Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Андроид 8.0.0 на Нокиа 5

Featured Replies

Здравейте! Надявам се да не досадя с тази Нокиа 5... Нова ми е. От няколко седмици- вече може би 2-3. Свикнах й горе-долу, но ми е все още особена. Днес пуснах ъпдейта за Андроид, който ми висеше на дисплея, откакто си взех телефона. Не мога да кажа, че 8.0.0. ми харесва. Със 7.1.2 вървеше сто пъти по-бързо и изглеждаше по-добре. Сега всичко е в черно-бяло до сиво, някак много безцветно и отблъскващо. На всичкото отгоре телефонът забива- по-бавно зарежда приложения и страници, прави едно прескачане при скролване на лентата, камерата е различна и въобще цялата работа се оказа едно голямо разочарование. Търсих някаква информация в нета, но попаднах на едно единствено клипче, което се отнася до връщане към 7.1.2, но то засяга Пиксел и Нексус. В забележката под него зачетох, че желанието за връщане към 7.1.2 може да се дължи не на несъвършенства на 8.0.0, а на необходимостта от ъпгрейд. Някой да ме посъветва нещо? 

Здравей! Явно за първи път се занимаваш с Андроид система (телефон). При всеки Update на Операционната система желателно е да прави RESET до фабрични настройки. това запазва гаранцията. Можеш да видиш как се се прави в YouTube....

• Автор
преди 20 минути, Person написа:

Здравей! Явно за първи път се занимаваш с Андроид система (телефон). При всеки Update на Операционната система желателно е да прави RESET до фабрични настройки. това запазва гаранцията. Можеш да видиш как се се прави в YouTube....

Не знам дали не направих някоя глупост, именно поради факта, че не ми се е налагало да правя това на телефон. Просто пуснах ъпдейта и, след като не ми хареса резултатът, върнах телефона към фабричните настройки, което, разбира се, не промени особено нещата, с изключение на появата на някои приложения, които липсваха преди това. Постепенно си накачих приложенията, които стандартно и обичайно си ползвам и това е.

Има упътване как се даунгрейдва до 7, но трябва да се направи от някой знаещ.

преди 12 часа, miriami написа:

Здравейте! Надявам се да не досадя с тази Нокиа 5... Нова ми е. От няколко седмици- вече може би 2-3. Свикнах й горе-долу, но ми е все още особена. Днес пуснах ъпдейта за Андроид, който ми висеше на дисплея, откакто си взех телефона. Не мога да кажа, че 8.0.0. ми харесва. Със 7.1.2 вървеше сто пъти по-бързо и изглеждаше по-добре. Сега всичко е в черно-бяло до сиво, някак много безцветно и отблъскващо. На всичкото отгоре телефонът забива- по-бавно зарежда приложения и страници, прави едно прескачане при скролване на лентата, камерата е различна и въобще цялата работа се оказа едно голямо разочарование. Търсих някаква информация в нета, но попаднах на едно единствено клипче, което се отнася до връщане към 7.1.2, но то засяга Пиксел и Нексус. В забележката под него зачетох, че желанието за връщане към 7.1.2 може да се дължи не на несъвършенства на 8.0.0, а на необходимостта от ъпгрейд. Някой да ме посъветва нещо? 

Проблема е в твоя телевизионен апарат, в случая мобилен телефон.

Нито един от описаните проблеми не го имам на моята Нокия. Естествено трябва и ресет на настройките, ако не е направен. Какви са очакванията ти спрямо Oreo не знам, там вече е субективно. Единственото разочарование за мен е неработещия PiP mode, но това така или иначе не засяга само Nokia, а всички модели ползващи чиста версия на Android включително Nexus/Pixel. Дано го пачнат от Google, че да може да работи и в EU, а не само USA.

Скоро може да дойде и бетата на 8.1, тъй като Nokia 8 получи официално ъпдейта. 

• Автор
преди 1 час, techmaniac написа:

Проблема е в твоя телевизионен апарат, в случая мобилен телефон.

Нито един от описаните проблеми не го имам на моята Нокия. Естествено трябва и ресет на настройките, ако не е направен. Какви са очакванията ти спрямо Oreo не знам, там вече е субективно. Единственото разочарование за мен е неработещия PiP mode, но това така или иначе не засяга само Nokia, а всички модели ползващи чиста версия на Android включително Nexus/Pixel. Дано го пачнат от Google, че да може да работи и в EU, а не само USA.

Скоро може да дойде и бетата на 8.1, тъй като Nokia 8 получи официално ъпдейта. 

