Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с подкарването на Видео

Featured Replies

Здравейте,

Искам да Ви попитам, понеже имам няколко видеа с много висока резолюция и искам да ги подкарам на телевизора с DVD чрез флашка във формат(MPEG2) но просто след като ги пусна адски много насичат.Пробвах да намаля резолюцията и съответно в един момент ги подкарах но просто качеството беше отвратително.

Та въпроса ми към Вас е има ли вариант проблема да идва от DVDto(защото е старо или поради някоя друга причина), ако Да - как мога да проверя даденото DVD до, каква резолюция подържа или може проблема да идва от телевизора?
И вече последно ако проблема идва от мен как бих могъл да го разреша?
Надявям да се добре да съм обяснил нещата.

Благодаря Ви!

Сподели:

какъв е плеъра и телевизора (точни модели, параметри и т.н.)

флашката (най-вече скорост на четене)

какви са началните параметри на видеото и в какво точно го конвертираш  (с какво).

• Автор
преди 1 час, techmaniac написа:

А ТВ-то толкова ли е старо, че да не ги качиш на една флашка, и да пробваш през юсб как ще вървят ?

Телевизора е Sharp, и да явно са по старички модели понеже няма възможност чрез усб и трябва отделно DVD за да се подкара видео от флашка

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Сподели:

какъв е плеъра и телевизора (точни модели, параметри и т.н.)

флашката (най-вече скорост на четене)

какви са началните параметри на видеото и в какво точно го конвертираш  (с какво).

Телевизорите както казах за старички и чрез DVD се опитвам да ги пусна, DVDто е NEO DVD-S60 DIVX

Понеже видеата ще са на няколко флашки не мога да кажа на коя флашка каква е скороста на четене(ако може да ми препоръчате някоя това е от значение)

Видето е freme width1920 frame height 1080, drate 2881 total bitrate 3021 и frame rate 25/s

Конвентирах го с Xilisoft Video Converter Ultimate v7.7.3.20131014 Portable във формат MPEG2 понеже с AVI MP4 и някой други с, които пробвах не тръваше видеото изобщо(NOT SUPPORT VIDEO FILE)

Надявам се това да сте ме питали или поне да съм Ви доразяснил цялата картинка

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Първото което бих направил аз е да си подбера най-бързата флашка която имам за опитите.

След това ще си изрежа да кажем 1 мин. от въпросното видео и ще му направя няколко конвертирани варианта с различни параметри.

От бързо търсене в нета излиза, че това NEO DVD-S60 DIVX  поддържа DIVX 3.11/4.0/5.0/6.0, XVID, MPEG4 което значи, че може да подкарва и видеа  различни от стандартното DVD (MPEG2).

Остава да налучкаш желания кодек първо, а после да видиш и до колко можеш да засилиш резолюция, битрате и т.н. така, че да не сече.

След като го установиш с изрязаната част от видеото пробваш с цяло и ако става продължаваш и с останалите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.