Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова Видеокарта ?

Featured Replies

Здравейте,имам настолен компютър от вече 2 години с много добри характеристики освен видеокартата. Това е причината да не подкарвам повечето игри , който искам.Характеристиките на ПС-то са CPU - Intel Core 2 Duo 3.00 Ghz , RAM - 2GB и видеокартата - Intel Q35 Express Chipset Family. Когато се опитам да стартирам повечето игри ми пише нещо от сорта на "You video device is not supported" или "You card doesnt support Pisel shader". Мисля че някъде преди време видях че картата е 32 МБ.До/Чувал съм че за да се смени видеокарта е нужно да имаш правилното дъно или дънна платка незнам точно. Мога да заделя 100 лв за видеокарта. Ще се радвам на някой по-компетентен да ми помогне и да ми разясни как стоят нещата !

Благодаря Предварително ! :)

Да, прав си през 2008 г. компютъра ти е бил с добри характеристики.

Към днешна дата обаче не е точно така.

Първо е добре да изясниш каква точно е системата ти, примерно дали е маркова. Ако е маркова система кажи точен модел, ако ли не провери какво е дъното ти и захранването.

Системата ти дори и с добра видео карта не е много за игри, но пак зависи и какви игри визираш ти. Опиши какво игри искаш да вървят на системата ти и на какъв монитор с каква резолюция би ги играл.

• Автор

Здравей,благодаря ти че ми разясни някой неща. От къде мога да проверя дали системата ми е маркова или не

Искам да играя игри като Football Manager 2017/2018,PES 2017,League of Legends,

Откъм резолюция - много не съм на "ти" , просто искам да вървят на цял екран :D

Ако по кутията има надписи като: HP, DELL, Lenovo, Fujitsu, Acer и т.н. значи е маркова система и някъде има етикет с модела си.

Надписи като Delux, Neo и т.н не търси етикет :)

Можеш да използваш софтуер като Speccy, AIDA64 и т.н. да ти подскажат какво има в кутията на системата ти (за съжаление няма да покажат захранващия блок,него ти ще погледнеш ако можеш да отвориш системата какво пише на него).

Ако не си сигурен какво е и имаш възможност, снимай го и ще го разгадаем.

За резолюцията ти най-добре можем да се ориентираме по марка и модел на монитора ти.

преди 46 минути, markata99 написа:

Здравейте,имам настолен компютър от вече 2 години с много добри характеристики освен видеокартата. Това е причината да не подкарвам повечето игри , който искам.Характеристиките на ПС-то са CPU - Intel Core 2 Duo 3.00 Ghz , RAM - 2GB и видеокартата - Intel Q35 Express Chipset Family. Когато се опитам да стартирам повечето игри ми пише нещо от сорта на "You video device is not supported" или "You card doesnt support Pisel shader". Мисля че някъде преди време видях че картата е 32 МБ.До/Чувал съм че за да се смени видеокарта е нужно да имаш правилното дъно или дънна платка незнам точно. Мога да заделя 100 лв за видеокарта. Ще се радвам на някой по-компетентен да ми помогне и да ми разясни как стоят нещата !

Благодаря Предварително ! :)

Компютърът ти е бил с добри характеристики преди 10 години. Сега си за никъде с тези 2 гб. памет и този процесор при новите игри. Мисли за нова машинка, а този "дядо" го остави за интернет и по-лекички неща.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Автор
преди 29 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако по кутията има надписи като: HP, DELL, Lenovo, Fujitsu, Acer и т.н. значи е маркова система и някъде има етикет с модела си.

Надписи като Delux, Neo и т.н не търси етикет :)

Можеш да използваш софтуер като Speccy, AIDA64 и т.н. да ти подскажат какво има в кутията на системата ти (за съжаление няма да покажат захранващия блок,него ти ще погледнеш ако можеш да отвориш системата какво пише на него).

Ако не си сигурен какво е и имаш възможност, снимай го и ще го разгадаем.

За резолюцията ти най-добре можем да се ориентираме по марка и модел на монитора ти.

Fujitsu Siemens - сега видях че има етикет.

Добре, виж какво точно пише като модел на системата.

Иначе гледайки изискванията на желаните от теб игри не е чак невъзможна мисия.

