Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за видео карта и захранване

Featured Replies

Ползвай си всичко както прецениш, захранването ще издържи без проблеми. Видеокартата ти повече от 75 вата няма как да ползва, слота не дава повече. Процесор като твоя с K ползва около 111 вата с overclock на 4.4, без е около 86 вата, така че твоя процесор + видеокартата като ги натовариш максимално едва ли достигат и 150 вата, за периферията има предостатъчно. Относно разликата между 1080p и 4К на 1080p монитор - няма такава, тествал съм, просто така ти се струва. Няма да има разлика между DP и HDMI - сигнала си е цифров и при двата порта.

преди 37 минути, Raze написа:

Видеокартата ти повече от 75 вата няма как да ползва, слота не дава повече.

при марковете модели има ограничени на ПСИ слота около 20 вата(непомня при кои модели) при про сериите е 70 вата но с две карти пак ограничават по 30 вата, нещо такова беше.

• Автор

Ако това е така и моя се води "про серия" значи PSI ми е ограничен на 70W, а картата ми се води 75W, не е ли проблем това за картата? В инструкциите за картата пише захранване минимум 300W. Aко по някакъв начин лимитират напрежението или тока на PSI няма ли това да натовари допълнително картата. Или дъното софтуерно ограничава производителността на картата и оттам консумираната мощност?

Ползвай си ги нормално, няма проблеми, всичко си работи, не се шашкай. То какво пише и какво е реално има огромна разлика, аз на видеокарта незнам да има изисквания захранване под 300 вата, колкото и да е слаба, виж и за GT 1030 пак толкова дават. Това е както и за игрите - пишат някакви минимални, но в повечето случаи могат да се играят и на по-слаби конфигурации. Аз съм с GTX 970 и Xeon ~ I7 3770 еквивалент - дори с клокнато видео не ми е ползвало над 300 вата, максимум около 290 съм го виждал, като имаш в предвид, че само видеокартата ми харчи при максимално натоварване 170-180 вата - имам софтуер за мониторинг към захранването.

• Автор

А може ли да споделите кой софтуер за мониторинг на захранването използвате? Аз сложих CPUID HWMonitor, но не мисля че той следи общата консумация на захранването.

Трябва и захранването да има такава функция. Моето си има конектор към дъното и си предава информация, не всяко захранване има такива фунцкии.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.