Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Програмен код на php, чрез който се изпраща e-mail с определено съдържание на определен адрес ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прочитам от MySQL база данни имена и e-mail адреси, визуализирам ги за да съм сигурен, че съм ги прочел, обаче вместо имената се показват ??????, а e-mail се показват на латиница и се четат.

В базата данни полето с имената е декларирано с Collation: utf8_unicode_ci.

Там където визуализирам имената и адресите имам в секция <head> <meta charset="utf-8">.

какво не ми е наред ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай с utf8_general_ci.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Cpanel не ми разрешава промяна в collation, поради някаква грешка:

Цитат

#1283 - Column 'last_name' cannot be part of FULLTEXT index

 

Редактирано от c3p0
грешка (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-лесно ще стане ръчно от phpmyadmin-а.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, DvDty написа:

Най-лесно ще стане ръчно от phpmyadmin-а.

Опитах ръчно от phpmyadmin, обаче даде горната грешка, че уж има зависимост с друго поле, което участва в FULLTEXT index, поради което се отхвърля промяната на енкодинга.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо ти е да индексираш поле с текст?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, DvDty написа:

Защо ти е да индексираш поле с текст?

Базата не съм я правил аз.... ( просто ми се налага, да чета от нея и да пращам е-мейли в някои случаи, като новорегистриран опотребител и други .... )

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Винаги съм се радвал на ентусиазмът на хората да се занимават, и коментират неща които не разбират. 

Знаете ли изобщо какво е колация или па fulltext index? Явно не.

Символите които излизат въпросителна ли са на истина или са това �

 

Редактирано от mr mcwolf (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, mr mcwolf написа:

Винаги съм се радвал на ентусиазмът на фората да се занимават, и коментират неща които не разбират. 

Знаете ли изобщо какво е колация или па fulltext index? Явно не.

Символите които излизат въпросителна ли са на истина или са това �

 

Излизат въпросителни, на брой толкова, колкото букви има думата: ???????

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

? излиза при конвертиране със загуба на информация - от мултибайтова кодова таблица към по-малка. Въпросителната се поставя когато конкретния символ липсва в малката кодова таблица. Демек, някъде по трасето ползвате кодова таблица в която няма кирилица.

Съдейки по раздела и инструментите с които работите, най-вероятно някъде жулите с latin1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Явно проблемът с прехода между кодови таблици не може да се разреши сега.

Поне някой ако е информиран какво да направя, така че изпратен с функцията на PHP e-mail да стигне до пощенската кутия за която е предназначен, понеже получавам, че уж резултатът от изпращането е TRUE, обаче понеже  правя тестово изпращане до мой e-mail адрес, аз в действителност не получавам нищо. PHP ми казва, че е-мейлът е тръгнал, а аз виждам, че е-мейл не пристига!

bool mail ( string $to , string $subject , string $message [, string $additional_headers [, string $additional_parameters ]] )

Поне този проблем ако се реши тази вечер ще съм неимоверно щастлив !!!!

Редактирано от c3p0 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук можете да видите как да си кодирате данните от базата (това за ????). Ако интерпретатора казва, че писмото е изпратено то явно е. Имайте в предвид, че ако работите на localhost то доставчика на интернет, обикновенно блокира порт 25, който се използва в случая.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблемът с ??????? е решен .

Остава проблема с изпратения е-мейл, който не пристига ....

Не съм на localhost, а съм на безплатен хостинг.

Редактирано от c3p0 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-после изпратих няколко пробни е-мейла, обаче от Линукс на домашния ми компютър чрез PHP. С подобен php-код от сайта, където е базата данни, от която се прочита е-мейл адреса, на който трябва да се изпрати е-мейл съобщение не се изпраща такова съобщение. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12/20/2017 в 9:10, c3p0 написа:

Най-после изпратих няколко пробни е-мейла, обаче от Линукс на домашния ми компютър чрез PHP. С подобен php-код от сайта, където е базата данни, от която се прочита е-мейл адреса, на който трябва да се изпрати е-мейл съобщение не се изпраща такова съобщение. 

Домашния ти компютър настроен ли е да пращa имейли?

на моя домашен сървър съм инсталиралPostfix mail server не съм го настройвал и  получавам  имейли с 5-10 минути закъснение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от PopPop
      Здравейте!
      Имам нужда от малка консултация. Мой близък започна да се занимава с програмиране и съвсем в началото, с акцент върху PHP и JS. Има проблем с решаването на няколко задачи и реших да потърся помощ тук при вас. Предполагам, че няма да отнеме повече от 2-3 часа и разбира се ще заплатя за услугата. Подробностите можем да уточним на лични. Благодаря за отговорите предварително!
    • от zhekata
      Здравейте колеги, от скоро се занимавам с php и по-точно със Symfony и реших да направя един прост проект на него, но имам проблем с задаването на роля user на потребителите който се регистрират. Някой ще може ли да ми каже къде ми е грешката?
      Това е user модела:   https://pastebin.com/cHj7J0Qw
      Това е  userController-а: https://pastebin.com/pyB2Kd6K
      А това е грешката която ми дава Symfony-то:
       

    • от Lubo81
      Здравейте , програмисти !   Ако имаме в база данни примерно за писани 2 мин и 30 сек , които ги имаме в index.php , и брояч javascript то при рефреш на страницата ще се рестартира ли брояча и ще "помни " до къде е стигнал ? Благодаря Ви !!! 
    • от Кристиян Йорданов
      Здравейте,
      Проблема ми е следния искам да направя Cloud в който всеки човек да може да се регистрира и да качва своите файлове обаче да не може другите потребители да виждат файловете на даден потребител. С други думи само той да може да си го вижда моля дайте Totorial или код благодаря ви.
    • от fobioss
      Здравейте! Имам един пробелем когато изтегля файла който съм качил не мога да го разархивирам дава ми грешка  "No Archive Found" "Stream Pincures.rar: The archive is either in unknown format or damaged"
      Файло който тегля дали снимка или някакъв арвих са 0kb или  0mb.
      Upload скрипта си работи без проблем, защото като вляза чрез fps  с Filezilla  и изтегля архива или снимката на моя компютър няма пробелм мога да разархивирам архива и да отворя снимката.
      Това е скрипта в index.php
      <?php $db = mysqli_connect("localhost", "root", "mypassword", "upload"); $sql = "SELECT * FROM up"; $result = mysqli_query($db,$sql); while ($row = mysqli_fetch_array($result)) { echo "<div class='glr'>"; echo "<a href='uploads/".$row['file']."' target='_blank'><img src='uploads/".$row['file']."' ></a>"; echo "<p>".$row['text']."</p>"; $file = 'uploads/'.$row['project']; echo "<a href='includes/download.php?down=".$file."'><button class='downloadbtn' type='button' name='downbtn'>Download</button></a>"; echo "</div>"; } ?> Download.php
      <?php $name= $_GET['down']; header('Content-Description: File Transfer'); header('Content-Type: application/force-download'); header("Content-Disposition: attachment; filename=\"" . basename($name) . "\";"); header('Content-Transfer-Encoding: binary'); header('Expires: 0'); header('Cache-Control: must-revalidate'); header('Pragma: public'); header('Content-Length: ' . filesize($name)); ob_clean(); flush(); readfile("uploads/".$name); //showing the path to the server where the file is to be download exit; ?>  
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.