Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация с монитор до 2000 - 2300 лева

Featured Replies

Здравейте на всички, преди седмица си купих лаптоп Lenovo y520 за 1900 лева с тези параметри 

I7 7700HQ 

GTX 1050 Ti 4GB

16GB Ram

500GB HDD

256GB SSD

но мисля да го върна ако за тези пари се направи по добър компютър. Та въпроса ми е може ли да се сглоби нещо по добро от това като компютър + монитор.

Също искам да кажа, че с лаптопа подкарвам Assassins Creed Origins на Ultra/High  с 50 до 65 FPS, Fortnite Epic 120fps, CS GO 150-200 Ultra, Blade and Soul Ultra 80-120 FPS, c температури 60-72 градуса на CPU и 60 градуса Ha GPU. 

Usage на CPU  e 40% при по леките игри и стига до 90% при по тежките, но използва само 1 Core.

Лаптопчето си е супер, не знам защо искаш да го връщаш, другият вариант е да си купиш компютър със същите параметри, провери кое колко пари струва и ако е до 2200 лева, то може да си купиш един 21-24 инчов монитор втора ръка и пре-спокойно няма да удариш повече от 2300 лева.

Но пак, лично по мое мнение, лаптопа си е бомба.

Ето една набързо нахвърлена конфигурация с параметри най-близко до лаптопа ти, но няма монитор [количка].

Ако обаче се абстрахираме от i7-цата от 7-мо поколение се получава това [количка], тук отново няма монитор, но цената е по-ниска и един монитор по-лесно може да се измисли.

Да и към двете конфигурации трябва да се добави клавиатура, като мишка се предполага, че вече имаш.

Също така не се знае от къде е взет лаптопа и какви са цените на компонентите там. Не забравяй и липсата на наличности на видео карти.

двете конфигурации са примерни и ако реално ще вземаш нещо трябва да се види какво налично и за какви пари има при твоя търговец.

Успех!

преди 2 часа, kace123 написа:

Здравейте на всички, преди седмица си купих лаптоп Lenovo y520 за 1900 лева с тези параметри 

I7 7700HQ 

GTX 1050 Ti 4GB

16GB Ram

500GB HDD

256GB SSD

но мисля да го върна ако за тези пари се направи по добър компютър. Та въпроса ми е може ли да се сглоби нещо по добро от това като компютър + монитор.

Също искам да кажа, че с лаптопа подкарвам Assassins Creed Origins на Ultra/High  с 50 до 65 FPS, Fortnite Epic 120fps, CS GO 150-200 Ultra, Blade and Soul Ultra 80-120 FPS, c температури 60-72 градуса на CPU и 60 градуса Ha GPU. 

Usage на CPU  e 40% при по леките игри и стига до 90% при по тежките, но използва само 1 Core.

Здравей, ако трябва да отговоря набързо - не, не си заслужава, заради спекулативните цени на видео картите.Честно казано не разбирам нищо от лаптопи, но ако този модел идва със прилична изработка от към охлаждане, шаси, температури, шум, гъвкавост при ъпгрейд и прочие си заслужава да го задържиш.Това ревю - цък му дават прилична оценка, не съм го чел подробно, трябва да призная.Дисплея му не е особено добър и има bleeding, но ако твоята бройка няма, това е добре дошло.От към спецификации този модел идва със четириядрен i7 на прилична честота със 8 нишки както и GTX 1050Ti, която поне във този лаптоп е пълно размерен GP107 чип, тоест единствените разлики със десктоп 1050Ti са във работните честоти на ядрото/паметта - учудващо във мобилната версия те са по-високи.Паметта е 16гб. но не видях информация във ревюто дали е във двуканален режим или не.Между другото как подкарваш Origins на тези настройки със тези кадри при 1920х1080, да не си намалил резолюцията ? При тези настройки и 1080p резолюция, десктоп 1050TI предлага игра при 35-50 кадъра, като по-скоро кадрите се задържат около 40 във зависимост от конкретната зона/сцена.

Дали може да сглобиш десктоп конфигурация до 1900 лева, а останалите 400 да вложиш във някакъв 1920х1080 монитор - много трудно със настоящите цени на картите.Ето примерна конфигурация със 8-мо поколение i5 (6 ядра/6 нишки), който във игри ще се представя по-добре от i7 7700HQ и десктоп варианта му -  цък  и прилична кутия  цък  - 1260 лева окончателна цена, ако не броим доставката за кутията.Остават 640 лева за карта, който не са достатъчни, дори за GTX 1060 3gb на фона на ужасните цени, евентуално може да намериш изгодна 1060 3gb. карта от чужбина, но гаранцията е под въпрос, а и 3гб-овия вариант на 1060 не е изобщо за предпочитане, дори за игра при 1920х1080.Очевидно, вариант със 1050Ti е напълно безсмислен. Моя съвет е да си ползваш лаптопа, ако си доволен от температурите и качеството на екрана.Картата е слабичка за 1920х1080, но щом на теб ти върши работа - супер.

