Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дебрикване на рутери София - TP-Link Archer C7

Featured Replies

Здравейте,  рутерът ми се брикна наскоро, моделът е TP-Link Archer C7 v2, една сутрин просто се изключи и започна да се ресетва сам постоянно.

Пробвах да го дебрикна с TFTP сървър - не става, пробвах и със serial връзка - успях да го флашна с DD-WRT, но ресетването не спира.

Да знаете случайно кой разбира от тези настройки/ремонти за София?

преди 6 часа, terrawar написа:

Да знаете случайно кой разбира от тези настройки

1. Питате там от където сте закупили устройството.

2. Питате или се консултирате с интернет доставчикът Ви?

3. Обръщате се за съвет към роднини, съседи, съученици, колеги, познати с цел решаване на проблема.

Тези неща изброени до тук по- принцип са безплатни.

Лично предпочитаният компютърен сервиз от мен в София е гърците до пл. Славейков- Плесио. Обслужването на техниката в сервиза се заплаща.

В миналото съм ползвал услугите на квартални пишман специалисти. И от ремонта на кула компютърът ми в междублокови пространства и под блокови пространства от неизвестни самозвани специалисти ми остана само здрав твърдият диск и компютърната кутия.

Добро не съм видял и от Нова Компютърс, която е дъщерна на Stantek. И от Stantek  също не съм видял добро. И Нова Компютри и Stantek са дъщерни на Rila Software Solutions, Rila Software, Rila Solutions. И са едно и също и имат един и същи собственик. Rila Software произвеждат софтуер за счетоводители. До сега не съм видял прясно дипломиран счетоводител да не може да работи с електронни таблици. Та се чудя, какъв ли ще да е този счетоводен софтуер. През Юни 2006 год. Rila Soft имаше три програмиста мъже в сградата на Стантек на втория етаж, а сега там на първият етаж в близост е Нова Компютри.

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за съветите, рутерът е купуван от американския амазон, гаранцията изтече преди година.

Също ме съмнява интернет доставчикът да е наясно с дебрикване на подобен модел, а нямам и познати, занимаващи се с подобни дейности.

Ще попитам в Плесио как стоят нещата, а някой, ако знае други такива места - да сподели.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Може да изтриете темата, успях да го извадя от reset loop-a с команди пред SSH връзка и след това флашнах с LEDE.

В повечето сервизи или не са наясно с дебрик на рутери или не им се занимава...

То дебрикването си е общо взето работа за ентусиасти, а кефа да си го оправиш сам е несравним.

Видял си вече колко четене и човъркане е, представяш ли си колко би трябвало да ти иска човека в сервиза.

и наздраве

• 2 седмици по-късно...

terrawar - при мене се получи друг проблем ,  рутера е онлайн ,но не мога да влезна да го настроя.Ако успея да влезна в менюто му ме изхвърля след около 1-2 минути и не запомня всички промени. Избирателно си раздава адреси - на който си реши от устройствата от ЛАН мрежата ми . Моят рутер е на една седмица. Версията му е v4 и поради това и причината от предното изречение не мога да го флашна . Ще го водя на лекар и ще пиша какво е станало.

на ‎08‎.‎1‎.‎2018‎ г. в 20:30, terrawar написа:

Може да изтриете темата, успях да го извадя от reset loop-a с команди пред SSH връзка и след това флашнах с LEDE.

В повечето сервизи или не са наясно с дебрик на рутери или не им се занимава...

И двете неща не им се прави :)

• 2 седмици по-късно...

Аз ще попитам защо си купувате TPLINK?
Разбирам циско ви идва много скъпо и сложен за конфиг.
Но поне микротиците са евтини.

Скоро човърках един TPLINK рутер от тази серия, бях изумен че са имплементирали OVPN и PPTP.
PPTP-то за нищо не ставаше но му запалих OVPN-a.

Но не ми хареса...

Ако искате сериозни неща, с тепелинк, тенда, и всичките им аналози, не стават.

Имам един TPLINK 5210G.

От скоро вече си играя и с Ubiquiti  и възнамерявам да флашна тепелинка си с AIROS .....

Не съм доволен от цената и функциите при оборудването на TPLINK. 

Много са скъпи пък не предлагат нищо интересно само основните неща.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.