Football Manager 2017 System Requirements

Football Manager 2018 System Requirements

League of Legends System Requirements

Pro Evolution Soccer 2017 System Requirements

Разбира се трябва да се подбере видео според слотовете на дъното, кутията, захранващия блок и парите разбира се, хубаво би било да се увеличи и системната памет, но зависи колко слота има на дъното и с какви банки памет са заети сега, колко bit е ОС-а и т.н.

• Автор
преди 23 минути, plamen_petrov_80 написа:

Добре, виж какво точно пише като модел на системата.

Иначе гледайки изискванията на желаните от теб игри не е чак невъзможна мисия.

Football Manager 2017 System Requirements

Football Manager 2018 System Requirements

League of Legends System Requirements

Pro Evolution Soccer 2017 System Requirements

Разбира се трябва да се подбере видео според слотовете на дъното, кутията, захранващия блок и парите разбира се, хубаво би било да се увеличи и системната памет, но зависи колко слота има на дъното и с какви банки памет са заети сега, колко bit е ОС-а и т.н.

Fujitsu Siemens DT7-D2598

Ако не бъркам това трябва да е Вашата система Fujitsu Siemens Esprimo E5925 DT7-D2598.

От което знаем, че се търси ниско профилна видео карта, захранващия блок е 270W следователно търсим сравнително икономична карта.

Имате 4 слота за памет така, че ако не сте в момента с 4 бр. от по 512 MB = 2048 MB = 2 GB то ще има възможност от добавяне на още памет.

Най-удачно би било да се търси втора ръка ниско профилна видео карта и оперативна памет - спрямо сегашната Ви.

А за монитора да кажете нещо?

• Автор
преди 40 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако не бъркам това трябва да е Вашата система Fujitsu Siemens Esprimo E5925 DT7-D2598.

От което знаем, че се търси ниско профилна видео карта, захранващия блок е 270W следователно търсим сравнително икономична карта.

Имате 4 слота за памет така, че ако не сте в момента с 4 бр. от по 512 MB = 2048 MB = 2 GB то ще има възможност от добавяне на още памет.

Най-удачно би било да се търси втора ръка ниско профилна видео карта и оперативна памет - спрямо сегашната Ви.

А за монитора да кажете нещо?

Да,компютъра на снимката е същият. Монитора е "DELL" , но повече информация незнам откъде да намеря.

• Автор
преди 51 минути, plamen_petrov_80 написа:

На задната страна на монитора трябва да има лепенка с модел, сериен номер и т.н.

пише REV.A00

Input rating 100-240V

и има някакъв номер - 27010025718 , ако това е сериен номер .

Някъде там трябва да има и модела на този Dell.

За видео карта нова намерих тази PALIT GT710 2GB SD3 без перка и тази GB N710D3-2GL с перка.

Не казвам, че е най-удачния вариант, но спрямо парите горе долу нова друга карта няма. Все пак може да се търси и втора ръка, но с условието да е ниско профилна доста карти отпадат веднага.

Ето малко повече информация за NVIDIA GeForce GT 710.

Опитвате се да съживявете мъртвец, но само си губите времето. Тази GT 710 е колкото да ти изкара сигнал до монитора, за друго просто не става! 

Както казах не е перфектната карта, но е доста повече видео карта от Intel Q35 Express Chipset Family.

При наличната машина, зададения бюджет и начертаните цели ти (@Agentpat™) по-добро предложение имаш ли?

Аз имам.Сега покрай празниците ако може да вземе нещо със намаление и да си сглоби бюджетно пц и да си цъка дори със вграденото.

Да си сглоби? С 100 лв. бюджет най-много да вземе друга маркова машина на промоция.

Но да кажем, че бъркам предложи към какво да се ориентира като компоненти или цялостно решение.

Забравих да допълня ако може да отдели повечко пари края на месеца има black friday.За 500лв - Това.Като ако реши някой ден може да си добави видео.

.

Китайско захранване и кутия които общо са под 50 лв. Бюджетно дъно с H110 чипсет за няма и 100 лв. 

Частите отделно са даже под 500 лв. тоест няма никаква промоция.

преди 14 часа, plamen_petrov_80 написа:

При наличната машина, зададения бюджет и начертаните цели ти (@Agentpat™) по-добро предложение имаш ли?

Естествено, че имам и съм го дал още в първия си пост по темата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.