Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за камера за автомобил с екран на огледало

Featured Replies

Привет.

На автомобил Opel Corsa 2008 г. искам да бъде сложена камера в задната част, за да помага при паркиране. Виждам, че се продават такива камери в комплект с огледало, на което на екран се вижда сниманото от камерата. Чудесна идея. В сервиз ми обясниха, че при закупуване трябва да кажа марката на автомобил, за да ми приложат съответния капак за осветлението на задния номер, който да замени оригиналния, но на него освен крушката, се монтира и камерата.

Моля за съвет за закупуване. Ще ми се да е от българска фирма със съответната гаранция. Искам камера и огледало, на което се вижда сниманото. Не искам видеорегистратор. Не и втора камера. Просто камера и огледало.

Предварително благодаря на отзовалите се.

Преди 2 години си купих камера за задно виждане от Китай. Купих и и едно мониторче, на което да гледам какво показва камерата. Подбрах го с такъв размер, че да го монирам в пепелника. Отварям пепелника, гледам в него и виждам каквото вижда и камерата. Но ми беше неудобно. Махнах това мониторче и си купих, пак от Китай, огледало с вграден монитор. Огледалото се оказа по-голямо от това в автомобила и по-тежко. При път с много дупки монтировката на  фабричното огледало не можеше да издържа на тежестта на новото и се наложи да побългаря малко закрепването. Сега проблеми няма. Обаче, камерата ми не е монтирана към осветлението на задния номер. Разпробих си бронята, в най-изпъкналата ѝ част, и монтирах камерата там.

Недостатъци:

- ако зад теб има автомобил с включени фарове или Слънцето е в такава позиция, че огрява директно камерата нищо не се вижда(получава се "заслепяване" на камерата).

- при ярко Слънце , дори и камерата да е на сянка, мониторът в огледалото няма достатъчно яркост(въпреки, че от настройките съм я сложил на 100) за да се пребори с околната светлина и пак нищо не се вижда.

Предимства:
- при всички останали ситуации. Мога да се залепя и на 1 см от колата или стената зад мен.

преди 4 минути, 2249 написа:

Идеята е камерата да се ползва само при паркиране. Т.е. ще се включва само, когато се включи задна скорост.

То и на мен за това ми трябва камерата. Не няма да я използваш само при паркиране. Ще я използваш и когато караш назад, защото камерата ще работи. Синя зона я Сандански, трябва да излизам назад, до другия тротоар е спряла кола с включени фарове - камерата е безполезна. Синя зона в Сандански, наредили сме се една до друга коли. Този пред мен е спрял така, че се налага да тръгна назад, за да мога да изляза. Колата зад мен е с включени фарове - камерата е безполезна. Ако е нощ даже и пречи, защото огледалото за задно виждане те заслепява. Но такива ситуации са рядкост.

• Автор

Целта, плюсовете и минусите са ми ясни. Търся конкретно предложение. Сума клипове изгледах и виждам, че има и други варианти за монтаж, освен до крушката за осветяване на задния номер.

Мисля , че и датчик може да ти свърши същата работа.

преди 13 часа, Без умствен капацитет написа:

най евтената, няма да ти е нужна голяма разделителна способност

Като се има предвид къде ги произвеждат и как нашите търговци ги рекламират...

преди 5 часа, bigiadri написа:

Мисля , че и датчик може да ти свърши същата работа.

Не е същото.

Много по-сигурно, удобно и евтино е сензори в задната броня. Много по-лесно са за инсталиране от камера и работят под всякакъв ъгъл.

За по-сигурно и по-удобно крайно се съмнявам, иначе в новите коли не биха монтирали камери, а само датчици с пищене. Да не говорим, че в новите модели, а и не само вече има камери и отпред дори и 360 градусов поглед, което е супер просто.

Виж, за по-евтино е ясно, че ще е така. 

Иначе си пускаш Алиекспрес, сортираш по брой поръчки, четеш отзивите, в които често има и снимки, и действаш. Може и в Youtube да провериш за конкретния модел някакво видео. 

https://www.aliexpress.com/premium/camera-rear-view.html?spm=2114.search0204.0.0.8d8c756eX7zvNl&site=glo&groupsort=1&SearchText=camera+rear+view&g=y&SortType=total_tranpro_desc&tc=ppc&initiative_id=AS_20180217073037&filterCat=200216244,100006171,200003807

То има и камера+датчици+огледало за обрато виждане. Включваш задна и в огледалото виждаш разстоянието, измерено от датчиците и картина от камерата. Всичко е въпрос на вкус..

