Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,

Тъй като не разбирам достатъчно от хардуер и не съм наясно от къде може възможно най-изгодно да направя ъпгрейда се обръщам към експертите тук.

Това, с което разполагам на този етап е това - 

CPU Properties: 
CPU Type DualCore Intel Core i3-540, 3066 MHz (23 x 133) 

Motherboard Name Gigabyte GA-P55-UD3L 

Graphics Processor Properties: 
Video Adapter AMD Radeon R9 280 

С HDD 500 gb + 250 gb SSD
8 GB RAM DDR3
Захранване не би било нужно да се закупува допълнително, тъй като това което е закупено е достатъчно мощно.

Разполагам също така и с охлаждане - Cooler Master Hyper 212 EVO

Целта е играта Shadow of War на high или супер близко, както и други разбира се, но главно е тази като бенчмарк.

Бюджета може и да варира, т.е. ако е съвкупност от неща, които се предлагат със стоков кредит от някой уебсайт например, то тогава може и да е до 600-700лв.
Може и да е съвкупност от в брой до 300-350 лв. и останалите неща на изплащане, но като цяло не бих дал повече от 600, ултра макс 700лв. (и то само с опция за изплащане).
Няма проблем да е и втора ръка оборудването стига да работи и да няма никакви проблеми.

Препоръчани са ми тези 2 опции - 

https://www.pazaruvaj.com/procesori-c3139/amd/fx-8350-octa-core-4ghz-am3-p128129051/#

https://www.pazaruvaj.com/dynni-platki-c3128/asrock/990fx-extreme3-p55064590/?gclid=EAIaIQobChMI8_nS-7r11gIVjQDTCh37EQSmEAAYAiAAEgJKAPD_BwE

Ако може и мнения относно тези препоръки, но не бих отказал и други предложения.

Благодаря Ви предварително! 

Като цяло аз не бих вложил толкова много пари в части който вече не са актуалния сокет. Предполагам предложението е било за да можеш да ползваш паметта си.

Първото което бих направил е да установя дали процесора или видео картата ме спъва в игрите.

След това бих пробвал и до какви нива на настройките може да се играе безпроблемно и бих ли преглътнал по-ниското качество (не си споменал какъв е монитора ти и нямам идея на каква резолюция играеш). Също така гледайки сегашната ти платформа ти си с 2 ядрен с 4 логически ядра процесор и ако те спъва само той в подържаните от дъното ти процесори има 4 ядрен с 4 логически ядра и 2 4 ядрен с 8 логически ядра така, че логично бих потърсил втора ръка процесор от поддържаните от дъното ми (за целта - гледаш си хардуерната ревизия на дъното и после на сайта за GA-P55-UD3L - CPU Support).

Редактирано от plamen_petrov_80 (преглед на промените)

Не е добре да се търсят процесори точно за тази платформа 1156...А и шанса да се намерят евтино е малък.

Не се занимавай ами направо си вземи на изплащане: дъно: AB350M Pro4, Процесор: Ryzen 5 1400, Рам: 8гб DDR4

Изображение Артикул Модел Количество Ед.цена Сума
ASROCK AB350M Pro4, AMD B350, DDR4 3200+(OC)/2667/2400/2133, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, AM4 ASROCK AB350M Pro4, AMD B350, DDR4 3200+(OC)/2667/2400/2133, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, AM4 ***

33181     Изтрий 155,03 лв. 155,03 лв.
AMD RYZEN 5 1400, 4C/8T, up to 3.40Hz, AM4, with Wraith Stealth 65W cooler AMD RYZEN 5 1400, 4C/8T, up to 3.40Hz, AM4, with Wraith Stealth 65W cooler ***

32466     Изтрий 322,16 лв. 322,16 лв.
KINGSTON 8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator, CL15-17-17 /HX430C15PB3/8/ KINGSTON 8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator, CL15-17-17 /HX430C15PB3/8/ ***

33754     Изтрий 185,07 лв. 185,07 лв.
Междинна сума: 551,88 лв.
ДДС (20%): 110,38 лв.
Крайна цена: 662,26 лв.

Машината ти е 7-8 годишна така че се търси нещо втора ръка. Това което са ти препоръчали също е 6-7 годинки вече и не е добра идея да се взима ново.

Горното предложение е вариант ако ще взимаш нещо ново от магазина.

п.с. https://www.olx.bg/ad/protsesori-intel-socket-775-1156-1151-771-protsesor-cpu-i7-i5-i3-quad-ID57vE6.html#03b94fffa3

SOCKET 1156
Core i7 *Number of Cores:4 Threads:8*
870 up to 3.60GHz 8MB - 100лв - http://www.cpu-world.com/Compare/325/Intel_Core_i3_i3-540_vs_Intel_Core_i7_i7-870.html

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Ето имаш два варианта. единия ти излиза 100лв и пак има ефект. Другия е 700лв малко по добър ефект и си актуален и всичко ти върви на 6. Едно SSD си вземи ако искаш да стартираш малко по бързо системата, но не е задължително.

