Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

PopPop

Моля за съдействие - начално програмиране

Препоръчан отговор


Здравейте!
Имам нужда от малка консултация. Мой близък започна да се занимава с програмиране и съвсем в началото, с акцент върху PHP и JS. Има проблем с решаването на няколко задачи и реших да потърся помощ тук при вас. Предполагам, че няма да отнеме повече от 2-3 часа и разбира се ще заплатя за услугата. Подробностите можем да уточним на лични. Благодаря за отговорите предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Tomas07
      Създадох форма, чрез html, css и php, в която се въвежда текст и може да се прикачи снимка. Проблемът ми е, че не разбирам от php, и не успявам да се справя с проблема. Искам, когато някой прикачи снимка, тя да се запазва в папка. Текста се визуализира в базата данни. Търсих и пробвах, различни варианти, но не успявам. Споделям кода и ще се радвам, ако някой помогне.
      <div class="container-form"> <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <div class="name"> Имена:<br> <input type="text" name="name" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="image"> Прикачете ваша снимка! (максимален размер 20МБ)<br> <input type="file" name="image" id="image" size="40" accept="image/*" /> </div> <br> <div class="phone"> Телефон:<br> <input type="tel" name="phone" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="email"> Имейл адрес:<br> <input type="email" name="email" value="" size="40" /> </div> <div class="submit"> <input type="submit" name="submit" value="Изпращане" id="submit" /> </div> </form> </div> <?php // Connect to MyQSL $link = mysqli_connect("localhost", "root", "", "my_form"); $link->query("SET NAMES 'UTF8'"); // Check our connection if ($link === false) { die("ERROR: Could not connect. " . mysqli_connect_error()); } $target_dir = "uploads/"; $target_file = $target_dir . basename($_FILES["image"]["name"]); $uploadOk = 1; $imageFileType = strtolower(pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION)); // Check if file already exists if (file_exists($target_file)) { echo "Съжаляваме, файлът вече съществува."; $uploadOk = 0; } // Check file size if ($_FILES["image"]["size"] > 20000000) { echo "Съжалявамe, файлът ви е твърде голям."; $uploadOk = 0; } // Allow certain file formats if($imageFileType != "jpg" && $imageFileType != "png" && $imageFileType != "jpeg" ) { echo "За съжаление са разрешени само файлове от тип изображение, JPG, JPEG или PNG."; $uploadOk = 0; } if(isset($_POST["submit"])) { } // Escape user inputs for security $name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['name']); $image_name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['image']); $image = file_get_contents($image_name); $phone = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['phone']); $email = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['email']); // Insert our data $sql = "INSERT INTO form (name, image, phone, email) VALUES ('$name', '$image', '$phone', '$email')"; // Print response from MyQSL if (mysqli_query($link, $sql)) { echo "<div class='echo-complete'> <div class='echo-text'> Формата беше приета успешно. Благодарим ви.</div></div><br>"; } else { echo "<div class='echo-error'> <div class='echo-text'> ГРЕШКА: Не може да се изпълни $sql.</div></div><br>" . mysqli_error($link); } // Close our connection mysqli_close($link); ?> Моля, не ми споделяйте линкове, от типа "тук е описано" и прочие. Не го разбирам толкова този php, но се налага да го използвам. 🙂
    • от streleca_stz
      Здравейте,
      От известно време насам се опитвам да използвам различни вариации на websocket-и, но изпадам в един и същи казус - подкарване под криптирана SSL връзка. Разбирам, че трябва връзката да минава през wss:// и да имам активен сертификат, но... но до там, каквото и да се опитвам да правя, то все не иска да тръгне (вади грешка за опит за несигурна връзка). Търсих редица решения на проблема ми и повечето решения са от сорта на - въведете към конфигурацията самите файлове на сертификата и всичко ще е наред. Да, но аз използвам Let's Encrypt, който се обновява на всеки 90 дни... мога ли да влизам в кода на интервал от време, за да сменям пътищата до сертификата при всяко ново генериране.
      Та въпросът ми е някой от вас сблъсквал ли се е като цяло с уеб сокети и подкарването им с Let's Encrypt?
    • от Joanna01
      I. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи , да се напишат и следните:
      • абстрактен метод за печат;
      • метод, който връща възрастта иа човека на база на ЕГН-то;
       • метод, който връща месеца, през който е роден човека на база на ЕГН-то.
      II. Да се дефинира клас преподаgател CLecturer наследник на CPerson, съхраняващ информация за научно звание (от изброим тип — ас., гл.ас., доц. ...) и контейнер от дисциплини, които води, с необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат).
      III. Да се дефинира клас катедра CDepartment, съхраняващ информация за име на катедрата и контейнер от преподавателите в нея (vector<CLecturer>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
      • конструктор с параметър име на файл, с данните от който се инициализира обекта;
      • изчислява и връща броя на преподавателите със зададено като параметър научно звание;
      • връща списък от преподавателите (list<CLecturer*>), водещи дисциплина, подадена като параметър;
      • изчисляsа и връща средната възраст на преподавателите със зададено като параметър научно звание;
      • изчислява и връща контейнер от преподаватели, които подлежат на пенсиониране до 3 години;
      • намира броя на преподавателите, родени през месец, подаден като парамеrьр;
      • връща през кой месец има родени най-много доценти;
      • връща броя на преподавателите, родени през зададен като параметър сезон; 

      IV. Да се създадат няколко обекта от класа CDepartment u се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя катедра има по-киска средна възраст, коя катедра има повече доценти, кои дисциплини се водят от преподаватели и в двете катедри, в коя катедра има повече преподаватели родени през лятото). 
    • от D3VBG
      Безплатни уроци по програмиране! Абонирайте се за канал D3VBG. YouTube: https://youtube.com/channel/UCLB3JA9V926tGRC4k7AhrLA
    • от Plamy Gerova
      Да се състави програма, която извежда на екрана онези елементи на списък с начален указател start чиито стойности не се повтарят.
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...