Камерата ти показва в каква посока се двѝжиш, но не може да ти покаже кога ще опреш с ъгъла на бронята, защото е извън обхват.

Камерата е удобна за влизане в гараж, перпендикулярно паркиране и подобни трудни за жените маневри.

За успоредно паркиране в тясно място помагат сензорите.

• Автор

Автомобил с парктроник и задна камера карам отдавна и съм се убедил в огромната помощ, която предоставя. Доста клипове гледах, доста рових из китайските сайтове и се убеждавам, че най-добрия вариант е камерата да се монтира на планката за осветление на задния номер. Остава въпроса дале не е задължително да се монтира точно в средата на автомобил, че да показва равни разстояния от ляво и от дясно ... Защото планките на Опела са две - поставени в ляво и дясно от централната точка.

Камерите станаха популярни най-вече заради множеството случай на разни майки, прегазили собствените си деца играещи зад тръгващата кола. Не ти помагат при успоредно паркиране, понеже там ти трябват ъглите на колата, а не центъра.

Каква е твоята цел?

$_35.JPG?set_id=2

Тоест си наясно, че камерата няма да ти помага при УСПОРЕДНО паркиране.

• Автор
преди 2 минути, zemonti написа:

След 30 години шофьорски стаж, 10 от които на автомобил с парктроник и задна камера - да, наясно съм с доста неща. Но не съм съгласен, че няма да помага. То са бордюри, кофи за смет ...

Темата загуби смисъл.

преди 8 часа, zemonti написа:

При успоредно паркиране ти трябвата само страничните огледала. Ако с тях не можеш да прецениш къде са ти ъглите на колата и датчици няма да те спасят(това не е критика към теб). Камерата освен при паркиране помага и при излзиане, когато са те затворили и от пред и отзад. Едно е да имаш камера на бронята и да можеш да се доближши на 1-2 см от колата зад теб, друго е датчика да започне да пищи постоянно когато разстоянието стане 15-20 см.

Сензорите, които инсталирах на колата на жена ми струваха по-малко от $20 и освен звуковия сигнал с променяща се честота показват на екрана разстоянието до няй-приближения сензор.

Камерите в сегашната и предишната ми кола показват разстоянието отзад само ако колата е право зад мен. Ако е под ъгъл (както се получава при успоредно паркиране) трябва да карам на усет, моето е проблем, защото карам голям джип, който трудно се завира на мястото на компакт. Всеки сантиметър ми е важен. Добре, че рядко ми се налага.

parallel-parking-step-4.jpg?quality=98&s

При step4, или преди това, че я няма цялата картинка, завиваш не докато колата застане под ъгъл 45 градуса, а докато в лявото огледало не видиш цялата предница на автомобила зад теб. Това ти гарантира, че колкото и назад да се придвижиш няма да удариш колата зад теб. Може и да качиш задните гуми на тротоара, но няма да удариш другия автомобил. :)

Представи си, че двата автомобила се махнат, докато твоят стои паркиран и на тяхно място паркират други два автомобила. Обаче са паркирани така, че предният не ти е оставил почти никакво място, а до задния има място, така че да дадеш назад(броня до броня) и да излезеш. Датчиците, които имат минимално разстояние, след което вече не отчитат разстоянието(10-15-20 см зависи от модела и цената) няма да ти помогнат. Имаш три варианта:

1- супер професионалист си и можеш да спреш на 2 см пред бронята на задния автомобил(а дано всички станем такива)

2- някой да ти помага като ти казва до кога да караш назад.

3- камера, с която ще спреш и на 1 см пред бронята на задния автомобил.

2- не винаги е налично, 1- дай боже всеки му, 3- може винаги да е с теб и да ти помага и в други ситуации.

Сензорите, които си монтирал, до какво разстояние показват?

Може би трябваше да уточня, че за мен смисълът на сензорите е в случаите когато пространството е тясно. Ако можеш да паркираш с едно движение назад и после само да изправиш напред значи имаш достатъчно място за камера. Уви с моя опит в каране на големи возила обикновено трябва да се завра на мястото от което е излязъл някой компакт тип Гоуф и пада маневриране при което са важни ъглите на колата, които са в мъртвата зона на камерата. 

Накратко - сензорите помагат в трудните моменти.

преди 42 минути, zemonti написа:

Накратко - сензорите помагат в трудните моменти.

В това спор няма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.