• Автор
преди 10 минути, Inno написа:

Здравей, ако трябва да отговоря набързо - не, не си заслужава, заради спекулативните цени на видео картите.Честно казано не разбирам нищо от лаптопи, но ако този модел идва със прилична изработка от към охлаждане, шаси, температури, шум, гъвкавост при ъпгрейд и прочие си заслужава да го задържиш.Това ревю - цък му дават прилична оценка, не съм го чел подробно, трябва да призная.Дисплея му не е особено добър и има bleeding, но ако твоята бройка няма, това е добре дошло.От към спецификации този модел идва със четириядрен i7 на прилична честота със 8 нишки както и GTX 1050Ti, която поне във този лаптоп е пълно размерен GP107 чип, тоест единствените разлики със десктоп 1050Ti са във работните честоти на ядрото/паметта - учудващо във мобилната версия те са по-високи.Паметта е 16гб. но не видях информация във ревюто дали е във двуканален режим или не.Между другото как подкарваш Origins на тези настройки със тези кадри при 1920х1080, да не си намалил резолюцията ? При тези настройки и 1080p резолюция, 1050TI предлага игра при 35-50 кадъра, като по-скоро кадрите се задържат около 40 във зависимост от конкретната зона/сцена.

Дали може да сглобиш десктоп конфигурация до 1900 лева, а останалите 400 да вложиш във някакъв 1920х1080 монитор - много трудно със настоящите цени на картите.Ето примерна конфигурация със 8-мо поколение i5 (6 ядра/6 нишки), който във игри ще се представя по-добре от i7 7700HQ и десктоп варианта му -  цък  и прилична кутия  цък  - 1260 лева окончателна цена, ако не броим доставката за кутията.Остават 640 лева за карта, който не са достатъчно дори за GTX 1060 3gb на фона на ужасните цени, евентуално може да намериш изгодна 1060 3gb. карта от чужбина, но гаранцията е под въпрос а и 3гб-овия вариант на 1060 не е изобщо за предпочитане, дори за игра при 1920х1080.Очевидно вариант със 1050Ti е напълно безсмислен. Моя съвет е да си ползваш лаптопа, ако си доволен от температурите и качеството на екрана.Картата е слабичка за 1920х1080, но щом на теб ти върши работа - супер.

AC Origins на 1600p e c 50-65  , а на 1920 е 40-60. Hай вероятно ще го задържа, температурите не са високи (средните температури при голямо натоварване са ми 70-73), нo мисля да undervolt CPU за да ги сваля още, а за видео картата, какво ще предложиш, Overclock?

преди 20 минути, kace123 написа:

AC Origins на 1600p e c 50-65  , а на 1920 е 40-60. Hай вероятно ще го задържа, температурите не са високи (средните температури при голямо натоварване са ми 70-73), нo мисля да undervolt CPU за да ги сваля още, а за видео картата, какво ще предложиш, Overclock?

Да, 1600х900 вече изглежда по-реалистичен резултат, особено в предвид доста по-високите работни честоти на мобилната версия, особено ако твоята карта ги поддържа постоянно.Графичното ядро във версията във твоя лаптоп работи на 1493mhz, 1620mhz boost честота, стандартна десктоп 1050Ti - 1291mhz, 1392mhz boost честота.До колкото знам при десктоп моделите Nvidia boost 3.0 работи като поддържа максималната честота при дадена таргет температура, бъде ли превишена тя и честотата пада, но не със много.Така честотата пада през даден температурен интервал. Ако твоята карта поддържа 1600-1620mhz на графичното ядро при тежките игри при продължителна игра - чудесно. Тази честота е висока за 1050Ti, и дори и да може да изстискаш още малко няма да си заслужава и реално няма да усетиш разлика във производителността - GTX 1050/1050Ti са слаби чипове и колкото и да ги клокваш няма да видиш повече от 4-6% повишение във производителността.Ъндърволт на процесора е не лоша идея, ако не ти нарушава гаранцията, разбира се. При десктоп Kaby Lake/Sky Lake процесорите проблемите със високите температури се решават със ''делид'' - премахване на капачката и смяна на фабричната интелска паста под нея със течен метал.Разликата е огромна - 15 до 20 градуса.Подобни интервенции не мисля, че ще са възможни при теб, но и не мисля и че ще са нужни, ако температурите са във норма.Реално най-добрия вариант е ъпгрейд на видео картата, със GTX 1060M, но не мисля, че ще е възможно при този модел, а и не се знае как ще го понесе цялото шаси/охлаждане, макар че 1060 не е горещ чип.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.