преди 4 часа, Roujin Z написа:

Това което са ти препоръчали също е 6-7 годинки вече и не е добра идея да се взима ново.

Така е, но за 220 левчета FX 8350 е отличен избор... + стабилно дъно + АМ охладител(който автора притежава) + качествено захранване и добре охладена кутия(не е задължително). В комбинация с неговата карта(R9 280) няма да има проблеми в повечето игри. Всъщност картата тогава ще бъде ограничаващото звено. 

преди 8 часа, plamen_petrov_80 написа:

2 ядрен с 8 логически ядра

Няма такова чудо и няма и да има.

преди 54 минути, goodly написа:

Едно SSD си вземи

преди 8 часа, RaZaReX написа:

С HDD 500 gb + 250 gb SSD

Ами автора да си реши дали си заслужава да е актуален или да спести пари и да избута още някоя годинка със остаряла платформа. Иначе да наистина за 400лв ще си вземе процесор и дъно FX 8350 и AM3+ с хубаво аудио и ще си пуца. Според мен няма смисъл да дава повече над 400лв за AM3+. Ще кара 3,4 годинки най много с AM3+ и видеото ако всичко върви по план в изискванията за игрите и ресурсите.

AMD FX-8350 263,49лв.

ASROCK 970 PRO3 R2.0 118,94

382,43лв + 10-15лв доставка = близо 400лв.

Като умалее видеото ще може да си вземе 1060 6GB ако евентуално не е излязла ново поколение карти и да добави още рам да станат 16гб.

Лично мое мнение ако ще е на изплащане и това не би ме притеснило, аз бих дал още 300лв за актуална платформа. Ниски температури нисък шум на вентилаторите и малко по бърза и надеждна връзка между компонентите + това че можеш спокойно да ъпгрейдваш каквото си поискаш ново и актуално без притеснения. Всичко е въпрос на пари, ако нямаш пари за даване и ще трябва да гладуваш ако искаш на изплащане тогава по добре по старо но по малко пари(АМ3+). Ако пак нямаш пари но искаш на изплащане и трябва да гладуваш, но много искаш да си актуален и си готов да гладуваш, ми давай ти си поръчай си(АМ4). И ако нямаш пари на веднъж и не те притеснява изплащането ми давай пак поръчвай(АМ4).

• Автор
преди 6 часа, goodly написа:

Ами автора да си реши дали си заслужава да е актуален или да спести пари и да избута още някоя годинка със остаряла платформа. Иначе да наистина за 400лв ще си вземе процесор и дъно FX 8350 и AM3+ с хубаво аудио и ще си пуца. Според мен няма смисъл да дава повече над 400лв за AM3+. Ще кара 3,4 годинки най много с AM3+ и видеото ако всичко върви по план в изискванията за игрите и ресурсите.

AMD FX-8350 263,49лв.

ASROCK 970 PRO3 R2.0 118,94

382,43лв + 10-15лв доставка = близо 400лв.

1во - благодаря за мненията на всички. 2ро - явно повечето клоните към това наистина да е AMD FX-8350. Харесва ми и идеята с Asrock 970, тъй като няма особено огромна разлика между това дъно и другото, което ми бяха първоначално предложили. Само дето знам, че мога да намеря 8350 и на по-евтино примерно 2ра ръка - някой дали знае някой който да го предлага и да няма никакви проблеми с него или по-скоро да не се занимавам и да го взема ново?

По принцип имах една оферта за него + дъно, обаче дъното не работеше при теста, а пък пича иска 180 лв. само за процесора, което е малко много според мен и затова все още търся.

Процесора не е никак подходящ за играта която те интересува а и като цяло се дъни в доста отношения.

Тя цената му не случайно е такава а и да го намериш на старо по-евтино пак си остава слаба ракия така че изгодата не знам каква е...

п.с. Дъната на Асрок в ниския клас са пълен боклук за тоя сокет.

Не че подкрепям мнението на XECUTIONER но едва ли имаше предвид това под стабилно дъно.

• Автор
преди 10 минути, Roujin Z написа:

Процесора не е никак подходящ за играта която те интересува а и като цяло се дъни в доста отношения.

Тя цената му не случайно е такава а и да го намериш на старо по-евтино пак си остава слаба ракия така че изгодата не знам каква е...

Ти пък си бахти и човека, уби всичко в мен! :D 

Според теб варианта е само за нови неща?

Със стария монитор ще играеш при всички положения а и съм ти дал вариант за 100 лв. ако ще взимаш стари боклуци.

Но да питал си за конкретна игра а там изискванията са доста сериозни. 

