Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за Охлаждане и РАМ за този овърклок..

Featured Replies

Извинявам се за тъпото заглавие.  Значи взех си Xeon X5670 + GA-X58A-UD5, мога ли да следвам указанието от това Видео (не виждам особена разлика в процесора), като слагам същите настройки в биоса. Едно към едно.  Така като го наклокам на 4,3Ghz,  искам и да ми е тихо. Въздушно охлаждане тихо може ли да ми препочъчате,  което ще се справя да го озапти да не прегрее. Моля ви насочете ме, препоръчвайте тихи въздушни охлаждания които ще свършат работа в конкретният случай, защото нямам идея с какво да го хладя. Също и препоръчайте хубави 4гб ddr3 плочки, които да ми позволят да го клокна така хубаво. Рама искам да може да се клоква на максималната честота, която може да се поддържа от дъното. Мисля, да му купя първо една плочка или две и да си го ползвам за интернет и филм. ( видокарта ще му мушна  Sapphire HD5450. ) А след година две като поевтенее рама или ми се отдаде възможност за добра оферта ще надграждам.  Въпроса е сега първите една-две четеригигабайтови плочки да са на добра скорост и стабилни, да не осуетят плана ми за този овърклок,  но не разбирам от памети кои колко биха могли да се овърклокнат, затова моля ви препоръчайте ми вие, а аз ще си ги търся после.

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

• Автор

Успкойте се момчета, като му намеря повече рам, ще го ползвам за тежки програми , рендъринг, прочие. Сега без достатъчно рам ще го ползвам за интернет машина. Ще помоля да ми помогните за това , което питам и търся. Мерси :)

А кутията е? Размери, защото има и 'големички' охладители....

• Автор
преди 53 минути, krassleto написа:

А кутията е? Размери, защото има и 'големички' охладители....

имам големи кутии. Кутията не я мисли.  трябва ми да е тихо, и да успява да хлади горещия звяр.  Па после ще търся втора употреба да мина по-тънко с охлаждането. Моля помогнете за рама туй дето питах .

• Автор
преди 10 часа, plamen_petrov_80 написа:

Колко според теб е максимума на това дъно (като обем, брой и честота) от към памет?

Ти гледам се хвърляш на една-две банки от по 4GB, но първо това дъно е с 3 канален достъп до паметта. Също така в подържаните памети имаш едва 2 предложения от по 4GB (т.е. не се знае колко от платките с тази големина ще разпознае правилно).

Изпратено от моят LG-H815 с помощта на Tapatalk

Мерси, не отчетох, че само 2 предложения има за 4гигабайтови плочки, които да се разпознават правилно. Това е шит. Прецакана работа.. Ще трябва мощен рисърч да направя кои други непрепоръчани 4гигабайтови плочки се разпознават правилно. Това определено усложнява живота ми, но явно няма как да се мине без това. Как мога да разбера дали се разпознава правилно? Ако тръгне рамта предполагам това не е гаранция, че се разпознава правилно. И ще трябва някакви тестове, ама как да го тествам?

На първият ти въпрос, колко е максимума според мен на това дъно (като обем, брой и честота) от към памет - пише си 24ГБ, 6 слота има за 6 плочки. Тва значи минимум по 4 гб плочката трябва да е за да не се самопрецакам. Максималната честота пише 2200 Mhz.

1. Цитат

Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules

2. цитат:

Цитат

Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules

Тва значи ли, че мога да клокна рама на повече от 2200 Mhz?

3. цитат:

Цитат

Dual/3 channel memory architecture

Щом има dual, защо ми пишеш, че има 3 канален достъп до паметта, едва ли не е само 3 канален. Не мога ли да си го ползвам на двуканален? Слагам една плочка от 4 гигабайта, после втора 4 гигабайтова и го карам на двуканален, после трета четеригигабайтова и го карам на 3-канален. после слагам четвърта  четеригигабайтова плочка и го карам пак на двуканално. Какво искаше да ми кажеш с това, че дъното било с 3 канален достъп до паметта?

• Автор
преди 34 минути, plamen_petrov_80 написа:

Хубаво е, че си чел страницата на дъното, но свали розовите очила :)

Говориш за максимален клок на паметта, ако се поразровиш ще забележиш, че пише за по-високите честоти "само по един слот за канал" при 3 канала имаш 3 слота за употреба и в зависимост дали успееш да сложиш 4 ки максимума става 12GB, а при 2 ки само 6GB.

За да имаш успех с добра работа на паметта освен добри памети с добри тайминги, еднаква плътност, чипове и т.н. е най-добре да са 6 еднакви платки, а ти ми говориш днес ще взема една, утре втора и мешана скара. минимума ти е 3 еднакви платки на единия канал и после още 3 еднакви и много близки до предходните.

сори ама нещо не ми стана ясно. Какво ще  рече само по един слот за канал? Че мога да ползвам само 3-те слота ако искам максимум да са ми на най-високата честота????  Къде го пише тва?
Ако е тъй требва да хакам и пъхам по 8ГБ плочки  в трите слота и ще докарам 24гб максимума. Тогава сичко ще е ок, нали?

