Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1100 - 1200 лева

Featured Replies

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

Ако вземеш това, което ти предлагам, още повече ако вземеш I7, едва ли в близките години (може и в далечните) ще помислиш за обновяване, особено ако вземеш и по-добра видеокарта. А с бюджет 1500 спокойно вземаш и GTX 1060 към конфигурацията, която съм ти предложил, евентуално може да добавиш и по-добро захранване 350+ вата. Монитор може да ползваш и твоя на първо време, но ще ти трябва АКТИВЕН преходник за VGA, ако монитора ти няма DVI/HDMI/DP.

Да, точно това, което ми казваш искам да направя. Ще се ориентирам към i5, който си предложил, същата рам и дъно. Ще помисля за монитора. По - скоро мисля да закупя нов хард, може и SSD, а не да гледам към i7.

П.С А картите rx570/r9  по - лоши ли са от nVidia?

П.С 2  : В България има ли такива преходници или трябва да поръчвам  от aliexpress(или друг такъв сайт).

преди 27 минути, El Shaarawy92 написа:

Ами, ако увелича бюджета до 1500? Не искам много да купувам втора ръка части, а и мисля за бъдещи ъпгрейди. Дори и да си карам със слабото вградено видео, поне ще имам основа за надграждане. Ако не сменя дъното, ще забия на 1155.

П.С : Това, което предлага @Raze ми харесва. Единственото, което съм по - навит втора ръка да купя, това е монитор.

Точно 1151 v3 не е никак перспективна платформа, още по-малко пък 8100 е перспективен процесор. Не се занимавай със глупости и не си хаби парите. Ако имаш някакви проблеми със дъното разбирам, но ако работи както трябва не виждам защо да купуваш нова платформа на фона на безумните цени на паметта. Какво му е на 1155 ? Ако няма да слагаш карта по-бърза от GTX 970/1060 процесора ще ти свърши работа, ти досега си бил със чудовищно слаба карта, дори за времето си, една 970-ка ще ти се стори като ракета. Процесора (3470) от към архитектура е едно и също спрямо G2020, но има две повече ядра/нишки, който са абсолютно нужни в днешно време за гладка игра.

Точно монитор е най-непрепоръчителния компонент за закупуване втора ръка, какъв монитор искаш да купуваш втора ръка, при положение че за 250-275 лева си вземаш чудесен чисто нов монитор със гаранция. Няма защо толкова да се притесняваш от към памет и процесор. За 970-ка, риска е че няма гаранция, 970-ките никога не са били добри карти за копане, ако това те е страх.

преди 20 минути, Raze написа:

Ако вземеш това, което ти предлагам, още повече ако вземеш I7, едва ли в близките години (може и в далечните) ще помислиш за обновяване, особено ако вземеш и по-добра видеокарта. А с бюджет 1500 спокойно вземаш и GTX 1060 към конфигурацията, която съм ти предложил, евентуално може да добавиш и по-добро захранване 350+ вата. Монитор може да ползваш и твоя на първо време, но ще ти трябва АКТИВЕН преходник за VGA, ако монитора ти няма DVI/HDMI/DP.

Не те знам с каква конфигурация си и дали играеш игри, но ако имаш поне I7 или еквивалентен процесор 4/8, може да пробваш с някоя от споменатите игри и да и зададеш да ползва 4 ядра само през task manager и ще видиш разликите.

Имал съм i3 3220 и i7 3770 и разликите са огромни между двата, но далеч няма да са толкова големи между i5 3470 и i7 3770, пробвал съм ги именно със GTX 970 (Palit), 1920х1080 монитор. При Far Cry игрите разлика няма да усети между i5 и i7, за големите, последни AAA заглавия като Origins си прав, но не мисля, че 150% по-висока цена оправдават покупката на i7.

Оправдава я, особено ако мисли да прави смислен ъпгрейд и да се застрахова за в бъдеще. Но най-добре да си вземе нова конфигурация както си е решил, може да погледне и новите Ryzen 2, примерно нещо такова:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-X370-PRO4-AM4/

като паметта може да си остави от горния линк и другите неща каквито си прецени.