Най-добре втора употреба i5-i7 трета или четвърта серия или еквивалентите им Xeon Е3....

Този FX процесор иска сериозно захранване и охлаждане, освен това за игри (а и не само) повечето интели го бият по кадри отвсякъде, а и са къде по-хладни и икономични, макар и да са само с по 4 ядра (от тези, които съм предложил по-горе). Нали аз бях с такова нещо, много беше зле. Смених го с Xeon E3-1225 v2 и е много по-добре във всичко.

преди 38 минути, Roujin Z написа:

Не че подкрепям мнението на XECUTIONER но едва ли имаше предвид това под стабилно дъно.

Много мозък ръсиш наоколо, но ефект никакъв. Пред мен имам FX 8320 и оригинално копие на ''Middle-earth: Shadow of War''. Абсолютно никакви проблеми.;) 

Слаба ракия? Няма как да знаеш. Не си го виждал никога този процесор.

FX 8320 работи перфектно с ASRock 970 Про втора ревизия. Но не е много подходящо за оувърклок.

Няма нужда да ме подкрепяш. 

П.П. Пий си ракийката и не се занимавай с неща, които не са ти ясни. 

Аз си я пия и без да ми казваш. От чисто любопитство наистина ли би дал 400 лв. при положение че можеш за 100 лв. да си вземеш  i7-870.

Тоест би ли дал 300 лв. отгоре за разликата между двата процесора?

п.с. А и за 400 лв. може да се вземе втора ръка Хасуел + дъно.

I7--4770 - 350 лв. - https://www.olx.bg/ad/protsesori-nay-dobri-tseni-ID71XaD.html#f74b22a546;promoted

Дъно 55 лв. - https://www.olx.bg/ad/prodavam-dano-asrock-lga-1150-ID6B3GF.html#a5e9b56c58

преди 12 минути, Roujin Z написа:

Аз си я пия и без да ми казваш. От чисто любопитство наистина ли би дал 400 лв. при положение че можеш за 100 лв. да си вземеш  i7-870.

Тоест би ли дал 300 лв. отгоре за разликата между двата процесора?

Абсолютно и безусловно. 

П.П. Все пак не прекалявай като Киро, че е грозна картинка.:)

Предложението на Roujin Z е по добро от AM3+ платформата нищо че е втора ръка, само си местиш компонентите на дъното и сменяш процесора. Аз съм със такава платформа и честно казано бях много доволен преди да продам видеото gtx970, xeon E3-1230v3 както и рам паметта от 32gb. Сега съм с 2х4gb рам, и двуядрен процесор с който бях преди да купя Xeon процесор. Платформата не е толкова стара и държи стабилно и ще държи още години наред. Парите са твои избора е твой. Ако мислиш все пак да купуваш 1150 платформата поинтересувай се добре за дъното от обявата дали има или няма никакви проблеми все пак е ползвано. Но пак казвам, лично аз бих се метнал на AM4 ново!

Всичко под AM4 на AMD не е било конкуренция пред Intel и конкретно пред 1150 цокъл. Просто бяха провал причинен от intel и трябваше доста време за да се възстановят и да ударят intel под кръста както направиха със AM4 цокъл Ryzen. Дадени са ти 4 предложения първото което е със замяна на само един процесор с I7-870 =100лв за твоето дъно с което си сега. Предложение със AM3+ 400лв, предложение с 1150 което е по добър вариант, и на последно място актуална платформа на изплащане с AM4 цокъл до 700лв

Някой би ти казал: Вземи си i7-870 за 100лв и блъскай до като може. Последното ми мнение ще бъде или горе или долу  средно положение няма!

Искам да кажа че, или сменяш процесора на дъното ти със i7-870 за 100лв или взимаш новата AM4 платформа на изплащане. Няма нужда да мяташ 400лв за ъпгрейдваща се платформа почти незабележимия резултат в производителността при положение че процесорите са 4 ядрени което е достатъчно за всяка една нова или стара игра в днешно време. Всичко от там на сетне зависи от видео картата ти. Реално тя би вдигнала производителността когато я замениш с друга, но сега тя е нещо средно между 1050 и 1050ti което е достатъчно за сегашната ти платформа. Успех!

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,

Малко късен отговор, но бях доста зает с други неща, пък и в издирването на някои части. Искам да Ви благодаря на всички за мненията и отзивите. Избрах да се спра на малък ъпгрейд сега и по-голям в бъдещето като си взема i7-870 за 100 лв., единствения ми проблем обаче е, че в OLX всички са си ги разпродали и има само един, който го дава за 140лв., което не мисля, че е ок спрямо това, че останалите го продават за 100. Та..знаете ли някой дали продава такъв процесор?

Благодаря още веднъж!

Взимай този и бягай щот няма да намериш!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.