Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Keyboard layout

Featured Replies

При положение че съм избрал само 2 клавитури (Kеyboard layout), то на мен ми излизат 4. Идеи как да го оправя?! Прикачвам и 2 снимки за повече информация.

settings.png

langs.png

Редактирано от No Pain, No Gain (преглед на промените)

В случая по-скоро трябва да се редактира списъка с българските клавиатури и да се премагхнат ненужните,

Да де, ама не ми се слагаха "не нужни" такива, само заради снимката...:)

преди 16 минути, firestarter написа:

Да де, ама не ми се слагаха "не нужни" такива, само заради снимката...:)

ами да ги беше сложил за прегледност...ъ-ъ-ъ...тъй де, не знаем на какво ниво е автора на темата:clown:

преди 1 час, No Pain, No Gain написа:

langs.png

Клик по Language preferences >Български>Options>долу под Keyboards кликаш на ненужната клавиатура и после кликаш [Remove] и така, докато премахнеш всички ненужни БГ клавиатури.. Завършваш с ОК

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, No Pain, No Gain написа:

При положение че съм избрал само 2 клавитури (Kеyboard layout), то на мен ми излизат 4. Идеи как да го оправя?! Прикачвам и 2 снимки за повече информация.

избрал си два езика, а не клавиатури
за да премахнеш или добавиш клавиатури, виж предишните постове

• Автор

Май нещо не сте ме разбрали правилно или въобще не сте обърнали внимание на това коетo съм написал, а също и на снимките.

Така, аз съм избрал 2 кравиатури от настройките и това се вижда ясно на първата прикачена снимка (дори съм ги оградил). 

Обаче на втората снимка, където си сменям езика за писане, имам избор от 4 клавиатури, като 2 от тях никога не съм добавял.

П.С. Не знам за колко малоумен ме мислите, че да не мога да махна една клавиатура.

П.С. Прикачвам още една снимка и дано да е достатъчно красноречива.

П.С. Странното е че това се появи изведнъж само и то без никаква причина, което ще рече че преди не съм го имал.

paintmaster.png

Редактирано от No Pain, No Gain
Нивото ми е .... ;// (преглед на промените)

Помогни си сам, за да ти помогне и друг!

Ако беше прочел внимателно постовете ни, щеше да разбереш, че са различни. А ако беше постнал тази снимка изначало, моя пост щеше да е същия, като на ExaFlop (с една разлика).

на 11/1/2017 в 17:48, ExaFlop написа:

Клик по Language preferences >English(United States)>Options>долу под Keyboards кликаш на ненужната клавиатура и после кликаш [Remove] и така, докато премахнеш всички ненужни БГ клавиатури.. Завършваш с ОК

Не знам защо си останал с впечатление, че те мислим за...какъвто и да било. 

Имаш language pack на всеки език ,цъкаш на пакета ,на езика и там remove опцията и махаш

Аз така си махнах новата фонетика :) и сложих традиционната

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, firestarter написа:

Помогни си сам, за да ти помогне и друг!

Ако беше прочел внимателно постовете ни, щеше да разбереш, че са различни. А ако беше постнал тази снимка изначало, моя пост щеше да е същия, като на ExaFlop (с една разлика).

Не знам защо си останал с впечатление, че те мислим за...какъвто и да било. 

ПО-СКОРО ако ти беше обърнал повече внимание на снимките които съм дал, щеше да разбереш че това което ми казваш в случaя няма как да ми помогне. Както на първата снимка, така и на третата се вижда супер ясно, че аз имам добавена само 1 клавиатура на англиискй, както и 1 на български, как тогава по дяволите да премахна излишните?!?!

Останах с такова впечателние защото ми обесянвате как да стигна до менюто за добавяне и премахване на клавиатури при положение че аз вече трета снимка ви давам с това меню....

П.С. Прикачвам още една снимка и ако сега не разбирате за какво ви говоря, просто се отказвам... Явно само в български форум е нужно да се обеснява като на соп. (Отдавна не бях писал в български форуми ;X)

П.С.  И може би чак сега осъзнавам колко е вярно за жалост:

Цитат

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

omgreally.png

Да... за съжаление си прав... Тук си е така, просто нивото си е такова, пък и не само тука.. ( за това влизам и пиша много много рядко ) А сега ако все още се нуждаеш от помощ. Неприятностите с клавиатурните подредби (излишни) се причиняват от  КВ 4043961. При ъпдейта може нещо да се "омазало"... може от MS  да е "писано не дописано"..... или специфичен хардуер....  причини много.

Сега за да премахнем "излишните клавиатури" ще използваме едно древно, но златно правило на OS  Win 95 - ако "нещо" не може да се деинсталира или се обърка - инсталирай го отново и го премахни. Инсталирай в езици въпросните "излишни клавиатури". Сега вече ги виждаш.... Деинсталирай Ги !  Готов си. Повече няма да се появяват в трея или с клавишната комбинация. Може и да рестартираш.

Spoiler
на 11/4/2017 в 13:25, firestarter написа:

Не знам защо си останал с впечатление

По принцип не се впечатлявам от каквото и да е.

на 11/4/2017 в 13:25, firestarter написа:

те мислим за...какъвто и да било.

Който може, го прави. Който не може, симулира.

А и в каква врзка са тия разсъждение?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
на 11/7/2017 в 0:34, Staner написа:

Да... за съжаление си прав... Тук си е така, просто нивото си е такова, пък и не само тука.. ( за това влизам и пиша много много рядко ) А сега ако все още се нуждаеш от помощ. Неприятностите с клавиатурните подредби (излишни) се причиняват от  КВ 4043961. При ъпдейта може нещо да се "омазало"... може от MS  да е "писано не дописано"..... или специфичен хардуер....  причини много.

Сега за да премахнем "излишните клавиатури" ще използваме едно древно, но златно правило на OS  Win 95 - ако "нещо" не може да се деинсталира или се обърка - инсталирай го отново и го премахни. Инсталирай в езици въпросните "излишни клавиатури". Сега вече ги виждаш.... Деинсталирай Ги !  Готов си. Повече няма да се появяват в трея или с клавишната комбинация. Може и да рестартираш.

Най-накрая един смислен отговор! Това което си предложил работи, обаче е времнно и след известно време, въпросните клавиатури пак се появяват.... Явно Microsoft доста са усрали някои неща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.