Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PHP изпращане на e-mail

Featured Replies

Програмен код на php, чрез който се изпраща e-mail с определено съдържание на определен адрес ?

• Автор

Прочитам от MySQL база данни имена и e-mail адреси, визуализирам ги за да съм сигурен, че съм ги прочел, обаче вместо имената се показват ??????, а e-mail се показват на латиница и се четат.

В базата данни полето с имената е декларирано с Collation: utf8_unicode_ci.

Там където визуализирам имената и адресите имам в секция <head> <meta charset="utf-8">.

какво не ми е наред ?

• Автор

Cpanel не ми разрешава промяна в collation, поради някаква грешка:

Цитат

#1283 - Column 'last_name' cannot be part of FULLTEXT index

Редактирано от c3p0
грешка (преглед на промените)

Най-лесно ще стане ръчно от phpmyadmin-а.

• Автор
преди 13 минути, DvDty написа:

Най-лесно ще стане ръчно от phpmyadmin-а.

Опитах ръчно от phpmyadmin, обаче даде горната грешка, че уж има зависимост с друго поле, което участва в FULLTEXT index, поради което се отхвърля промяната на енкодинга.

Защо ти е да индексираш поле с текст?

• Автор
преди 10 минути, DvDty написа:

Защо ти е да индексираш поле с текст?

Базата не съм я правил аз.... ( просто ми се налага, да чета от нея и да пращам е-мейли в някои случаи, като новорегистриран опотребител и други .... )

Винаги съм се радвал на ентусиазмът на хората да се занимават, и коментират неща които не разбират. 

Знаете ли изобщо какво е колация или па fulltext index? Явно не.

Символите които излизат въпросителна ли са на истина или са това �

Редактирано от mr mcwolf (преглед на промените)

• Автор
преди 12 минути, mr mcwolf написа:

Винаги съм се радвал на ентусиазмът на фората да се занимават, и коментират неща които не разбират. 

Знаете ли изобщо какво е колация или па fulltext index? Явно не.

Символите които излизат въпросителна ли са на истина или са това �

Излизат въпросителни, на брой толкова, колкото букви има думата: ???????

? излиза при конвертиране със загуба на информация - от мултибайтова кодова таблица към по-малка. Въпросителната се поставя когато конкретния символ липсва в малката кодова таблица. Демек, някъде по трасето ползвате кодова таблица в която няма кирилица.

Съдейки по раздела и инструментите с които работите, най-вероятно някъде жулите с latin1

• Автор

Явно проблемът с прехода между кодови таблици не може да се разреши сега.

Поне някой ако е информиран какво да направя, така че изпратен с функцията на PHP e-mail да стигне до пощенската кутия за която е предназначен, понеже получавам, че уж резултатът от изпращането е TRUE, обаче понеже  правя тестово изпращане до мой e-mail адрес, аз в действителност не получавам нищо. PHP ми казва, че е-мейлът е тръгнал, а аз виждам, че е-мейл не пристига!

bool mail ( string $to , string $subject , string $message [, string $additional_headers [, string $additional_parameters ]] )

Поне този проблем ако се реши тази вечер ще съм неимоверно щастлив !!!!

Редактирано от c3p0 (преглед на промените)

Тук можете да видите как да си кодирате данните от базата (това за ????). Ако интерпретатора казва, че писмото е изпратено то явно е. Имайте в предвид, че ако работите на localhost то доставчика на интернет, обикновенно блокира порт 25, който се използва в случая.

• Автор

Проблемът с ??????? е решен .

Остава проблема с изпратения е-мейл, който не пристига ....

Не съм на localhost, а съм на безплатен хостинг.

Редактирано от c3p0 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Най-после изпратих няколко пробни е-мейла, обаче от Линукс на домашния ми компютър чрез PHP. С подобен php-код от сайта, където е базата данни, от която се прочита е-мейл адреса, на който трябва да се изпрати е-мейл съобщение не се изпраща такова съобщение. 

• 3 месеца по-късно...
на 12/20/2017 в 9:10, c3p0 написа:

Най-после изпратих няколко пробни е-мейла, обаче от Линукс на домашния ми компютър чрез PHP. С подобен php-код от сайта, където е базата данни, от която се прочита е-мейл адреса, на който трябва да се изпрати е-мейл съобщение не се изпраща такова съобщение. 

Домашния ти компютър настроен ли е да пращa имейли?

на моя домашен сървър съм инсталиралPostfix mail server не съм го настройвал и  получавам  имейли с 5-10 минути закъснение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.