Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Локализиране на телефон

Featured Replies

Здравейте, преди седмица си изгубих телефона или са ми го откраднали, направо няква мистерия се получи, просто изчезна.. Веднага след това си влезнах в гугъл профила от друг телефон за да намеря телефона си и ми показва, че го локализира в един блок, веднага след което запалих колата и отидох на това място, потърсих отпред пред блока, скамейки, маси, пакринг място и т.н., а като се има напредвид, че аз изобщо не съм посещавал това място преди, вероятно някой ми го е откраднал и този някой живее в този блок, в който ми показва gps-а, но аз не мога да влезна във входа и да чукам на всеки апартамен и да ги питам дали са намирали телефон.. не че някой ще ми каже и да го е взел.
Отидох в полицията, в 12:00 през ноща, в същия ден да съобщя за телефона, дори им показах къде ми го вади gps-а. Те ми казаха, че трябва да изчакам 7 дена и тогава да подам жалба и да донеса кутията на телефона, на тази кутия имало Imei код и чрез този код ще го проследят. Прибрах се аз и веднага започнах да търся как да го намеря с този Imei код по мой си начин, но явно няма как, защото това е защитена база дани. Дори търсих из deepweb-а и пак нищо. Таа ако имате някакви идеи как да го намеря, какво да пробвам, какво да правя ще ви бъда много благодарен, защото имам силно чувство, че ченгетата никва няма да я свършат, имам предвид, че не им се занимава с изгубени, откраднати и т.н. телефони ... (телефона е Xiaomi Mi A1)

Пак от там можеш да изпишеш съобщение на телефона и човекът да го върне, ако е добросъвестен. А ако видиш, че се намира на открито, можеш също да го накараш да звънне.

• Автор
преди 1 минута, killchain написа:

Пак от там можеш да изпишеш съобщение на телефона и човекът да го върне, ако е добросъвестен. А ако видиш, че се намира на открито, можеш също да го накараш да звънне.

Да това със съобщението вече го направих, а иначе като звънна и се вкл гласова поща 

преди 2 минути, Jesus Kostov написа:

Да това със съобщението вече го направих, а иначе като звънна и се вкл гласова поща 

Имах предвид, че можеш да накараш телефона да пусне мелодията, с която звъни, без да се обаждаш - пак от Find My Device. Ако е сменена SIM картата, знаеш поне, че има връзка с Интернет през друга карта или през Wi-Fi и че все още се ползва твоя Google профил, щом все още можеш да го локализираш.

Пробва ли да го заключиш през профила? Така този, който го е взел, няма да може да го ползва, най-малкото ще трябва да го занесе в сервиз или да го даде на някой дето разбира да се занимава, а сервизите гледат много да не се занимават с крадени стоки, проверяват IMEI номерата в база данни за откраднати телефони, че после те ще отговарят ако са правили нещо. Отиди и до оператора и кажи, че ти е откраднат телефона с всички документи за покупка и кутии и ги питай нещо могат ли да направят - да го блокират и т.н.

• Автор
преди 6 минути, killchain написа:

Имах предвид, че можеш да накараш телефона да пусне мелодията, с която звъни, без да се обаждаш - пак от Find My Device. Ако е сменена SIM картата, знаеш поне, че има връзка с Интернет през друга карта или през Wi-Fi и че все още се ползва твоя Google профил, щом все още можеш да го локализираш.

То това с локализирането беше още в денят в който го изгубих, сега просто ми вади, че е бил активен преди 7 дена на това място, иначе в същия ден бях ходил пред блока и използвах опцийката с мелодията, но не се чуваше нищо, а дори и да е бил оставен на без звук пак щеше да се чуе, защото самата опцийка е такава, след което отчаян се прибрах вкъщи и използвах 2рата опцийка с показване на съобщение на екрана и бях написал "върни ми телефона" и бях оставил номер за връзка и адрес. И така нищо. Предполагам, че вече е излезнал от профила в гугъл и му е направил фабрични настройки.. и единственият вариятн е Imei кода, с който само полицията може да го трейсва.

преди 3 минути, Raze написа:

Пробва ли да го заключиш през профила? Така този, който го е взел, няма да може да го ползва, най-малкото ще трябва да го занесе в сервиз или да го даде на някой дето разбира да се занимава, а сервизите гледат много да не се занимават с крадени стоки, проверяват IMEI номерата в база данни за откраднати телефони, че после те ще отговарят ако са правили нещо. Отиди и до оператора и кажи, че ти е откраднат телефона с всички документи за покупка и кутии и ги питай нещо могат ли да направят - да го блокират и т.н.

Да заключил съм го и + това съм му написал съобщение с адрес и телефон за връзка. Иначе си мисля, че вече му е направил хард ресет (фабрични настройки) от клавишната комбинация и от боотлоадера и т.н. но наистина трябва да е попадлан в човек който разбира ..

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Ходи ли до офис на оператора и направи ли това, което ти писах?

Само това не съм, утре това ще ми е работата. 

• Автор

Ходих до оператора и освен да ми блокират картата, друга опция нямат. А в полицията отказаха да се занимават, защото телефона е изгубен, а не откраднат и това, че съм го изгубил не е престъпление и т.н. затова не се занимават и ме посъветваха да търся из заложните къщи. Явно ще остане безследно изчезнал.

А ти с какъв акъл казваш, че си го загубил? Кажи, че са ти го откраднали примерно в автобуса, в заведение или нещо подобно. Някой ти го е извадил от джоба на якето. Отиди до друго РПУ ако трябва и там си пусни жалба. Полицаите са идиоти, освен да чакат и мрънкат за заплати, никаква работа не вършат.

преди 1 час, Raze написа:

А ти с какъв акъл казваш, че си го загубил? Кажи, че са ти го откраднали примерно в автобуса, в заведение или нещо подобно. Някой ти го е извадил от джоба на якето. Отиди до друго РПУ ако трябва и там си пусни жалба. Полицаите са идиоти, освен да чакат и мрънкат за заплати, никаква работа не вършат.

Интересното е, че и автора не знае откраднат ли е, загубен ли е... Това е нехайство...

• Автор
на 3/20/2018 в 13:09, techmaniac написа:

Интересното е, че и автора не знае откраднат ли е, загубен ли е... Това е нехайство...

Ситуацията е такава:
Изгубил съм го, след което някой го е намерил и не ми го връща. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.