното е че пробвах да кача на флашка филм с субтитри отделно и я вкарах в телевизора и субтитрите си вървяха без никакъв проблем, само не знам защо на телевизионните канали се получава така...

Редактирано от Stanislav0305 (преглед на промените)

преди 10 часа, Stanislav0305 написа:

Извинявам се, субтитрите от настойки, и нагласям на меню субтитри да е на български а иначе това си е канал HBO, на всички канали ми излизат така субтитрите, прерових уж всички настройки които не са особено много но уви, проблема си остава...

Най-интересното е че пробвах да кача на флашка филм с субтитри отделно и я вкарах в телевизора и субтитрите си вървяха без никакъв проблем, само не знам защо на телевизионните канали се получава така...

А , телевизора ОС има ли?

Телевизора от оператора ли си го закупил и има ли в менюто логото на оператора Mtel или Blizoo или други надписи или цветни ленти или друго нещо свързано с емблемата на оператора, а не оригиналното меню на телевизора? На външните цифрови приемници, операторите им преработват софтуеъра като ги заключват за използването им към други кабелни мрежи. Може да са сторили същото и с твоя телевизор.

Ако субтитрите са така на всички програми, подай рекламация за телевизора.

• Автор

Не, телевизора е купен от Техномаркет, на всички канали е така с субтитрите, сега идва техник вика това не е от нас.... Направо ме заби в земята аз хал хабер си нямам какво да правя сега...

Казваш - това е втори телевизор. Ако другия е с STB, пробвай как ще се държи NEO-то с STB. Ако и другия телевизор е с CA модул, размени модулите.

Но.....имайки в предвид "марката" NEO - по вероятно да е проблем с телевизора.

CA модула, няма връзка с програмите, може да го махне и да гледа БНТ, пловдивската телевизия и други некодирани без картата. Пробвай на аналогова телевизия как е, също и на цифрова ефирна телевизия с антена и виж как е на HD каналите, някои са безплатни. Пробвай и на чужди езици субтитрите как са, виж дали се влияят от контраста и яркостта и нивото на подсветката.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 29 минути, peppone1 написа:

CA модула, няма връзка с програмите, може да го махне и да гледа БНТ, пловдивската телевизия и други некодирани без картата. Пробвай на аналогова телевизия как е, също и на цифрова ефирна телевизия с антена и виж как е на HD каналите, някои са безплатни. Пробвай и на чужди езици субтитрите как са, виж дали се влияят от контраста и яркостта и нивото на подсветката.

Принципмо, си прав, но имам случай с един crown (вероятно, подобно vestel шаси), който правеше какви ли не мизерии с един модул, а със друг (на същия оператор) - работеше нормално (до колкото е възможно, при тези "марки")

Пробвай с други езици на субтитрите /например руски, украински и други източно европейски езици, които ги има в менюто на ТВ/.

Виж и това. Може да ти е полезно. Пише при първоначална настройка да се избере държава Германия.

http://help.blizoo.bg/images/Root/content/online_help/trouble_wizzard/digital_tv/camodule/other/cam_tv_other.pdf

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

• Автор

Пробвах с какви ли не неща, фабрични настройки, субтитри на друг език, вадене на модула и връщане обратно, всички настройки по 100 пъти ги сменях, подсветки, контрасти, резолюции и така нататък. Проблема е че аз изобщо не разбирам от такива неща и вече си мисля че проблема е в телевизора защото по други форуми чета че и други хора с НЕО имат подобни проблеми знам че е скапана марка но не съм го купувал аз, не гледам толкова много телевизия за това и не ми се инвестира в скъп телевизор. Благодаря на всички които се опитват да помогнат, утре ще ходя до сервиз за телевизори да попитам там дали няма да хвърлят яснота по въпроса.

преди 2 часа, andreygg написа:

Пробвай с други езици на субтитрите /например руски, украински и други източно европейски езици, които ги има в менюто на ТВ/.

Виж и това. Може да ти е полезно. Пише при първоначална настройка да се избере държава Германия.

http://help.blizoo.bg/images/Root/content/online_help/trouble_wizzard/digital_tv/camodule/other/cam_tv_other.pdf

Така е настроен на Германия, 2-ма техника идваха на Мтел и го настройваха и ефекта е същия.

А на аналогова телевизия как е и също на цифрова ефирна? Техника не трябва да ти говори, а да го поправи. Трябва да провериш и за актуализация на фърмуеъра, но Neo обикновено не правят поддръжка. Тази работа с настройки няма да се оправи, затова направи рекламация в магазина или ако си го закупил онлайн имаш право да го върнеш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Преди 3 години и може би повече е закупен, надали може да се върне...

Срока е 14 дни, а за 3 години гаранцията отдавна му е изтекла.

• Автор

Носих го на телевизионен техник и днес ми го върна, каза че е пробвал КА модула на други телевизори и е работил и че явно проблема е в телевизора и каза че нищо не може да направи, та в крайна сметка ще си купувам нов телевизор това май е решението на проблема.

Бе то за оправянето - може (шасито със сигурност е някое турско Vestel), но цената ще е почти като на нов телевизор, ако изобщо нормален човек се хване да ремонтира подобна "марка". Купи си някой свестен тв, а този може да го ползваш за монитор (ако има HDMI вход)

• Автор

Има HDMI да, а за другото си прав той е 200лв в магазна няма смисъл да се дават пари по него.

Харесал съм това телевизорче някой който е в час с нещата може ли да ми каже дали е добър и дали си заслужава

http://www.technopolis.bg/en/TV/TV-SAMSUNG-UE-32J4510/p/15955

На хартия звучи добре, но аз лично не съм фен на смарт телевизорите. Предпочитам за същите (или близки) пари да взема нещо с по-голям диагонал, а смарт си го прaвя с едно ODROID-че + openelec + kodi. И всичко, което е на домашния NAS (или по комповете в мрежата) си го достъпвам по Smaba, a за браузър ползвам Chromium

• Автор

Хубаво с по-голям диагонал обаче на мен площа ми е ограничена там където ще го слагам и няма как да бъде по-голям, за това се спрях на този вариант, не много скъп, достатъчно голям, хубава марка и да има wi-fi гледах. Все пак ако някой може да ми препоръча нещо хубаво 32 инча за да сравня ще съм му благодарен.

Нямаш никакъв избор, всички нови телевизори са един дол дренки. Взимай нещо което ти отговаря на изисванията и да е марково като Самсунг и още като нов му направи всички възможни актуализации.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.