Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за електромер

Featured Replies

Месеците декември и януари ми направи впечатление , че моят електромерът  в офиса върти доста бързо , В офиса има банкомат , тв , лаптоп и принтер , тези неща последните не ги броя защото не харчат чак толкова много ток . Банкомата си е на отделен електромер . Отоплявам се с една духалка от време на време върши работа . Та направи ми впечатление , че като не е пусната духалката пак върти доста бързо . А от февруари до днес ми направи пак впечатление , че не върти толкова бързо електромера .  Та да не би някой да се опитва да  краде ток от мене ? Как да разбера .

Отиваш в енергото пускаш молба за проверка, в която описваш какво си установил и какви са ти съмненията. Ще дойдат да проверят.

• Автор
преди 20 минути, ncl написа:

Има ли разлика в сметките?

Януари платих 68 лв

Февруари 66 лв . А аз даже очаквах някъде към 50 60 лв . Сега наблюдавам електромера бавно нормално си върти дори при включена духалка. .  А януари при изключена върти на пълни обороти .

преди 15 минути, adersa написа:

Януари платих 68 лв

Февруари 66 лв . А аз даже очаквах някъде към 50 60 лв . Сега наблюдавам електромера бавно нормално си върти дори при включена духалка. .  А януари при изключена върти на пълни обороти .

Като за начало може да изключиш ( когато имаш време и е удобно) всички електроуреди и да видиш дали електромера отчита. Ако е така значи има нещо нередно.

• Автор

Банкомата не го барам , че ще имам проблеми  с сота . Но като идвам да отварям офиса сутринта и преди да пусна моите си уреди гледам стрелката бая е навъртяла вечерта сякаш духалката цяла нощ е въртяла . А от този месец като я следя като идвам сутринта едвам едвам си върти и не е така на половината както беше преди 2 месеца .

Нали ви казвам като не е пусната духалка пак дневната тарифа си върти много бързо . А сега не  е така .

преди 15 минути, adersa написа:

Банкомата не го барам , че ще имам проблеми  с сота . Но като идвам да отварям офиса сутринта и преди да пусна моите си уреди гледам стрелката бая е навъртяла вечерта сякаш духалката цяла нощ е въртяла . А от този месец като я следя като идвам сутринта едвам едвам си върти и не е така на половината както беше преди 2 месеца .

Нали ви казвам като не е пусната духалка пак дневната тарифа си върти много бързо . А сега не  е така .

Ами той банкомата също си хаби ток. В него има модем, рутер или компютър както и модул за управление и захранване.

преди 3 часа, adersa написа:

сякаш духалката цяла нощ е въртяла .

А тя денонощно ли е включена? Ако да - какво й пречи нощем, когато е по-студено да си работи и то по-дълго?
Освен това да работи без присъствие е огромен риск - не са един и 2 случаите на самозапалили се духалки.
Пускаш си в Енергото молба за експертиза.

Аз лично бих посъветвал да си проверите ИНСТАЛАЦИЯТА !
Отворете всички контакти и ключове за лампи !
Проверете дали са стегнати връзките !
Проверете масата още от изхода от таблото как е !
Проверете НАЙ ВЕЧЕ за Влага някъде ! Ако има влага дава отечки и се води все едно се консумира енергия ! Ако сте на последен етаж .. .Или пък етажа е единствен .. Проверете си покрива за течове !
Според мен проблема не е в електромера !
Изключете всичко от контактите ! И проверете как върти . Би трябвало видимо да намали брояча !
След това включвайте уредите 1 по един и след всяко включване гледайте електромера как се държи ...
На мене са ми правили ядове стари ключове за осветление :)
И ми дават консумация на ток . След като развъртя крушката и спира да върти .
Ако ви е стара инсталацията ... И дава някъде отечка ... Това също  дава разход !
Най добре се обърнете към специализиран техник или енергото да направят проверка .
Но мисля че е по добре да викнете  техник да ви провери МРЕЖАТА !

• Автор

На мене ми стига духалката да е пусната за да видя как отчита електромера . Но сега си е нормален електромера не отчита така в бързи обороти . Енергото идват 1 път в месеца да засичат сметката и това е , ако бяха забелязали нещо странно щяха да ми кажат .

Ще видим за февруари колко ще е сметката но за януари ми се видя много очаквах 50 60 лв . Аз незнам дали от таблото нещо са правили или от сезоните е така от зима да минем на пролет и да отчита на по бавни обороти пролетта а зимата на по бързи за да набъбне сметката .

А лятото си плащам нормално 40 44 лв ..

Човек много е просто.преди да си тръгнеш от офиса изключи всичко що аби ток, и запиши числата от електромера, като дойдеш на другия ден веднага ги запиши пак и ги сравни.Ако не са еднакви значи някой ти тафи ток или нередност в инсталцията.Аз така цяла година неглижирах едно малко уплътнение на душ слушалката в банята, където леко течеше при къпане.И такава изравнителна сметка ми дойде сега янури все едно имам два басейна в нас.И аз така чудих чудих се, направих това което ти казах само че с водомера и накрая чатнах , че е от уплътнението.

преди 17 часа, franchesko написа:

Човек много е просто.преди да си тръгнеш от офиса изключи всичко що аби ток, и запиши числата от електромера, като дойдеш на другия ден веднага ги запиши пак и ги сравни.Ако не са еднакви значи някой ти тафи ток или нередност в инсталцията.Аз така цяла година неглижирах едно малко уплътнение на душ слушалката в банята, където леко течеше при къпане.И такава изравнителна сметка ми дойде сега янури все едно имам два басейна в нас.И аз така чудих чудих се, направих това което ти казах само че с водомера и накрая чатнах , че е от уплътнението.

Така като се замисля ...
Електромер и водомер ... ? Май има доста голяма разлика :)
Явно поради мързел не сте си решили проблема с водомера :)
При този човек има пролем , който не е решим лесно !
Но от това , което е написал в последния си пост ...
Излиза че проблема му е от духалката :)
А като се замисля ... Дори и не е проблем а просто има повече консумация от нея ... Има духалки дето са на 3000 вата :)
Но ако човека си мисли че не е от нея ...
Да вика доктор по жици  :)
AC/DC - heavi metal :D

преди 9 часа, dzaabo написа:

Така като се замисля ...
Електромер и водомер ... ? Май има доста голяма разлика :)

И каква е тооолкова голяма разликата?Да не би едното да се пие другото да се яде?И двете са с една и съща функция, едното отчита кубици, другото киловатчаса.При 0 консумация не трябва да отчитат нищо и двете.Елементарно уотсън, ако се съмняваш в кражба или неизправност в системата.

преди 14 часа, franchesko написа:

И каква е тооолкова голяма разликата?Да не би едното да се пие другото да се яде?И двете са с една и съща функция, едното отчита кубици, другото киловатчаса.При 0 консумация не трябва да отчитат нищо и двете.Елементарно уотсън, ако се съмняваш в кражба или неизправност в системата.

Разликата е че отчитат по съвсем различни начини :)
Също и електромера ако е повреден е доста по - сложно да се поправи и намери причината !
Във водомера има една перка и известен брой зъбни колелца !
Също и като проценти шанса водомер и електромер да се скапе е в полза на електромера !
При  повреди с ВИК повечето повреди са по тръби , уплътнения ,чешми и др. А не на самия водомер . 
При Ел инсталацията нещата са мааалко по сложни !
Не можеш да видиш от къде капе :) Или пък кеде е мокро :)
Това ми беше мисълта за разликите .
Иначе е вярно това , което казахте ...
Когато и двете въртят а няма реално консумация от уред или пък чешма ... Значи има проблем .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.