Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем на Windows 10 на лаптоп в гаранция

Featured Replies

Здравейте на всички! Имам лаптоп в гаранция, чийто windows 10  дава бъгове (не ми излизат wifi мрежите). Проблемът е там, че не си спомням да съм закупувал самия windows, но пък лаптопът дойде с такъв. От сервиза ми казаха, че не носят отговорност за поверден windows на лаптопите (дори и да е бил закупен лицензиран). Windowsът трябва да се преинсталира, а от там ми искат 50лв за преинсталация. Нормално ли е от сервиза да бягат от отговорност за повредения windows и да ми искат пари за преинсталаця, след като машината е в гаранция?

преди 3 минути, Stoyans написа:

Здравейте на всички! Имам лаптоп в гаранция, чийто windows 10  дава бъгове (не ми излизат wifi мрежите). Проблемът е там, че не си спомням да съм закупувал самия windows, но пък лаптопът дойде с такъв. От сервиза ми казаха, че не носят отговорност за поверден windows на лаптопите (дори и да е бил закупен лицензиран). Windowsът трябва да се преинсталира, а от там ми искат 50лв за преинсталация. Нормално ли е от сервиза да бягат от отговорност за повредения windows и да ми искат пари за преинсталаця, след като машината е в гаранция?

Гаранцията е за хардуера. За софтуера производителя му не дава гаранции.

И да се повреди ОС означава в 99.9% от случаите че собственика е направил нещо. Така че вие си поемата отговорността за действията си

Не може ли първо да се опиташ сам да оправиш проблема с изтегляне на драйвър, ъпдейт . Какъв е лоптопа (модел)? От сайта на производителя се тегли драйвър и нещата може да се оправят, поне да се опита.

При мен се получи .

• Автор
преди 13 минути, rust написа:

Не може ли първо да се опиташ сам да оправиш проблема с изтегляне на драйвър, ъпдейт . Какъв е лоптопа (модел)? От сайта на производителя се тегли драйвър и нещата може да се оправят, поне да се опита.

При мен се получи .

Моделът е Asus GL552L, лаптопът е при тях в сервиза. Бях го оставил да се диагностицира, а те ми се обадиха после, за да обяснят какъв е проблема.

преди 26 минути, Арменският Поп написа:

Аз мисля, че не съм закупувал  Windowsa.

Като го вземеш от сервиза виж какво е положението.

Само с wifi -то ли е проблема? Вържи го с кабел към нета и влез тук 

https://www.asus.com/us/support/

вкарай модела , намериго и търси драйвър ...

Изобщо пиши пак тук и може и да погогне, който може

Опитах се аз да намеря твоя модел и не успях.

Моят също Асус и като го търся една буква ми липсва .

Има и опция да ти разпознае модела и уж ми го разпозна но при мен А-то накрая го няма.

Чудя се какви измислици ни пробутват .И дали сама Уйна не е по реда си или всичко е менте.

Редактирано от rust (преглед на промените)

ако няма стикер за windows значи не върви с windows... отделно че и да си го купил с windows и има стикер, пак ще ти искат пари за преиинсталация... това си е труд, пък и windows го купуваш от M$ а не от тия дето са ти продали лаптопа... гаранция за софтуер няма - то може за 5 мин да го напълниш с вируси...

п.с. за да не се виждат wifi мрежите или е изключен wifi от клавиатурата (обикновено клавишна комбинация fn+F2) или смотания win или потребителя е включил flight mode...

друга причина е самия wifi (intel-ските са пълни боклуци и се случва да се забранят хардуерно и или се носи в сервиза за смяна или се слага linux, че от там може да се включи като се промени определен бит) да се е изключил

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Е те май новите модели нямат стикери за windows (такъв с код нямат, мисля от 8 на горе) освен производителя на лаптопа да си е лепнал стикерче windows, както лепят за intel,amd, nvidia ...

Windows 10 има reset, който връща ОС в заводски настройки, един вид. Ако лаптопа е закупен с windows, би трябвало да има recovery дял на харда, който не се вижда в This PC, но с десен бутон на This PC -> manage -> disk management, трябва да се види ако има такъв дял

преди 16 минути, the professor написа:

ако няма стикер за windows значи не върви с windows... отделно че и да си го купил с windows и има стикер, пак ще ти искат пари за преиинсталация... това си е труд, пък и windows го купуваш от M$ а не от тия дето са ти продали лаптопа... гаранция за софтуер няма - то може за 5 мин да го напълниш с вируси...

....

Това не е вярно. Моя няма стикер, но има свързан към серията профил в който е дефинирано че имам лиценз. И се лицензира автоматично е електронен лиценз

преди 6 минути, TheDarkAngelOfHope написа:

Е те май новите модели нямат стикери за windows (такъв с код нямат, мисля от 8 на горе) освен производителя на лаптопа да си е лепнал стикерче windows, както лепят за intel,amd, nvidia ...

Windows 10 има reset, който връща ОС в заводски настройки, един вид. Ако лаптопа е закупен с windows, би трябвало да има recovery дял на харда, който не се вижда в This PC, но с десен бутон на This PC -> manage -> disk management, трябва да се види ако има такъв дял

имат холограмен стикер:

s-l300.jpg

а кода се помни в uefi в самия лаптоп

преди 4 минути, capnemo написа:

Това не е вярно. Моя няма стикер, но има свързан към серията профил в който е дефинирано че имам лиценз. И се лицензира автоматично е електронен лиценз

значи лиценза е не е ОЕМ, a за повече машини и лаптопа/компютъра е купен без лиценз и лиценза е купен отделно

преди 4 минути, the professor написа:

имат холограмен стикер:

а кода се помни в uefi в самия лаптоп

значи лиценза е не е ОЕМ, a за повече машини и лаптопа/компютъра е купен без лиценз и лиценза е купен отделно

Не, OEM е, за някои серии производителите имат договорка с Майкрософт и Майкрософт пази в базите си кои модели какви лицензи имат. И автоматично оторизира и регистрира инсталацията

преди 16 минути, rust написа:

А в сервиза за 50 лв, какъв Windows  се  качва ?

стандартен от сайта на майкрософт със временен код за 1 месец... и най вероятно кракват активацията или свалят от някой торент сайт

windows 10 струва около 100$ без ддс за  home и около 150$ без ддс за pro. освен това има различни лицензи с различна за нов компютър или за инсталация на  стар (закупен преди повече от 3 месеца)

преди 14 минути, capnemo написа:

Не, OEM е, за някои серии производителите имат договорка с Майкрософт и Майкрософт пази в базите си кои модели какви лицензи имат. И автоматично оторизира и регистрира инсталацията

да може и така.

Редактирано от the professor (преглед на промените)

преди 2 часа, the professor написа:

windows 10 струва около 100$ без ддс за  home и около 150$ без ддс за pro. освен това има различни лицензи с различна за нов компютър или за инсталация на  стар (закупен преди повече от 3 месеца)

Имаше преди време доста разпалена хм хм дискусия за купуването на евтин ключ от ebay. Аз си купих такъв за около 15 лв. Работи си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.