Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

СПРИНТ - CI (CAM) модули съвместимост

Featured Replies

Здравейте. Някой ползва ли услугите на кабелна телевизия СПРИНТ? Обмислям да минавам към тях в началото на другия месец, в момента съм на blizoo (МТЕЛ), но не съм доволен - конкретно за гр. Шумен - Шумен СПРИНТ и ме интересува дали мога да ползвам CI модул от blizoo с техните карти? Имам два такива модула налични - Conax DVB - CI & CI Plus, designed by NEOTION, брандирани с лотого на blizoo. В момента ги ползвам с техните карти. Днес ходих до офиса на Шумен СПРИНТ, служителката включи единия модул за няколко секунди с тяхната карта и каза, че бил кодиран, аз не успях да видя какво изписва на телевизора, тя го извади и отказа да го пробва отново, не искаше да пробва и другия - още в началото като видя, че са на blizoo и каза, че били кодирани. Предлагат модули по 60 лв., каквито няма да си купя, в продавалник се намират и за по 20-30 лв. Въпроса ми главно е дали всички модули на blizoo са кодирани към тях и не могат да се ползват с карти на други оператори  и ако някой ползва услугите на Шумен СПРИНТ дали е доволен от интернет връзката (отпика) и кабелната цифрова телевизия?

Какъвто и да е модула за да работи доставчикът трябва да го регистрира в системата си за да разкодира само програмите, за които плащаш.

Фирмата тръгна от Плевен, на тях съм повече от 20 години. Обади се по телефона или пиши мейл. 064 / 970109  820166 970170 Питаш дали може да регострират модул от друг оператор. Мосля че дори предоставят за ползване срещу двугодишен договор (или подобно).

http://www.sprint-bg.net/pleven/tv

Има над 240 цифрови програми + 42 аналогови, като за повече цифрови приемници и модули не се доплаща допълнително. Примерно за пакет HBO http://www.sprint-bg.net/pleven/tv_view/13 се доплаща само 3 лв. - при останалите оператори е поне двойно

• Автор

Тъпото е, че за всеки град са им различни условията и пакетите. Звънял съм в Плевен да ги питам нещо, казват ми да звънна или да отида в офиса в Шумен, а там има само една кокошка, която се прави на интересна. Поне са им добри пакетите и цените и имат оптика, също и познати ми ги хвалят. Ще взема една карта и като го пуснат другия месец ще тествам с нея и моя модул, ако не работи с моите ще си търся други модули. Модулите им са стандартни като ги гледам:

http://www.sprint-bg.net/shumen/products/2

Казваш в плевен за приемници не се доплаща - дали? В Шумен първоначално ти дават само един цифров приемник, ако искаш втори е 60 лв. - виж линка, който съм прикачил. Карта без модул е 15 лева еднократно, остава си за тебе, нищо че е тяхна. Ако искаш модул - още 60 лв., освен картата, независимо от договора.

То като гледам и в Плевен са същите условия, преди може да е било друго, даже пакетите са по-скъпи. Но цените на допълнителни приемници, модули и карти е същата:

http://www.sprint-bg.net/pleven/tv_view/12

По принцип ти дават един за ползване. Аз съм без договор (безсрочен). Плащам 5 месеца накуп, ползвам 6. Сигналът е еднакъв навсякъде, така че тукашен приемник ще работи и там. Или например в Троян. Или околните села, където имат.

• Автор

Ами първо казваш, че за повече приемници и модули не се плащало, сега казваш, че дават един - това си го пише и за Шумен и за Плевен, също и това, че допълнителните се заплащат. Както и да е - доволен ли си от качеството на интернета? Случва ли се в почивни дни или вечер да се забавя нещо като теглиш или да прекъсва? Защото аз в момента съм на blizoo/mtel и това често го прави.

Не си измисляй! Аз примерно имам 4 приемника и не плащам нищо повече от стандартния абонамент като за един. Казахъ, че не се поплаща за допълнителен приемник както при други оператори! Аз моите съм ги купувал, без договор съм, който подписва рочем за примерно 2 години му дават за полване в срока на договора един брой. Нещо неясно?

На  някои места, предимно панелните блокове са на оптика и медиа конвертор. Аз съм още на старите трасета - класически коаксиал за кабелната и LAN за интернет. Проблеми нямам. За последната година се обадих веднъж за опечен усилвател на кабелната и веднъж за скъсан кабел на интернета като кастриха дърветата. юОправени за по 2 часа от обаждането.Най-важното е че поддръжката е адекватна. Не е както при други на национален импулсен телегон и няколко дни да се чака, Като недостаък - негласно режат торент ъплоуда. Реално IP, добавка и VOIP телефон с градски номер без такси - плащаш само изходящите. http://www.sprint-bg.net/pleven/phone

• Автор

Сега схванах за какво ми говориш, като каза че е безплатно :) Ще се абонирам така или иначе съм решил да сменям близу и да тествам друг оператор.

• 1 година по-късно...

Може ли един въпрос от пълен лаик - тези приемници обвързани ли са с адрес? Имам предвид ако се абонирам за Спринт и си купя такъв допълнителен приемник, ще мога ли да го ползвам на друг адрес в града?

И също - възможно ли е телевизора да има слот за модул, а да не приема тази карта? Питам, защото опитахме с картата на комшията, но не открива никакви допълнителни канали? Не зная дали телевизора не чете такива карти или просто не може да се ползва на друго място ? 

