Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драйвъри за Creative live

Featured Replies

Свалих от сайта на creative, уж новите драйвъри за creative sblive 5.1, но уви.. при инсталацията реши че нямам sblive ;) Пуснах и autoupdate-а но той пък ми заяви че имам последните драйвъри и нямам нужда от нови ohmy.gif а device manager-а все така и така не може да я разпонае. Ако някой може да удари едно рамо.. ще му бъда много благодарен :)

Опитай така:

Деинсталирай всички предишни драйвъри.

Отиди по този линк:Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack English (23.32 MB) 10 Mar 03

Изтегли от секцията DRIVERS

1. Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack English (23.32 MB) 10 Mar 03

Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack (English) SBLW-XPWEB-W4-US

След това отиди по този линк (ако ползваш SPDIF output ):Creative Sound Blaster Live! with Live! Drive - AC3 fix for SPDIF output

Изтегли от секцията DRIVERS

1. Creative Sound Blaster Live! with Live! Drive - AC3 fix for SPDIF output (2.07 MB) 3 Jun 03

Ред на инсталация:

1- Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack (English) (23.32 MB) 10 Mar 03

2- Creative Sound Blaster Live! with Live! Drive - AC3 fix for SPDIF output (2.07 MB) 3 Jun 03

Редактирано от NikolayV (преглед на промените)

• Автор

Мерси за предложението, но и така не става.. още при инсталацията на Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack English казва че не може да намери soundblaster audio card и спира..?! Това защо не я намира засега е мистика за човечеството. Ще продължа с опитите и мъченията. Още веднъж мерси :)

basta мога да ти дам алтернативно решение, което да пробваш, става дума за kx-project драйвърите за Creative SB Live! семейството, значи тях може да изтеглиш от kx-project mirrors и после ги инсталираш, инсталацията си засича от Windows настройките, които си дал за това къде живееш като държава и ако си дал България инсталацията се стартира на български език, тези драйвъри са в някои отношения по-добри от официалните на Creative, има само едно неудобство, трябва при тях да се добавят midi sound font-ове, за да ти работят midi файловете и да можеш да си ги просвирваш без проблеми <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_thumbsupsmileyanim.gif' alt=':yanim:'> Sound Fonts може да си свалиш от тук -> http://www.sf2midi.com/ или ако не ти се занимава с толкова големи и много а искаш просто тези които идват с официалния драйвер ето 2GMGSMT.SF2 .

Надявам се да ти свършат работа съветите ми и поне така да ти тръгне всичко добре.

• Автор

Не не.. вече незнам с какви очи да ви попитам.. взе да ме хваща 'малко' срам. То тази саунд карта и тези драйвъри за нея станаха цяла епопея. Свалих драйвъра който kokomil ми препоръча и воала! имаше звук.. но само на 2 канала :computer2: След това след много часово търсене, ровене, лутане и неволи, най-накрая открих оргиналния диск с драйвъри. Тичайки спъвайки се в купчините дискове разпиляни навсякъде, ръгнах въпросния диск в CD-то. Инсталирах ги.. принуди ме да рестартирам.. след това чух камбанения звън т.е. стартовата мелодийка на Windows и до там.. ни напред ни назад.. ни winamp ни иначе тъй гадното почукване от ICQ ни bsplayer ВЪЙ! викам си.. после се сетих че аз тапака не деинсталирах първите драйвъри махнах ги.. и нищо! Преинсталирах оригиналните.. пак само камбанения звън. Та.. въпроса ми беше от какво може да бъде предизвикан този ефект? Пуснах някакъв creative diagnostics и той ми каза че всичко е наред, но дори на теста за колонките пак нищо. Ако някой има идей да орална любов. Мерси предварително и извинявайте че ви занимавам с мойте сапунки

Изчисти всички звукови драйвери който си качвал

Инсталирай някоя подобна програма на Driver Genius и Driver Cleaner .Втората за предпочитане и е безплатна ,със нея ънинсталирай всичко което ти показва ,че има връзка със creative

Ето и линка

http://download.softpedia.ro/software/SYSTEM/DC3Setup_33.zip

Като свършиш със процедурата на почистване .Рестартирай и тогава инсталирай драйвера от диска ,или този който ти предложиха тука .

Успех

basta ,драйверите,които съм ти дал са точните драйвери cool.gif

Аз съм със същата звукова карта и нямам оригинален диск,измъчих се и аз ,докато подкарам Саунд БЛАСТЕР-А,но в момента всичко е ОК.Още при инсталиране драйвера пита за конфигурацията на колоните-дали 2,дали 5+1 и т.н.Това трябва да го избереш,за да си подкараш твоите си колони.Мисля че опция за избор има и във вече инсталираните програми на драйвера.Потърси ги и си конфигурирай звука :) А щом си оцапал нещата,чисти регистрите(както те посъветваха) идавай отначало.

Поздрави :)

Изключи от BIOS-а вградената звукова карта на дъното и би трябвало да се оправят нещата.

• Автор
basta ,драйверите,които съм ти дал са точните драйвери cool.gif

Аз съм със същата звукова карта и нямам оригинален диск,измъчих се и аз ,докато подкарам Саунд БЛАСТЕР-А,но в момента всичко е ОК.Още при инсталиране драйвера пита за конфигурацията на колоните-дали 2,дали 5+1 и т.н.Това трябва да го избереш,за да си подкараш твоите си колони.Мисля че опция за избор има и във вече инсталираните програми на драйвера.Потърси ги и си конфигурирай звука :) А щом си оцапал нещата,чисти регистрите(както те посъветваха) идавай отначало.

Поздрави :P

Всичко ток и жица, само че.. не ме пита дали да са 2 или 5+1 при инсталацията?! А после нещо не мога да намеря от къде да го сетна на 5+1. Сетнах го от speaker settings, но пак нищо не стана. Къде са тези програми на драйвера, че аз нещо не мога да ги намеря.. Мерси отново на всички! :):):)

Хора аз съм с SB Live! 5.1 и също и с вграден ALC650 nforce2 chipset, инсталирал съм на различни етапи всеки един от предложените драйвъри и не съм имал проблеми с SB Live! (освен под Windows 98) върху WinXP за Windows 98 имах проблем точно с оригиналните драйвъри от диска, който идва със звуковата карта, но с последните от сайта не съм имал проблем, както и с kx-project драйвърите не съм имал проблем, при всички ситуации, ако правилно е инсталирана звуковата карта трябва да ти позволи да стартираш от Start>Creative>SB Live!>Creative AudioHQ , което си е една програмка обикновено стояща долу до часовника, но не винаги, от там пускаш Speaker опцията и от там може да си избереш какви колонки имаш и в какъв режим да работят, дали са 2 Speakers, 2+1, surround, headphones или 5+1. Ако откаже да ти стартира програмата, значи има проблем с драйвърите, съвета ми в такъв евентуален случай е да изтриеш от Add/Remove Programs първо драйвърите за SB Live! и после да пробваш с програмите посочени от другите за евентуални остатъци от драйвърите, след което инсталирай последните драйвъри за SB Live!.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.