Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малък проблем с Windows 10.

Featured Replies

Здравейте!

Ползвам Windows 10 Pro x64 на лаптопа си, по принцип съм много доволен от работата си с тази ОС и нямам проблеми с него с изключение на 2 дребни.

При първия проблем лаптопа се включва нормално стига до десктоп зарежда си там програмките и след около 30 секунди се само изключва напълно.Не го прави винаги, дори рядко, но го прави.Изключил съм заспивания, хибернации, бързи стартирания, но пак го прави.

Другия проблем предполагам, че е свързан нещо с драйвъри и някаква вид съвместимост между ОС и хардуер, но все пак да го спомена.Понякога когато изключвам лаптопа във времето след екрана, на който пише "Изключване" и вече изключено положение картината се размазва много яко.

Лаптопа е Тошиба L755  с 8гб рам, Нвидиа 520м 1гб, core i5 2450m.

п.п. Чета разни мнения, че 10-ката често "пише" върху твърдия диск и имало опасност от доста бързо износване..има ли нещо вярно?

Редактирано от YanV13 (преглед на промените)

преди 33 минути, YanV13 написа:

Здравейте!

Ползвам Windows 10 Pro x64 на лаптопа си, по принцип съм много доволен от работата си с тази ОС и нямам проблеми с него с изключение на 2 дребни.

При първия проблем лаптопа се включва нормално стига до десктоп зарежда си там програмките и след около 30 секунди се само изключва напълно.Не го прави винаги, дори рядко, но го прави.Изключил съм заспивания, хибернации, бързи стартирания, но пак го прави.

Другия проблем предполагам, че е свързан нещо с драйвъри и някаква вид съвместимост между ОС и хардуер, но все пак да го спомена.Понякога когато изключвам лаптопа във времето след екрана, на който пише "Изключване" и вече изключено положение картината се размазва много яко.

Лаптопа е Тошиба L755  с 8гб рам, Нвидиа 520м 1гб, core i5 2450m.

п.п. Чета разни мнения, че 10-ката често "пише" върху твърдия диск и имало опасност от доста бързо износване..има ли нещо вярно?

Проблема не е в ОС, а е хардуерен и като виждам само видеoкартата проблема вероятно е в нея. Като за начало си направи почистване и профилактика на машината. След това пусни един тест на темпeратурите с програмата AIDA или Speccy.

• Автор

Лаптопа съм го почиствал съвсем наскоро, също съм му сменил и термопастата.Мисля, че температурите са си в нормата.Почти не е ползван от тогава.

Проблема с гасенето се появи някъде от версия 1607.Бил съм и с предишни версии на 10, както и с 8.1 и 7.Такъв проблем при тях не е имало.

Без име.jpg

Всеки Windows си пише върху диска, то зависи и от ползването и от софтуера също, това няма как да го избегнеш при използване на лаптопа. Като не искаш да се износва - дърпаш кабела, вадиш батерията (ако може), опаковаш го и във фризера - така ще го пазиш ВЕЧНО :)

Пусни нещо да ти натовари хардуера и следи температурите и дали ще се изключи - примерно AIDA64 има Stability test - сложи отметки на всичко, дай start и изчакай поне 10-15 мин. дали ще има проблеми с лаптопа, кажи и какви са максималните температури след 5-10 мин. тест, ако не е изгаснал до тогава.

на 19.12.2017 г. в 22:11, Емил Костов написа:

Проблема не е в ОС, а е хардуерен

Безброй лаптопи след разглобяване и "почистване" почват с номерата... Явно за подобно нещо се изискват повече знания и умения, и може би спец. оборудване.

След 30 сек. работа няма как да става дума за температури от граничен порядък. Да го носи там, където е почистван, да го оправят.

Провери си в eventvwr за събития. По принцип няма еднозначен отговор на проблема. Виж тази статия за id на регистрирани събития, свързани с изключването:
https://www.tenforums.com/tutorials/78335-read-shutdown-logs-event-viewer-windows.html

• Автор
преди 16 часа, Радослав Матев написа:

Всеки Windows си пише върху диска, то зависи и от ползването и от софтуера също, това няма как да го избегнеш при използване на лаптопа. Като не искаш да се износва - дърпаш кабела, вадиш батерията (ако може), опаковаш го и във фризера - така ще го пазиш ВЕЧНО :)

Всяка ОС пише върху твърдия диск.Износването е неизбежно.Въпроса ми беше конкретно свързан с Уиндоус 10, аз лично забелязвам, че доста често твърдия диск се натоварва на висок процент от някакви процеси от самата ОС, нещо което при 7 и 8.1 не ми се е случвало. 

преди 17 часа, Радослав Матев написа:

Пусни нещо да ти натовари хардуера и следи температурите и дали ще се изключи - примерно AIDA64 има Stability test - сложи отметки на всичко, дай start и изчакай поне 10-15 мин. дали ще има проблеми с лаптопа, кажи и какви са максималните температури след 5-10 мин. тест, ако не е изгаснал до тогава.

преди 10 часа, B3M2W0 написа:

Безброй лаптопи след разглобяване и "почистване" почват с номерата... Явно за подобно нещо се изискват повече знания и умения, и може би спец. оборудване.

След 30 сек. работа няма как да става дума за температури от граничен порядък. Да го носи там, където е почистван, да го оправят.

Номера с изключването се случва веднъж на 20(може би и повече) включвания и се изключва около 30-тина секунди след като се включи.Подобно на заспиване изключване, плавно.Натоварвал съм го максимално за тест и не се е изключвал.Съмнява ме да има нещо свързано с претоварване, защото за 30 секунди след включването няма с какво да съм го натоварил.

Лаптопа го почиствам сам, откакто го имам, както и всички компютри, които съм имал, включително и ремонтите по тях.Не бих се определил като спец или нещо такова, но имам уменията и знанията. ;) 

Нещо, което мислех да напиша, но съм пропуснал е, че изключването се появи след ъпдейт до 1607, в момента съм на 1709 и все още се случва.Връщал съм се и на 7 и съответно не съм имал този проблем.

преди 10 часа, ExaFlop написа:

Провери си в eventvwr за събития. По принцип няма еднозначен отговор на проблема. Виж тази статия за id на регистрирани събития, свързани с изключването:
https://www.tenforums.com/tutorials/78335-read-shutdown-logs-event-viewer-windows.html

Следващия път, когато го направи, ще пробвам.Не се бях сетил, благодаря.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.