Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да свържа таблет през USB кабел

Featured Replies

Имам нужда от помощ !
Тъй като съм скаран със ситемата андроид ...Не мога да се оправя .
Когато включа таблета към юсб не се показва като устройство .
При проверка на драйвърите на компютъра ми дава проблем с драйвъра ...
Деинсталирах го и изключих таблето от юсб и пак го включих .Драйвъра автоматично си се инсталира но пак със грешка ...Рових къде ли не и не мога да намеря нищо .Качих какви ли не боклуци на компа а и на таблета за да намеря решение но такова за сега нямам ...
Интересното е че стария таблет на детето тръгва :(  А този не ще .
Играх си и с настройките на таблета но пак не можах да направя нищо .
Купих го на детето да си играе на него игри . И целта ми е да мога да му качвам игри през компа !
Таблета е : DIVA - QC-740G    а аз съм с уин 8.1
Дайте някъв акъл какви да ги свърша ...
Да допълня : Пусках самолетни режими , изключих защитата за приложения за да мога да качвам игри от където аз искам ...Какво ли не правих :(
Горе писах че стария таблет тръгва ...Сега проверих ...И той не тръгва ...Значи отхвърляме проблема да е в таблетите ...

Редактирано от dzaabo (преглед на промените)

• Автор
преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

Защо не качиш желаните файлове в google акаунта който се ползва на таблета?

Защото има игри които не могат да се качат през този акаунт :)
Визирам игри от торенти и подобни :) За тази цел ми трябва връзка с юсб :)

Не казвам да ги инсталираш през акаунта, а просто да хвърлиш необходимите ти файлове на таблета посредством Google Drive. Могат и да са архиви.

Ти в какъв решим искаш да свържеш таблета с компютъра?

• Автор
преди 28 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не казвам да ги инсталираш през акаунта, а просто да хвърлиш необходимите ти файлове на таблета посредством Google Drive. Могат и да са архиви.

Ти в какъв решим искаш да свържеш таблета с компютъра?

Мммм дааа :) За това не се бях сетил .. Не те разбрах първоначално .Извинявай :)
Но все пак трябва да си оправя проблема с юсб драйвърите .Преди малко теглих и две програми за драйвъри но не поправят проблема . :(
По твоя начин ще стане .Благодаря ти за решението ...Въпреки че е временно докато не поправя това .
Таблета ме пуска само в режим камера ! Тоест мога да качвам само снимки и видео .Нямам достъп да системата през юсб !

Ако имаш рутер, можеш да ползваш и следните приложения. Аз ги ползвах едно време ... работят. Не си спомням само двустранно ли беше трансфера.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xlnc.wifidroid&hl=bg

• Автор
преди 27 минути, deke написа:

Ако имаш рутер, можеш да ползваш и следните приложения. Аз ги ползвах едно време ... работят. Не си спомням само двустранно ли беше трансфера.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xlnc.wifidroid&hl=bg

Много благодаря за помощта :)
Сега остава да си оправя и драйвара и да намеря причината защо не иска да се връзва с юсб :)

преди 2 часа, dzaabo написа:

Много благодаря за помощта :)
Сега остава да си оправя и драйвара и да намеря причината защо не иска да се връзва с юсб :)

От настройките на таблета си намери опцията за трансфер - трябва да имаш нещо от типа на MTP Transfer, или подобно. Нямам идея какъв е фирмуера на това китайче. Също и USB Debugging от опциите на програмиста трябва да ти е чекнато. Ако не ти излизат опциите на програмиста отиваш до версията на Android или още за устройството (зависи как ти е менюто там), и натискаш 7 пъти върху Build Number-а.

@dzaabo, същата Diva се закача без проблем към Win 10. Търси проблема в Windows-a. Стартирай devmgmt.msc, в менюто избери View> Devices by connection. Закачи таблета и го търси под USB контролерите. Изобщо разпознава ли се като устройство.
Както е написал по-горе @techmaniac на таблета трябва предварително да са активирани MTP и USB debugging.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 51 минути, techmaniac написа:

От настройките на таблета си намери опцията за трансфер - трябва да имаш нещо от типа на MTP Transfer, или подобно. Нямам идея какъв е фирмуера на това китайче. Също и USB Debugging от опциите на програмиста трябва да ти е чекнато. Ако не ти излизат опциите на програмиста отиваш до версията на Android или още за устройството (зависи как ти е менюто там), и натискаш 7 пъти върху Build Number-а.

Не можах да се оправя ! Изобщо не ми изваждаше тези настройки за трансфера ...Някви съвсем други неща ...Но така е когато купува човек неща втора ръка :) Явно тоя таблет нещо е пипан ...
НО !!! Успях да реша проблема с клип от ю туб :) На някой може и да му е смешно това дето ще ви покажа как стана поправката :) Но ми беше пламнала тиквата заради таблета и не предприех точно това действие като на клипа :) Когато видях този клип ми идеше да си трясна тиквата проста в стената за да ми дойде акъла ...

ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН !
Благодаря ви за отзивчивоста :)

преди 10 минути, ExaFlop написа:

@dzaabo, същата Diva се закача без проблем към Win 10. Търси проблема в Windows-a. Стартирай devmgmt.msc, в менюто избери View> Devices by connection. Закачи таблета и го търси под USB контролерите. Изобщо разпознава ли се като устройство.
Както е написал по-горе @techmaniac на таблета трябва предварително да са активирани MTP и USB debugging.

Да :) Точно там е проблема :D Принципно го разпознаваше но ми даваше грешка в драйвера :)
Благодаря за съдействието

Винаги можеш да ползваш флашка с два изхода USB и мини USB , както и преходник  USB/миниUSB  за пренасяне на информация.

А даде ли на таблета, когато го закачи към машината, да му позволи да се свърши таблет с компютъра. Защото ако не си задал може и от това да идва проблема. Повечето таблети са така, когато го вържеш към компютъра иска разрешени за да се свържи към компютъра и да му се прехвърлят файлове и т.н или за други дейности. Поне моя таблет е такъв. 

Сложа ли го в компютъра посредством кабел, докато не разреша достъпа от таблета, не може да го намери и не мога да прехвърлям.

• Автор

Пак искам да кажа че проблема е РЕШЕН !
Благодаря отново на всички включили се в темата !
Цялата работа идва от мене ! Причината беше че актуализирах драйвера автоматично а не ми мина през акъла да го потърся ръчно !
Автоматично не искаше да се инсталира и все ми го даваше като грешка .
Също и че не започнах да търся причината във компа а във таблета :)
Значи грешката е във мене ! Но пък тук ми дадохте някои добри идеи и приложения , които за в бъдеще биха могли да ми свършат работа !
Благодаря ви отново !
Мисля че темета е приключена . / поне според мене /

Редактирано от dzaabo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.