Ъпдейт + стандартно потребителско, а не програмистко връщане към фабричните настройки направих.
Очакванията ми бяха, след като става дума за ъпдейт, новото да е по-добро от старото, а се получи обратното. Изгледите ми са променени- в цветово отношение, без да има възможност за потребителска корекция, плочките в транспаранта действат по различен начин, известията от приложенията пристигат под формата на точки, вместо цифри, и плюс това понякога и не пристигат навреме (мога да разбера това, защото съм паралелно и на компютъра, а преди не беше така), камерата е конфигурирана също различно (е, поне функциите са същите, май няма отпаднали), но старата беше много по-удобна за ползване- говоря чисто като меню и разположение на бутоните, на места менюто ми е примесено на български и английски, което си е пълна шльокавица, и ред подобни неща, които са дразнещи, при положение, че си свикнал с някакво състояние на нещата. Но, може би, най-дразнещото е, че скоростта на зареждане на страници и скролването е в пъти по-бавно, отколкото преди. На моменти откровено си забива. А това за PiP mode- да, очаквах го и се зачудих къде е и какво става, а го имаше като обещание. 

преди 2 часа, miriami написа:

Ъпдейт + стандартно потребителско, а не програмистко връщане към фабричните настройки направих.
Очакванията ми бяха, след като става дума за ъпдейт, новото да е по-добро от старото, а се получи обратното. Изгледите ми са променени- в цветово отношение, без да има възможност за потребителска корекция, плочките в транспаранта действат по различен начин, известията от приложенията пристигат под формата на точки, вместо цифри, и плюс това понякога и не пристигат навреме (мога да разбера това, защото съм паралелно и на компютъра, а преди не беше така), камерата е конфигурирана също различно (е, поне функциите са същите, май няма отпаднали), но старата беше много по-удобна за ползване- говоря чисто като меню и разположение на бутоните, на места менюто ми е примесено на български и английски, което си е пълна шльокавица, и ред подобни неща, които са дразнещи, при положение, че си свикнал с някакво състояние на нещата. Но, може би, най-дразнещото е, че скоростта на зареждане на страници и скролването е в пъти по-бавно, отколкото преди. На моменти откровено си забива. А това за PiP mode- да, очаквах го и се зачудих къде е и какво става, а го имаше като обещание. 

Каква ти е ревизията на телефона ? ТА и после кои цифри ?

Пак ти казвам такива забивания, лагвания и темподобни не трябва да имаш ! Не е нормално.

• Автор
преди 14 минути, techmaniac написа:

Каква ти е ревизията на телефона ? ТА и после кои цифри ?

Пак ти казвам такива забивания, лагвания и темподобни не трябва да имаш ! Не е нормално.

TA-1024 
Аз също мисля така. Да кажем, че новия изглед ще го преживея и ще свикна (въпрос на вкус- аз обичам да ми е по-цветничко, докато това е по-семпло, но както и да е, надявам се, че ще има нови актуализации, които да подобрят нещата), обаче това забиване не ми се струва в реда на нещата, при положение, че телефонът буквално хвърчеше и дори се чудех откъде да си намаля скоростта, защото ми се случваше да не успея толкова бързо да избера желаната страница и често отивах другаде. Толкова бърз досега...определено беше много добър. Не е товарен с излишни неща. Имам най-необходимите приложения. Може пък точно в това да е проблемът...ами, да взема да му накача щяло и нещяло, пък белки зацепи...

преди 3 часа, miriami написа:

TA-1024 
Аз също мисля така. Да кажем, че новия изглед ще го преживея и ще свикна (въпрос на вкус- аз обичам да ми е по-цветничко, докато това е по-семпло, но както и да е, надявам се, че ще има нови актуализации, които да подобрят нещата), обаче това забиване не ми се струва в реда на нещата, при положение, че телефонът буквално хвърчеше и дори се чудех откъде да си намаля скоростта, защото ми се случваше да не успея толкова бързо да избера желаната страница и често отивах другаде. Толкова бърз досега...определено беше много добър. Не е товарен с излишни неща. Имам най-необходимите приложения. Може пък точно в това да е проблемът...ами, да взема да му накача щяло и нещяло, пък белки зацепи...

Това е едносимовата версия. Аз съм с двусимовата TA-1053.

Свържи се със съпорта през приложението или в сайта на Nokia, да видим какво ще ти кажат.

• Автор
преди 3 часа, techmaniac написа:

Това е едносимовата версия. Аз съм с двусимовата TA-1053.

Свържи се със съпорта през приложението или в сайта на Nokia, да видим какво ще ти кажат.

Не знам дали това с картите е от значение, но са две. С две легла е. Както и да е. Даваш ми идея за съпорта. Ще видя. Нещо се пренавих с тоя телефон и ще пооставя нещата така. Така или иначе, няма лично аз да върна 7.1.2, но ще се опитам да намеря някого, който би могъл да свърши тази работа. Дотогава ще си карам така и ще се надявам някак-си нещата да се оправят.
Но се сещам, че и с Уиндоус 8 нещата стояха така. Не, че 10-ката е китка... След ХР само 7-цата допада на потребителите. Редуват се- добре, зле, добре, зле...

IMG_20180305_190928.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.