Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за текущ компютър и нова конфигурация (+монитор) с бюджет 1800лв.

Featured Replies

Здравейте, днес събудих стария си компютър ( в момента използвам лаптоп ) и понеже не разбирам от компютърен хардуер се обръщам към вас..

HDD-то по някаква причина издаваше кликащ звук постоянно, поради което го изчистих чрез cmd. След което инсталирах Win 7 през USB. Относно това искам да попитам какви драйвъри трябва да инсталирам?

И втория ми въпрос се отнася за параметрите. Това е конфигурацията. Да попитам как евентуално мога да почва да го ъпгрейдвам, от къде да почна за да мога да разцъквам игрички, понеже не знам дали е заради липсващи драйвъри, но дори и браузърите са бавни. Благодаря ви! 

ПС: Колкото до сглобяването на частите, уверен съм, че ще се справя, но понеже са чувствителна техника обмислям като ги взема евентуално да ги нося на някой да ги сглоби.

Редактирано от tigid (преглед на промените)

1.Обясни как цъкащ звук на хард диск се изчиства през CMD????

2. Нищо не може да направиш с тази конфигурация. Едноядрения процесор просто убива всичко. 

• Автор

Забравих да спомена като чух, че кликането идва от HDD-то отворих и му понатиснах кабелите да съм сигурен, че всичко е влезнало точно, понеже го бях почистил съвсем повърхностно. След като го пуснах излезе черен екран описващ хардуера и  пишеше, че липсва ОС, след което цъкнах USB-то с вече вкараната ОС и инсталирах. В процеса на инсталирането при избирането къде да се инсталира ОС не ми излезе HDD-то. Рестартирах и влязох в recovery-то отворих cmd и го изчистих - diskpart > list disk при което ми излязоха HDD-то и флашката, дадох му select на HDD и clear. Рестартирах и при инсталацията се показа  и инсталирах успешно. Относно кликането идея си нямам какво го бе причинило и дали просто рестарта го оправи.

• Автор

* Като нямам опит в сглобките, части ли да взимам или да купувам направо сглобен, значително по-скъпи ли са готовите сглобки? Примерно да взема от dekstop.bg някой от геймърските до 1500, като знам, че ако тръгна да сглобя един за 1500, със сигурност ще е по-добър, но като нямам опит.. Евентуално да пускам нова тема за примерна конфигурация.. 

преди 3 минути, tigid написа:

Забравих да спомена като чух, че кликането идва от HDD-то отворих и му понатиснах кабелите да съм сигурен, че всичко е влезнало точно, понеже го бях почистил съвсем повърхностно. След като го пуснах излезе черен екран описващ хардуера и  пишеше, че липсва ОС, след което цъкнах USB-то с вече вкараната ОС и инсталирах. В процеса на инсталирането при избирането къде да се инсталира ОС не ми излезе HDD-то. Рестартирах и влязох в recovery-то отворих cmd и го изчистих - diskpart > list disk при което ми излязоха HDD-то и флашката, дадох му select на HDD и clear. Рестартирах и при инсталацията се показа  и инсталирах успешно. Относно кликането идея си нямам какво го бе причинило и дали просто рестарта го оправи.

Това вече е съвсем друго обяснение. Може да провериш дали хард диска е ок като инсталираш програмата HD Tunes и дадеш снимка от Live status. Иначе са upgrade потвърждавам. Нищо не може да направиш с тази машина. Морално остаряла е.

• Автор

Да кажем с конфигурацийка до 1500 лв игри средно  г/д до 2014 ли вървят?

• Автор

Монитор, с монитора макс мога да дам 1800. Сега имам един монитор предполагам набор на компа XEROX 20 инча 1680х1050

Ето едно предложение от мен:

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 
GAINWARD GTX1050TI 4GB 
ASROCK AB350 PRO4 ATX AM4 
AMD RYZEN 5 1500X 3.7GHZ AM4 
ADATA 8G DDR4 3000MHz CL16 XPG D10 х2
XFX XT Series 500w 80 Plus Bronze P1-500B-XTFR 
Case DeepCool TESSERACT SW-RD Window USB 3.0 

Обща стойност - 1 446.94 лв. с ДДС

+

https://www.pcstore.bg/bg/monitor-aoc-i2481fxh-23-8.html

Не съм сложил ссд, но ако държиш да има ,може да махнеш едната плочка рам памет.Ако няма да стриймваш процесора е достатъчен, а боксовия охладител позволява известен клок.

Редактирано от Kamen Zhelyazkov (преглед на промените)

Ако монитора ти наистина е набор на компютъра, най-вероятно ще трябва/ще ти се прииска да го смениш с нов.

Kamen вместо XFX TX, да вземе Deepcool DA500-M, малко по-скъпо е ама е модулно. Иначе останалата част от конфигурацията е ок.

преди 13 минути, Bel1al написа:

Kamen вместо XFX TX, да вземе Deepcool DA500-M, малко по-скъпо е ама е модулно. Иначе останалата част от конфигурацията е ок.

И някое захранване 400W ,му е достатъчно, но няма в наличност в Никем.Аз съм с 1500х+1050ti и 430w ( eкото на сийсоник  ми е достатъчно)

Съгласен съм с теб на 100%, в Никем предлагаха някакъв Fortron 400W, той също ще свърши работа. Иначе с Deepcool-а ще може да се подредят по-добре кабелите. Но нека автора да прецени кое му е преоритет :)

AMD Ryzen 5 1600 3.4GHz AM4 
ASROCK AB350M PRO4 AM4 
1T SG SATA 6G 7200 64M SED ST1000DM010 
PNY XLR8 GeForce GTX 1060 OC GAMING KF1060GTXXG6GEPB 
Corsair CX450 450W Bronze CP-9020120-EU 
Case DeepCool TESSERACT SW-RD Window USB 3.0 
ADATA 8G DDR4 3000MHz CL16 XPG D10 

Обща стойност - 1 627.75 лв. с ДДС

Малко отгоре, но читаво. Може стане 1500 лв. като орежеш от тук, там.

Редактирано от Арменският Поп (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.