Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитора "мижи", когато го свържа чрез hdmi кабел към телевизора.

Featured Replies

Когато ги свържа чрез кабелът, монитора премигва непрекъснато и се притеснявам да не изгори нещо или ддз. Кажете проблем ли е това преминаване, и ако да как да го реша. 

• Автор

Не е възможно да се сложат в един и телевизора е с карта за телевизионен сигнал. Същото е нали? 

Чак невъзможно ... колко да е дълъг този HDMI кабел?

Какво точно представлява тази карта за телевизионен сигнал? В антенния вход коаксиален кабел имаш ли?

• Автор

Ако има значение ще кажа, че преди съм свързвал лаптоп с хдми, но различен и не е имало проблеми. 

Картата е ca модул квото и да значи. 

Преди лаптопа и телевизора в различни контакти ли бяха?

В телевизора да има два кабела - за ток и HDMI, всякакви други кабели да са изключени от него, но предполагам че просто ако компютъра или лаптопа + монитора + телевизора ако са включени в един контакт проблема няма да го има.

• Автор

Явно не разбирам какво точно имаш в предвид под контакт хд. Имаш в предвид електрически контакт или какво? 

Да!

В един такъв слагаш разклонител и в него включваш всичката техника - компютър, монитор и телевизор. Ако телевизора е твърде далеч включваш удължител в този същия контакт и тогава телевизора.

Свързването между устройствата да става според описаната методика в ръководствата на техниката!

• Автор

Ясно. Значи, преди лаптопа и телевизора са били в отделни контакти и до колкото разбрах ако бъдат в един контакт, няма да има този проблем? 

По принцип това мижене не ми пречи, защото гледам филми и не обръщам внимание на монитора, но опасно ли е за нещо? 

• Автор
преди 8 часа, Raze написа:

Как свързваш монитора с телевизора през HDMI, каква е идеята?!?

Вкарвам hdmi кабела в компютъра и след това в телевизора. 

не виждам описание на проблема или аз не разбирам за какво премигване става въпрос
щото премигване може да се получи от честотата на опресняване

• Автор

Не мисля, че е от честотата на опресняване, защото само като са свързани започва да премигва или греша? Ако греша на колко Hz да променя честотата и как? 

не знам телевизора каква честота поддържа, но си мисля, че с 60 ще работи нормално
честотата на опресняване се променя от свойства на графичната карта на компа

Описанието на проблема е като за бисерите!

Опиши първо техниката:

1. Лаптоп - модел, видео изходи, параметри - най-вече видео карта. Ако е настолна машина съответно нейните параметри.

2. Монитор - модел, видео входове, резолюция, честота, с какъв кабел е свързан към лаптопа

3. Телевизор - модел, видео входове, резолюция, честота, с какъв кабел е свързан към лаптопа

Пробва ли ги на един токов кръг най-после?

• Автор

Настолен компютър: nvidia gt 710 2gb; Intel pentium g3260 3.3ghz  vga hdmi изходи

Монитор: asus vw2025L vga изход

Телевизор: Panasonic tx-42as650e

Нямам раьклонител, за да ги включа! 

ползвай два кабела
от компа към телевизора  HDMI
от компа към монитора VGA

преди 19 минути, Евгени22 написа:

Монитор: asus vw2025L vga изход

това не е ли вход, защото не зная за монитори с такива изходи?

преди 2 минути, Raze написа:

То самото заглавие си е бисер, как се свързва монитор към телевизор?!?

карай ве, шоу да става
:giggle1:

• Автор
преди 27 минути, дръндю написа:

ползвай два кабела
от компа към телевизора  HDMI
от компа към монитора VGA

Това съм направил

преди 28 минути, дръндю написа:

това не е ли вход

Моя грешка хд

преди 26 минути, Raze написа:

То самото заглавие си е бисер, как се свързва монитор към телевизор?!?

Не монитор, компютър. Аз съм ги свързал, но когато компютъра е свързан с vga кабел към монитора и hdmi кабел към телевизора, монитора почва да "мижи" 

не знам в какъв смисъл е това "мижи", но се разбра вече че има някакъв проблем и си мисля, че ако не е от честотата на опресняване и си включил всичко в един разклонител, вероятно е проблем на графичната карта

То стана ясно, но пак си виж заглавието как си го написал. Не стана ясно и какво имаш предвид с този "термин" "мижи"?!?! Може да прекъсва картината, да трепти да кажем 5-10 пъти в секунда (повече или по-малко) и т.н. Аз също имам свързан монитор и телевизор към десктоп машината в подписа, но нямам проблеми, свързвал съм и с преходник HDMI/VGA монитора, на друг компютър съм закачал вградено видео към VGA и отделното към HDMI на телевизора, пак всичко си е било нормално. Прегледай си настройки на видеокартата, честоти на опресняване, пробвай да смениш / преинсталираш драйверите за видеото с последните. Смени VGA кабела. Ако включиш само монитора без телевизора има ли го пак проблема? Провери си и ел. инсталацията.

• Автор

Да, точно тва е думата трепти. Ок ще опитам

преди 8 часа, Raze написа:

То стана ясно, но пак си виж заглавието как си го написал. Не стана ясно и какво имаш предвид с този "термин" "мижи"?!?! Може да прекъсва картината, да трепти да кажем 5-10 пъти в секунда (повече или по-малко) и т.н. Аз също имам свързан монитор и телевизор към десктоп машината в подписа, но нямам проблеми, свързвал съм и с преходник HDMI/VGA монитора, на друг компютър съм закачал вградено видео към VGA и отделното към HDMI на телевизора, пак всичко си е било нормално. Прегледай си настройки на видеокартата, честоти на опресняване, пробвай да смениш / преинсталираш драйверите за видеото с последните. Смени VGA кабела. Ако включиш само монитора без телевизора има ли го пак проблема? Провери си и ел. инсталацията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.