Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 1803 проблем

Featured Replies

Здравейте!

Пиша във връзка с новата версия на Windows 10, която излезе преди няколко дни (1803). Първоначално тя се инсталира автоматично от Windows Update върху предишната версия (1709), в резултат на което остави папка "Windows.old" в C:, както и досадни лагове по време на работа със системата. Направих чиста преинсталация с цел да се отърва от досадните нацепвания и лагове, но за моя голяма изненада и съжаление те продължиха (напр. секунда забавяне при изпълнение на приложение, изискващо администраторски права, въртящото се кръгче в процеса на инсталиране нацепва в началото, понижени FPS в игрите и какво ли още не). Също така забелязах, че след актуализацията приложенията, които се изпълняват във фонов режим са дори още повече от преди, като едно от тях е станало и Microsoft Edge. Общо взето съм изключително разочарован от този update и не съм сигурен как точно да подходя към тази ситуация. Устройството, с което разполагам е следния лаптоп:

Lenovo Legion Y520

8 RAM

I5-7300HQ 2.5 GHZ

GTX 1050TI

SSD 128GB

HDD 1TB

Обмислях да инсталирам Windows 8.1, но Kaby Lake процесорите не се support-ват (въпреки че съм инсталирал 8.1 на този лаптоп и работи без проблем) и наистина нямам идея какво да направя. Ще се радвам да споделите своето мнение, както за актуализацията, така и за моето терзание. Благодаря предварително!

За протокола: Оптимизирал съм всички настройки на Windows (поверителност, игровите настройки от рода на Game DVR и True Play).

Ако не искаш отново да се връщаш чак на 8.1 то поне се върни на Win10 1709 чиста оптимизирана инсталация като не слагаш новия ъпдейт. Направи си имидж на нея и след време, M$ като изгладят още нещата може да пробваш отново по-висока версия.

преди 2 часа, kafenceto123 написа:

Update върху предишната версия (1709), в резултат на което остави папка "Windows.old"

Върни се към предходната версия:
http://www.thewindowsclub.com/rollback-uninstall-windows-10-creators-update

• Автор

Да, обмислих го и този вариант, но в момента, в който downgrade-на до 1709, Windows Update-а на минутата ще ми инсталира кумулативната актуализация, та затова се питах дали ако при първото включване след инсталацията на 1709 (понеже съм инсталирал чисто 1803 и не мога да се върна към 1709 от настройките) директно изключа актуализациите от services.msc ще има някакъв проблем?

преди 1 час, kafenceto123 написа:

Windows Update-а на минутата ще ми инсталира кумулативната актуализация,

Несериозно твърдение!

преди 1 час, kafenceto123 написа:

Да, обмислих го и този вариант, но в момента, в който downgrade-на до 1709, Windows Update-а на минутата ще ми инсталира кумулативната актуализация, та затова се питах дали ако при първото включване след инсталацията на 1709 (понеже съм инсталирал чисто 1803 и не мога да се върна към 1709 от настройките) директно изключа актуализациите от services.msc ще има някакъв проблем?

Просто не пускай интернета преди да изключиш ъпдейтите

• Автор
преди 3 минути, The_Nomad написа:

Просто не пускай интернета преди да изключиш ъпдейтите

Това си и помислих, но впоследствие разбрах, че няма начин да ги изключа трайно...

преди 1 минута, kafenceto123 написа:

Това си и помислих, но впоследствие разбрах, че няма начин да ги изключа трайно...

Как го разбра това? В нета има бол информация как се изключват. Друг е въпросът, че на места е противоречива.

• Автор
преди 5 минути, The_Nomad написа:

Как го разбра това? В нета има бол информация как се изключват. Друг е въпросът, че на места е противоречива.

Всички методи работят за изключително кратък период от време. Няма начин, по който да ги изключа за постоянно на Home версията.

току-що, kafenceto123 написа:

Всички методи работят за изключително кратък период от време. Няма начин, по който да ги изключа за постоянно на Home версията.

Аха ти си с Home. Ами може да пробваш да настроиш интернет връзката на metered. С домашната не съм се разправял аз, това си е мазохизъм

• Автор
преди 3 минути, The_Nomad написа:

Аха ти си с Home. Ами може да пробваш да настроиш интернет връзката на metered. С домашната не съм се разправял аз, това си е мазохизъм

Да, попадах на този метод, мисля да го пробвам. Благодаря ти за вниманието!

Пробвай и да ги спреш през group policy. Първо трябва да го инсталираш https://community.spiceworks.com/how_to/140128-add-gpedit-msc-group-policy-editor-to-windows-10-home-edition. Ето и как се спират https://www.rizonesoft.com/disable-windows-10-updates-group-policies/. Може също да се спрат и през регистрите или със https://www.techspot.com/downloads/6762-destroy-windows-10-spying.html

на 7.05.2018 г. в 22:51, Niki O написа:

Пробвай и да ги спреш през group policy.

На Home?

Да дал съм линк как да се инсталира на Home. Правил съм го доста пъти и не съм имал проблеми.

За едното спиране на ъпдейти не си струва, а може и да не сработи коректно политиката. А може много по-лесно да се свърши работа.
Варант 1:
Windows-10-Update-Switch-1-Build-302-main-screen.jpg?w=581&ssl=1

Вариант 2:

30-23334971491.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.