Картата му е такава BESTCAS-модул

• Автор

Сигнала по кабела е един и същ, така че къде ще ти е приемника няма значение. Той просто декодира сигнала. Комшията ти на същия оператор ли е? Ако е на друг, няма как да стане. А ти каналите можеш да ги хванеш и без картата, но ще са заключени кодираните.

Ох, извинявайте, че пак ще питам, но наистина съм много зле с техниката 😊 Да разбирам ли, че трябва да имам кабелна тв и след това мога да ползвам тази карта за цифровите канали? Мислех, че може направо да си купя такава карта и да я ползвам на две места, нещо като Булсатком 🙄

Иначе с комшията сме на един и същ оператор кабелна, но той има такава карта и я пробвахме на нашия тв - нищо не се получава, все едно не е сложена. Чудех се дали телевизора ни не е подходящ, защото не е от най-новите, или просто някаква настройка трябва. 

• Автор

Вземаш един кабел от комшията, той си взема още една карта с модул от оператора или приемник и ти я/го дава, след това си делите и таксата за кабелната.

А има ли изисквания към телевизора или всеки с такъв слот трябва да може да приеме картата? Иначе разбирам, че без кабел няма да стане...

• 4 седмици по-късно...

И без карта имаш отключени десетки програми, вкл. HD. Примерно БНТ, bTV, Нова, Eurospost 1 и 2. За да приемаш цифрова по кабела TV трябва да поддържа MPEG4. Ориентир - да можеш да гледаш ефирната телевизия. Не работят някои стари LCD неща от >10 години, които са само MPEG2 и имат само звук и чер екран без картина.

Естествено че сигналът трябва да идва по кабела до телевизора. Имаш ли можеш да гледаш аналоговите програми на всякакъв телевизор, вкл. стар кинескопен. Все още ги има над 40. Близалките или както там се прекръстиха доколкото чух са ги намалили само на 18. Гаврят се с клиентите си да минат на цифра и да си плащат допълнително за всеки приемник.

преди 1 час, Филипов написа:

Не работят някои стари LCD неща от >10 години, които са само MPEG2 и имат само звук и чер екран без картина.

Тогава си купуваш една "кутийка" и пак гледаш.

преди 14 часа, JKirilov написа:

Тогава си купуваш една "кутийка" и пак гледаш.

Може ли малко насоки като за лаик :)

• Автор

Гледам, че сте ми "събудили" темата. И аз да се включа, не съм доволен от интернета на спринт и мисля да се прехвърля на networx. Иначе с кабелната няма проблеми, но много ми ограничават външния интернет, а и често има прекъсвания, особено събота/неделя и вечер. Youtube също е доста зле. Като им се обадиш да ги питаш защо е така, правят проверка, казват, че при тях всичко е наред, уж идват и сменят някакви неща (и те не знаят какви и защо), казаха, че фирмуеъра на рутера ми е стар и го обновиха?!?, но пролема си остана. И без това април ми изтича договора, ще ги разкарам.

преди 5 часа, AngelinaIvanova написа:

Може ли малко насоки като за лаик :)

Има купища външни устройства - конвертори, към които можеш да закачиш от съветски Рубин до монитор с кинескоп. Проблемът с MPEG2 сменен с MPEG4 беше голям, но никого не осъдиха за измама. Един приятел с разкошно Сони изгоря...

Опишете подробно вашия случай да му намерим веднага решение?

Случай няма и няма защо да се включваш. Имат някактв модул от друг оператор и си милят че могат да се облекат в копчето без да му пришиват балтон. Като искат да стават абонати Написал съм какво трябва да има в телевозора за да го ползват заедно с модул. Ясно е че се външен приемник нищо не трябва и телевизорът е само монитор. Питащата да си изясни в нова тема какво иска. И да попрочете десетки подобни.

• 4 месеца по-късно...

Да събудя малко темата,  дали някой може да сподели мнение за ТВ-то на Шумен Спринт?
В момента съм на Networx, интернета им е супер но телевизията много често пикселизира, някои канали зареждат доста бавно и т.н.
Също така, колко дена е EPG-то? На Networx е само ден, понякога и толкова няма; доста се бях разглезил на blizoo с една седмица EPG.

• Автор

Здрасти. И аз съм от над 2 години абонат на спринт. Кабелната им е супер, много рядко на моменти може да се случи да прекъсне или да стане на квадратчета, но интернета им е зле - често прекъсва, скоростите към доста външни сайтове са много зле, колкото и да ми твърдят, че няма ограничения. Общо взето нищо не разбират и като им кажеш да те свържат с администратор се правят на ударени. От 2 дена съм на интернет на networx и няма нищо общо - всичко е супер.

Относно EPG - аз ползвам цифров приемник, понякога се губи информацията за някои канали или изостава, но общо взето си го има. Разцъках сега набързо за в момента и следващия ден - има информация, за по-голям период не съм тествал, не ми е и трябвало.

Супер, значи може да им се обадя тази седмица да ги питам за канали (на сайта няма абсолютно никаква информация). Иначе е много удобно когато има повече дни EPG, защото може да се сложи предаване на запис за цялата седмица, примерно.

От интернета на Networx ще останеш доволен, по мои наблюдения имат най-добрата мрежа в Шумен.

• 2 месеца по-късно...
на 18.03.2018 г. в 18:06, Филипов написа:

Какъвто и да е модула за да работи доставчикът трябва да го регистрира в системата си за да разкодира само програмите, за които плащаш.

Да попитам модула и/или картата регистрира доставчика, защото си взех мой модул, искам да върна тяхния, става дума за друг оператор, но телевизора с моя модул казва, че е некорекна картата?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.