преди 1 минута, Raze написа:

Оправдава я, особено ако мисли да прави смислен ъпгрейд и да се застрахова за в бъдеще. Но най-добре да си вземе нова конфигурация както си е решил, може да погледне и новите Ryzen 2, примерно нещо такова:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-X370-PRO4-AM4/

като паметта може да си остави от горния линк и другите неща каквито си прецени.

Значи за теб 155% по-висока цена за 10-15% по-висока производителност е оправдана инвестиция ??? Аз не мога да проумея подобна покупка и не виждам как 6+годишен процесор за 250 лева е добра идея за подсигуряване. Със i5-цата поне не плаща толкова много и ще му върши работа за 98% от игрите. Както и да е. Нека @El Shaarawy92 си прецени, достатъчно материали и храна за размисъл предоставих.

Това е реалната цена на процесора, ако иска. Да не говорим, че има и обяви за по 300+ лв. Аз си го намерих на "далавера", макар и малко поорязан (по-ниска честота и без вградено видео, което и без това не ползвам). Въпреки това може би щях да си го взема и на 250 лв, въпреки че до нова година, когато взех процесора, нямаше такива оферти. Този И5 от обявата също е на много добра цена, рядко се срещат такива оферти, но най-добре ако може да си вземе нови части, ако имах и аз излишни пари също бих си взел нещо подобно.

преди 38 минути, El Shaarawy92 написа:

Да, точно това, което ми казваш искам да направя. Ще се ориентирам към i5, който си предложил, същата рам и дъно. Ще помисля за монитора. По - скоро мисля да закупя нов хард, може и SSD, а не да гледам към i7.

П.С А картите rx570/r9  по - лоши ли са от nVidia?

П.С 2  : В България има ли такива преходници или трябва да поръчвам  от aliexpress(или друг такъв сайт).

Не са по-лоши, но цените им са по-завишени от тези на Nvidia картите, защото са по-доходоносни за копане, съответно и цената им е по-надценена. Не се занимавай със покупка на преходници и други глупости, а вземи монитора от линка.

Преходник може да си намериш почти навсякъде.

https://www.google.com/search?q=vga+преходник+активен&ie=utf-8&oe=utf-8

Вариантите са от HDMI, DVI или DP, като тoчно ако е от DVI трябва да е активен, че има и по-стари преходници/кабели, които са само пасивни и няма да ти изкарат сигнал на стария монитор.

• Автор

Притеснявам се от тези части 2-ра ръка. Вие казвате, че новите процесори  Coffee Lake не превъзхождат толкова тези, които са Ivy Bridge, но друго си е да си имаш нова машина. Вярно е , че ще дам с 300 - 400 лева повече, но каквото и да е втора употреба винаги съществува риск, а и аз наистина мисля да правя сериозен ъпгрейд в бъдеще. Особено с i5-8400 мисля, че ще ми свърши работа, според мен и двата варианта са удачни, но предпочитам нова машина.

Сегашната конфигурация, ако не я бутам може дори да я оставя цяла и така ще си имам 2 компютъра, което също е +.

преди 16 минути, El Shaarawy92 написа:

Притеснявам се от тези части 2-ра ръка. Вие казвате, че новите процесори  Coffee Lake не превъзхождат толкова тези, които са Ivy Bridge, но друго си е да си имаш нова машина. Вярно е , че ще дам с 300 - 400 лева повече, но каквото и да е втора употреба винаги съществува риск, а и аз наистина мисля да правя сериозен ъпгрейд в бъдеще. Особено с i5-8400 мисля, че ще ми свърши работа, според мен и двата варианта са удачни, но предпочитам нова машина.

Сегашната конфигурация, ако не я бутам може дори да я оставя цяла и така ще си имам 2 компютъра, което също е +.

''... а и аз наистина мисля да правя сериозен ъпгрейд в бъдеще...'' Това трябваше да го напишеш още в началото.Ако имаш 1200 лева в който трябва да сглобиш машина със монитор за Вещера 3 то просто няма как да стане със нови части и е неоправдано, заради цените на DDR4. Риск винаги има, но за заключени процесори не виждам причина за притеснение, ако е 3570K, на който да му е вадена душата години наред със високи напрежения, добре. Разлика между i5 3470 и i3 8100 (а.к.а. i5 6500/7500) има, втория има не малко предимство във еднонишковата производителност (IPC), но разликата със GTX 970 няма да е толкова голяма и не мисля, че ще си заслужава инвестицията в предвид цените на DDR4. i5 6600Kvs2500Kvs3570K в комплект със добре клокната 980-ка, която би трябвало да е поне 30% по-бърза от стокова 970-ка.

