Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Още една флашка със загадъчно поведение

Featured Replies

Здравейте, купих си две флашки (китайски естествено) 16ГБ и доскоро работеха отлично, докато не реших на едната да инсталирам чрез Rufus 2.18 Линукс исо . Тя започна да не се чете и Уиндоуса предлага да я форматира, но като се съглася след малко дава "Windows was unable to complete formating,," Не помага и програмата на HP - тя казва, че няма медия включена. Не става и с diskpart в конзолен режим. Administrative tools - disk managment я вижда и казва "15 GB RAW format, Healthy, Primаry, но без да й е присвоена буква. Като се зададе буква, например Е: иска да я форматира и после става както по-горе. Пробвах и под Линукс и с Gparted,  но тц. Намерих руски сайт, в който се обяснява как да се определи типа на контролера вътре и после да се рефлашне, но това ми се струва дълго занимание. Има ли някой напреднал по въпроса? В нета отрких бая народ пострадал от използвaнето на Rufus , но никъде няма линк с адреса на създателя му  - явно много е търсен.

Контейнери нямате ли до вас, че си губиш времето с китайски ментета. За такива флашки

дето не искат да се форматират въобще не ми разправяй, че работели отлично.

преди 58 минути, ined написа:

Контейнери нямате ли до вас, че си губиш времето с китайски ментета. За такива флашки

дето не искат да се форматират въобще не ми разправяй, че работели отлично.

магазина до вас от къде мислиш че ги купува или мислиш че ги произвежда

• Автор

До Дръндю: Не виждам защо да й правя запис на имиджа, но все пак опитах - "Процедурата не може да бъде завършена."

До Ined : имам флашки отдавна - даже 16 MB, 64 MB и др. Имам всякакво производство - поне 20 броя и никога не съм изпадал в такова положение. Мисля, че руската програма "рови" на много ниско ниво и вероятно това е причината. Ще пробвам и сайтовете предложени от baikolio95 и ще докладвам на форума. Иначе въпросът ми е принципен, дразни ме случилото се, а не 10-15 лв, които ще загубя като я хвърля тая флашка.

• Автор

Току що пробвах програмката от malvastyle - докато гледах как се опитва да форматира флашката имах надежда, но тц.! Виж прикачения файл.

Flash-repaire.jpg

преди 18 минути, дръндю написа:

къде съм писал, че трябва да запишеш имидж?
записваш празно, няма файлове, нема дяволи

само таблицата записвай

Не става - виж картинката

Flash2.jpg

• Автор
преди 2 часа, дръндю написа:

няма да стане
няма информация за флашката
в моята практика съм възстановил много "неизползваеми" флашки, но винаги има информация за флашката, а при тебе я няма
пп

за да не показва големината и вида на флашката, предполагам...ъ-ъ-ъ...тъй де, не съм сигурен... причината е в контролера

Програмата на malvastyle (руския сайт) преди започване на опита даде пълни данни (виж картинката). Стига до 99% и тогава дава по-горно съобщение. Яд ме е, че от едно нищо се "счупи" флашката. Но ще опитвам пак ако намеря начин.

Flash3.jpg

Случва се понякога да се чупи техниката, особено тези "флашки" са доста ненадеждни. Ако няма гаранция - в коша. Иначе Rufus съм ползвал на едни и същи USB памети много пъти и никога не съм имал проблеми.

преди 24 минути, Радослав Матев написа:

Rufus съм ползвал на едни и същи USB памети

Аз в последно време го замествам с BootIce и 7zip

преди 4 часа, Без умствен капацитет написа:

магазина до вас от къде мислиш че ги купува или мислиш че ги произвежда

Магазина до нас не вкарва флашки от Китай от неизвестен производител и без гаранция . Продава флашки на a-data взети от Мост с 96 месеца гаранция и ако стане някакъв проблем ти я сменят

Тия китайски менте флашки няма ли да спрат да ги внасят най-накрая...

Вместо да си даваш парите за тези боклуци, дай веднъж 5-10 левчета в повече, и да ти е мирна главата. Качествени марки  - Transcend (най-вече...железни са), Sansidsk, A-DATA, Silicon Power, TDK и т.н. и т.н. Не се скъпи, иначе ей така ще ти правят проблем флашките.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

преди 2 часа, ined написа:

Магазина до нас не вкарва флашки от Китай от неизвестен производител и без гаранция . Продава флашки на a-data взети от Мост с 96 месеца гаранция и ако стане някакъв проблем ти я сменят

a, знаеш ли че ако взема повече бройки китайците предлагат да напишат лого по твой избор

https://www.aliexpress.com/item/over-10-pcs-free-LOGO-Wooden-usb-box-usb-flash-drive-memory-Stick-pendrive-4gb/32821220041.html?aff_platform=link-c-tool&cpt=1518284808106&sk=E276Qnm&aff_trace_key=0e9a642c5c5d4c12a1aff1bc383a7f80-1518284808106-05973-E276Qnm&terminal_id=34705f589efd4a248a36d36fc889299c

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.