Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на по-стар телевизор с лаптоп проблем със светлопредаване

Featured Replies

Здравейте, колеги. До сега не съм имал личен телевизор, но така стана, че ми подариха един по-старичък но хубав LG. Той е 32 инча, HD Ready с разделителна способност 1366х768. 
Включих с HDMI към лаптопа ми, който е на WIndows 10 и е FULL HD. Всичко е точно, обаче има един проблем. Когато съм го пуснал на Only Second Screen резолюцията на монитора си става неговата максимална и обичайна - картната е доста добра и остра. Обаче цветовете са кофти - бледи, синее и няма голям контраст. Когато пусна и двата екрана едновременно приема резолюцията на лаптопа и естествено понеже не я поддържа картината не се побира в целия екран на телевизора и е леко размазано. За сметка на това обаче цветовете стават много по-ярки, контрастни и като цяло качествени. Забелязах, че когато е на този режим в менютата на телефона се повяват две иначе заключени настройки - HD и "Допълнителни настройки". Тези настройки ги няма, когато е Only Second Screen. Очевидно, че телевизора има много по-хубави цветове, но не ги показва, когато сам си избира резолюцията. Така че трябва да избирам между качество на картината и бледи цветове или страхотни цветове и не толкова добро качество. Някой да има идея как мога да реша този проблем?
Благодаря предварително. 

Трябва да има някакви объркани настройки.Не знаем какъв ти е драйвъра на видео картата.Има ли отделен контрол панел за него?Макар че по-бързо може да се поправи с деинсталирането му и инсталиране отново,но при едновременно включен само телевизора,за да се самонастрои автоматично по него.

• Автор

По принцип съм с GeForce 950 m, но телевизора ми дава, че е с Intel HD Graphics 530 - тоест свързва го с видеото на процесора, който е i5-6300 hq.
Много странна работа. Когато го настроя телевизора да е на максимална резолюция FULL HD (която не поддържа той), пусната от лаптопа - ярки цветове. Когато го пусна на неговата нормална - супер убити цветове. 

Правиш следното:

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005599/graphics-drivers.html

В десния панел - горе да е на Extended Desktop, както на картинката. Избираш си кой да е първи и втори монитор - TV по подразбиране трябва да си е втори. По този начин като местиш нещо ляво/дясно след края на desktop то отива на другия дисплей и обратно. Най-дясно може да си ги разместваш - кой екран да ти е ляво, дясно, горе, долу и т.н. - става като продължение на десктопа, мести се с хващане с мишката и след това пускане където искаш на иконите в десния квадрат над бутона "identify displays".  В "general settings" можеш на всеки дисплей да му настроиш резолюцията - отгоре си го избираш от падащо меню, другите неща надолу вече си ги правиш както искаш и оптималните за съответния дисплей. По същия начин в "Color settings" си настройваш цветове, светлина и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.