/а за мешаната скара не бой се. Еднакви плочки ще купувам на една и съща компания и модел. Т'ка ще са еднакви и ще е окей. Нали?

• Автор
преди 13 часа, plamen_petrov_80 написа:

Аз съм си напълно спокоен :)

Прегледай пак сайта за дъното, все пак и ти трябва да се потрудиш малко :)

от часове търся в сайта и не намирам.. може ли да ми покажеш къде го пише? 

ръководство за ревизия 2.0 (ако твоето е такова) - по въпроса за паметта и какво и къде се инсталира - стр.16 и 17. И не си ограничен само до 4ГБ модули - при това дъно се купува толкова, колкото искаш да имаш и използваш - иначе двуканалния и триканалния режим няма да тръгнат изобщо и става безмислено всичко нататък. Също страница 39,40,41,42,43,44 - биос възможностите за клок и при какви условия...

Profile DDR Voltage

When using a non-XMP memory module or Extreme Memory Profile (X.M.P.) is set to Disabled, this item will display as 1.5V

. When Extreme Memory Profile (X.M.P.) is set to Profile1 or Profile2, this item will display the value based on the SPD data on the XMP memory.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, krassleto написа:

ръководство за ревизия 2.0 (ако твоето е такова) - по въпроса за паметта и какво и къде се инсталира - стр.16 и 17. И не си ограничен само до 4ГБ модули - при това дъно се купува толкова, колкото искаш да имаш и използваш - иначе двуканалния и триканалния режим няма да тръгнат изобщо и става безмислено всичко нататък. Също страница 39,40,41,42,43,44 - биос възможностите за клок и при какви условия...

Profile DDR Voltage

When using a non-XMP memory module or Extreme Memory Profile (X.M.P.) is set to Disabled, this item will display as 1.5V

. When Extreme Memory Profile (X.M.P.) is set to Profile1 or Profile2, this item will display the value based on the SPD data on the XMP memory.

Четох, четох и пак не разбрах. За оптимална работа трябва да напълня 3 слота и 3 да оставя празни, така ли???? Ако е така не бива да купувам нито повече, нито по-малко от 8гб-ова плочка. Моля те обясни ми.

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Аз имам контра въпрос - с какъв софтуер ще рендваш видео и колко и как се отразява скоростта и таймингите на паметта към процеса?

а може лида ми се отговори първо ясно на моите въпроси и след това да ми задавате ваши? 

в съпорт лист за паметите е написано ясно за използването над 1600 - DDR3 2100+ (One DIMM Per Channel Only), там също така са написано ясно какви модули.

За да не питаш къде съм го прочел това https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X58A-UD5-rev-20#support-doc

И започвам да мисля че ще питаш какво е DIMM - това модул (плочка) памет. И в листа са дадени само 1 и 2 GB модули при овърклок...

То за другите гледам че са до 4GB та не е ясно 8 и нагоре модули дали ще тръгнат...

Редактирано от rostislaf
допълнение (преглед на промените)

• Автор

мерси. иначе тфа дъно го върнах. имаше изкривени пинове на сокета. 

Дъно - Fujitsu D2799-N10 Primergy TX200 S6 Dual Socket 1366  
http://manuals.ts.fujitsu.com/illustrated_spares/content/TX200_S6/pdf/tm.pdf

това дъно дали ще сработи с процесора ми x5670?  намерих го за 70лв. а е двупроцесорно.

сървърно е и се чудя може ли да се овърклоква, понеже сървърните не са предназначениза клок и биоса може да му са орязани опциите...

• Автор
преди 40 минути, Радослав Матев написа:

Забрави за клок с такова дъно.

За всички двупроцесорни ли да забравя? То реално ако е двупроцесорно е пак повече далавера,  защото слагайки един допълнителен процесор от 3.ГХз ще скочи двойно на 6Гхз, но ако може да се клокнат двата по 4,3 си е 8,6Гхз 6 ядрени зверове.

Като казваш да забравя за клок на база на спецификациите ли го казваш (аз четох, но не разбирам)  или просто предполагаш?  (нека не бъдем предубедени все пак, няма нужда от излишен скептицизъм).

bsel мод не е ли допустим на всяко сървърно дъно?

На сървърно / workstation дъно няма как да направиш клок. Може да има някакви изключения, но не съм чувал/чел. В youtube бях гледал за някакви руснаци дето клокват подобни процесори с дъна от aliexpress и подобни китайски сайтове.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

• Автор

Добре ама тези видеа които ми даваш не са за клок на сървърни дъна. Ко като първото видео е с руснак. ето едно други видеос руснак, на асуско дъно, които дъна са способни на неимоерно по-добър клок спрямо останалите 1366, доколкото четох, но все едно. Тва е без значение.

От значение е да разбера мога ли да направя bsel мод н на всяко сървърно дъно.Мога ли да клокна моя x5670 на сървърно дъно с bsel мод ?

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Така както ги събираш тези честоти на процесорите ...

Та дойде ли времето на моя въпрос? Все пак мисля, че изгладихме всичко по GA-X58A-UD5!

V-Ray 3.6 for 3ds Max — Hybrid Rendering, примерно. Radeon™ ProRender за Blender също.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.