Ако обаче мислиш тези сериозни ъпгрейди да са след месеци, то по-добре си събери парите на куп и тогава купувай, подобни сметки никога не са добра идея.

• Автор

Не съм бил достатъчно ясен. Аз не искам компютър, за да играя определена игра.Аз не играя само игри, но просто искам да имам възможност да си играя по - новите заглавия, а и по - старите с по - добра графика. Идеята ми е да премина на по - съвременни елементи. Не искам да бързам, един вид да взема сега втора употреба - само и само да играя някоя игра на момента. Мога да си карам и с вграденото видео, въпреки че е слабо, ще ми върши работа. След още няколко месеца, на този i5 - 8400 мога да му взема едно читаво видео, даже е вероятно и цените на картите да паднат тогава и евентуално SSD. 

Затова харесвам тази конфигурация http://nikem-bg.net/cart/58160p1r58352p1r60848p1rf.html . Един монитор, кутия, захранване и ще си имам нова конфигурация за около 1200 лева, която да ми върши работа, дори и със слабо  вградено видео.

Дъното от конфигурацията, която си харесал не подържа този процесор - ЦЪК За 8-ма генерация Intel , гледаш Z370 chipset.

преди 23 минути, El Shaarawy92 написа:

Не съм бил достатъчно ясен. Аз не искам компютър, за да играя определена игра.Аз не играя само игри, но просто искам да имам възможност да си играя по - новите заглавия, а и по - старите с по - добра графика. Идеята ми е да премина на по - съвременни елементи. Не искам да бързам, един вид да взема сега втора употреба - само и само да играя някоя игра на момента. Мога да си карам и с вграденото видео, въпреки че е слабо, ще ми върши работа. След още няколко месеца, на този i5 - 8400 мога да му взема едно читаво видео, даже е вероятно и цените на картите да паднат тогава и евентуално SSD. 

Затова харесвам тази конфигурация http://nikem-bg.net/cart/58160p1r58352p1r60848p1rf.html . Един монитор, кутия, захранване и ще си имам нова конфигурация за около 1200 лева, която да ми върши работа, дори и със слабо  вградено видео.

Ако не ти достига процесорна мощ си купи нов процесор за платформата ти, не знам какво правиш със тази машина, но едва ли е нещо толкова изискващо щом дори нямаш SSD. Ако искаш да я поосвежиш това е първото нещо, което трябва да купиш, поне за операционната система, набързо ще си промениш мнението за машината. Подобни сметки за далечни ъпгрейди никога не са добра идея, защото след няколко месеца интел най-вероятно ще са пуснали или ще са на прага на пускането на Z390 чипсета и както е по интелска традиция, хората инвестирали във Z370 ще останат със пръст във устата. Ако искаш перспективна платформа се насочи към AM4, препоръчително със поне прилично B350 дъно - цък. Това H310, което си избрал не мисля, че си заслужава на фона на Asrock B360M Pro 4.

П.С: Въобще не се знае дали цените на картите ще паднат след няколко месеца, дори напротив, възможно е да са на нивата от началото на годината, ако курса на криптовалутите скочи. Възможно е ценовия клас да падне по-надолу и да купиш GTX 1160, която да е на нивото на GTX 1070, но това са спекулации. Кога ще излязат и какви ще са цените/наличностите, също никой не може да каже. Втора ръка Pascal картите няма да ги коментирам, аз Pascal карта, не бих си купил, защото 99% ще е копачка, виж 970-ка е друга бира.

преди 15 минути, vstoitsov написа:

Дъното от конфигурацията, която си харесал не подържа този процесор - ЦЪК За 8-ма генерация Intel , гледаш Z370 chipset.

H310 дъното, което е избрал поддържа всички Coffee Lake процесори, но не и 6-то/7-мо поколение, типично по интелски.

