Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация+Монитор до 1500лв

Featured Replies

Здравейте, приятел реши да си взима конфигурация до 1500лв + - 100-200лв с монитор. Главно на компютъра ще се играят игри като Rainbow Six Siege, League of Legends, Overwatch, Doom, For Honor и подобни не се гони най-висока графика просто иска да върви нормално на средни настройки.Също ще се работи със следните програми Photoshop, Premiere Pro. Компютърът ще се взима на изплащане. Не желае Intel. Това което аз направих е следното. 1539лв. 

komp.png

• Автор
преди 3 минути, ncl написа:

Паметта ми се струва излишно скъпа. Бих сменил и ССД-то с Cruical MX500. Има две години повече гаранция.

За SSD ще го имам в предвид но за паметта гледах да е възможно най-евтината и също така да е 3200mhz в Dual Channel, за да може вградената графика да работи по-добре.

Може да прегледаш и това като вариант [количка] не казвам, че е оптималното, но мисля е по-добро от твоето предложение. За SSD пари не останаха.

Според мен трябва първо да се избере монитора, да се отделят парите за него от общите и с оставащите да се вземе максималното за тях, като трябва да е ясно дали и кога ще се прави ъпгрейт.

• Автор

Ами upgrade смята да прави другата година когато спаднат цените на картите. Даже ако парите не са достатъчно може да събере парите и да си купи отделно монитор важно е компютъра да е добре и да не се орязват разни работи. Също така забравих да кажа, че ssd-то не е важно хубаво е да го има ако парите стигнат де.

Пич сложил си  клокърска Корсар платинум на процесор с вградено видео !!!   За тоя процесор  слагай G.SKILL AEGIS DDR4 2X4GB 2400Mhz F4-2400C17D-8GIS  и  спести пари за  Samsung 960 EVO 250GB NVMe M.2 PCIe MZ-V6E250BW  и директно се мятай на  ASROCK X370 PRO4 AM4

• Автор

Както казах и по-горе за ssd ако останат пари също така монитора каза, че може да го вземе отделно важното е да се сглоби нормална кофнигурация до 1500-600лв 

Сега как е конфигурацията? Също имам въпрос Vario ще могат ли да сглобят компютъра?

image.png

• Автор

Конфигурацията изглежда повече от добре само да попитам тази кутия на zalman няма ли да е по-добре спрямо избраната от теб? http://nikem-bg.net/computer-components/Zalman-Case-ATX-Z1-USB3.0/

Който дава парите е свободен да прави всякакви промени по конфигурацията.

За да се оцени наистина една кутия то трябва да си я сглобил и ползвал със съответните части, което очевидно няма как да стане така, че избора е на око :)

Пламене извинявай но да сложиш 1500 лева във реално 15  лева не е сериозно. За да се вместиш в бюджета си му  предложил най мъртвия хард тошиба  и кутия за 15 лева от битака .  И след 6 месеца със тази слаба видео карта  ще играе не на средни ми на най ниски настройки.  Тоест докато  я изплаща тази конфигурация че пада  със по 50 лева на месец и след една година цената ще и е 800  лева.

Интересно, твоя портфейл колко струва? :)

Мога и в 5 лв. да ги сложа и повече пари - ако не вярваш пробвай ме. :)

И в изхвърлена стара кутия мога да ги сложа нови скъпи компоненти, нито ме е срам нито ще им стане нещо ако са правилно и кадърно монтирани.

Да хубаво е кутията да ти е добра, но една кутия производителност не дава.

Все пак когато се гледат предложения е логично, че всеки може да си го променя по собствена преценка - това не е някаква официална оферта или Проформа фактура, че да не подлежи на корекции.

@Kristian Denkov Като цяло до тук няма нито една  свестна конфигурация. Повече от това захранване не е нужно - Corsair CX450 за парите си е страхотно просто. За кутията, тази не е лоша - Dukase, но трябва да се добави поне още 1 вентилатор за отпред, който да вкарва въздух, а ще и по-добре, ако са 2. Ако желае нещо по-светещо и красиво - Kendomen е добро решение за бюджетна кутия. Колкото до хард диска, г/д най-евтиния става Seagate 1TB, тук не знам до колко Photoshop-а се влияе от ССД-то, но не смятам, че е необходим в момента, все пак винаги може да се добави. За РАМ памет се ориентирай към 2х8 на по-висока честота като тази (нека все пак, някой по-запознат с паметите да даде своето мнение). За дъно смятам, че това е едно от най-добрите решения за бюджета. Процесора мисля, че е ясен - Ryzen 5 2400G, вградената му графика е достатъчна за изискванията, които си посочил.

До тук се получава нещо такова:

AMD Ryzen 5 2400G 3.9GHz 6MB box AM4 
ADATA 8G DDR4 3000MHz CL16 XPG D10 
1T Seagate SATA ST1000DM010 3 year Warranty 
Corsair CX450 450W Bronze CP-9020120-EU 
Case ATX DUKASE v2 USB3.0 DP-ATX-DUKBK2BF 
Evercool Fan 120x120x25 Ball Bearing 2000rpm EC12025M12CA 
ASROCK AB350 PRO4 ATX AM4 

Обща стойност - 1 078.72 лв. с ДДС количка

Остават около 450 лева за монитор, за който няма да дам предложение, тъй като от монитора почти не разбирам, но аз бих търсил нещо по-голямо като 24-25-27 инча. Може пък и да вземе по-евтин монитор за около 300 лева и да добави едно ССД - MP500

• Автор

Мерси за предложенията ще му пратя и ще видим какво ще реши :D. Лично аз бих избрал 2400g и след време да се добави една видео карта когато паднат цените.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.