• Автор

Искам перспективна платформа. Значи да се насоча към AMD конфигурация. Не правя много сложни неща, искам да играя по - нови игри в свободното си време, това е, освен това искам и да стана малко по - съвременен. Към AM4 кои от процесорите ще ми свършат работа, аналогичен на i5 - 8400?

Харесвам нещо такова http://nikem-bg.net/cart/57800p1r57864p1r58160p1r60681p1r58353p1r60598p1rf.html , ще съм доволен и на вграденото видео или това http://nikem-bg.net/cart/57992p1r56947p1r54541p1r54995p1r57905p1r60598p1rf.html с AMD - даже може и една идея по - добър процесор.

преди 1 час, vstoitsov написа:

Хайде бе, ти да си чул, че са излезли нови дъна за 8 поколение случайно? Като не си проверил, защо се бъркаш?

https://www.asrock.com/mb/Intel/H310M-GM.2/index.asp

"Supports 8th Generation Intel® Core Processors (Socket 1151)"

@Inno и какво му е неперспективното на 8 поколение Intel? Според теб не е никакъв ъпгрейд от това, че минава от 4 на 6 ядра за същите пари, че и по-малко в сравнение с предните поколения? Реално следващото ново поколение Intel по последни данни ще излезе чак догодина, то по тази логика дай да чака незнам какво да стане, че да си вземе нова конфигурация. AMD уж е по-перспективно, но и те изкарват нови чипсети с нови неща по тях, въпреки че за момента са на същия сокет и поддържат и по-старите Ryzen. Догодина или за в бъдеще нищо не се знае, всичко се променя постоянно. И защо дъно с H310 трябва да поддържа стари процесори, които са по-скъпи и с по-малко ядра? Относно видеокартите в момента цените им бих казал, че са много по-нормални в сравнение от преди месец до към нова година, когато се вдигнаха рязко. Нищо чудно да паднат и още, понеже се чува, че има много повече наличности, отколкото се търсят и при всичкки търговци слкадовете са препълнени и отказват да приемат стока. Копането на криптовалути освен това вече се ориентира към специализирани машини и с видеокарти става все по-неизгодно.

El Shaarawy92

http://nikem-bg.net/computer-components/2T-SG-ST2000DM006-3-year-warranty/

По-добър диск с повече гаранция и двоен капацитет. По-горе съм ти дал и конфигурация с Ryzen - забрави ли?

• Автор

Извинявай, почнах да се обърквам :D Иначе тази, която съм постнал - интелската, оптимална ли е?

Щом искаш да играеш игри то си купи само карта и процесор/рам за сегашната платформа и SSD, което в последствие може да преместиш в нова машина, заедно със картата. За да се насладиш на игрите ти трябва и съвременен монитор, на 1366х768, незнайно на какъв размер, не знам какво ще е преживяването. Във момента игри не може да играеш, защото картата е умопомрачително зле, може да си направиш сметката колко е зле щом е към два пъти по-бавна от 9600GT, която е от същото поколение, двете бидейки карти от преди 7 поколения. Ревюто на G2020, което ти показах на 1-ва страница е със клокната HD7970, която като производителност е на нивото на GTX 1050Ti, че дори е и по-бърза във DX9/10 игрите. Какво в момента на  B75/1155 ти липсва, което го има във B360/B350 1151 v3,AM4 ?

Конкурент на 8400 e R5 1600, но ако ще купуваш машина сега, по-добре вземи R7 2600, заради подобренията във архитектурата. Може и на B350 дъно, не губиш почти нищо, освен т.нар. '' StoreMI '' технология, която дори още не е факт, до колкото знам и май се явява конкурент на интелския Optane, който е тотално малоумие.

@Raze Какво му е перспективното на платформа, излязла в края на 2015-та ? Само не ми казвай че Coffee Lake е нещо по-различно от 6-то/7-мо поколение. И викаш защо h310 трябва да поддържа 6-то/7-мо поколение, не знам дали простотиите на интел са те дресирали или просто не си наясно че Coffee Lake e Kaby Lake + две повече ядра. По тази логика и AMD можеха да си направят Ryzen+ процесорите обратно-несъвместими със Ryzen 1000, но не го направиха, защо ли ?

преди 3 минути, El Shaarawy92 написа:

Извинявай, почнах да се обърквам :D Иначе тази, която съм постнал - интелската, оптимална ли е?

Да добре е, но смени диска ако искаш.

• Автор

Спира ме това, че ще дам пари за нещо старо и втора ръка. Просто искам нещо ново, пък и това, което ще имам, когато купя нова конфигурация, ще трябва само да му сложа едно добро видео. Аз не съм чак толкова запален геймър, да се наслаждавам чак, просто искам игрите да си вървят добре (приличен FPS, без кристална картина) и да си имам съвременни части.

Платформата може да е от тогава, но процесор с 6 ядра тогава нямаше за този сокет и на такива цени. Бих казал отново, че ъпгрейда си струва. Принципно можело наистина да направят новите дъна да поддържат стари процесори, но и аз не им знам идеята каква е да не се поддържат, въпроса е, че има достатъчно дъна и за старите процесори.

преди 18 минути, El Shaarawy92 написа:

Спира ме това, че ще дам пари за нещо старо и втора ръка. Просто искам нещо ново, пък и това, което ще имам, когато купя нова конфигурация, ще трябва само да му сложа едно добро видео. Аз не съм чак толкова запален геймър, да се наслаждавам чак, просто искам игрите да си вървят добре (приличен FPS, без кристална картина) и да си имам съвременни части.

Няма как повече да те мъча да те убеждавам в обратното. Запитай се каква е причината да искаш ''нещо ново'', имаш ли истинска нужда или е просто суетно желание, защото за обикновена домашна машина разлика няма да забележиш между Ivy Bridge и Coffee Lake/Ryzen, това от което със сигурност ще усетиш огромна разлика във пъргавината на системата е SSD, дори да е 128гб. само за операционната система и програмите. Дъното ти има Sata 3 контролер та няма да спъва никое Sata устройство.

преди 10 минути, Raze написа:

Платформата може да е от тогава, но процесор с 6 ядра тогава нямаше за този сокет и на такива цени. Бих казал отново, че ъпгрейда си струва. Принципно можело наистина да направят новите дъна да поддържат стари процесори, но и аз не им знам идеята каква е да не се поддържат, въпроса е, че има достатъчно дъна и за старите процесори.

Нямаше, защото нямаше конкуренция на пазара, като излезе Ryzen миналата година по това време и им стана доста топличко, затова и пуснаха поредния ребранд под формата на Z370, естествено несъвместим със Z170/Z270 и ниския клас чипсети, със малоумното извинение че липсвали пинове на сокета на Z170/270, а 6-ядрените модели били със високо енергопотребление...глупости на търкалета, в същото време Z370 дъната ги гледаш със същите захранващи схеми като на Z270, само някой променени. Да не говорим че забавиха и ниския клас чипсети със почти седем месеца. Ситуацията може да се опише със уличната поговорка ''Докато има балъци, ще има тарикати''. Идеята да не се поддържат е максимална печалба и издояване на клиентите им.

Даже има китайци, които са подкарали новите процесори на стари дъна, но нещо не работеха както трябва, така че може и да е наистина заради хардуера. Дори и причината за повечето ядра на интел да са AMD с Ryzen, пак е в полза на потребителя поради по-ниските цени и повечето ядра. При всичко е така - като няма конкуренция, всеки си продава/прави каквото и както му е най-лесно и изгодно.

• 2 седмици по-късно...
Component Name Qty Price Sum Warranty Promotions Comments
MSI B350M PRO-VDH /AM4

126.40 лв 126.40 лв 36 M36 M

AMD RYZEN 3 1200 3.1GHZ / AM4

164.73 лв 164.73 лв 36 M36 M

8G DDR4 2400 KINGSTON HPX FURY

171.05 лв 171.05 лв 96 M96 M

1T SG SATA 6G /3Y /ST1000DM010

81.92 лв 81.92 лв 36 M36 M

MSI GTX1050TI GAMING X 4G

369.36 лв 369.36 лв 36 M36 M

CM N400 BLACK/USB3 X 2 /NO PSU

86.12 лв 86.12 лв 24 M24 M

PSU SEASONIC SS-520GM2 BRONZE

119.84 лв 119.84 лв 36 M36 M

1119.42лв.За монитор не останаха пари...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.