Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси относно PVC дограма

Featured Replies

Здравейте,
Предстои ми смяна на дограма на кухнята - с остъклен балкон, западно изложение. В тази връзка възникват едни въпроси във връзка с цена/ефективност:
1. Има ли смисъл дограмата да е повече от 4 камерна
2. Има ли смисъл стъклопакетът да е  от нискоемисионно или високоенергийно стъкло.
Моля за ограничен спам в темата. 
Всички гаубици и други средства за отстрел да оставите на входа.
:) 

Аз преди време бях писал за енергийната ефективност по повод новите дограми. Моите скромни наблюдения , подкрепени с някои измервания,са следните: Студът прониква основно през стъклопакета, ролята на дограмата , дали 2 или 4 камерна, е съвсем малка. Ако има възможност, поръчай с по-голяма дистанция между стъклата, напр. 30мм.В кухнята имам прозорец с такава дистанция и разликата е видима. Съставът на стъклото не влияе на топлопроводимостта-само виж дали няма оптически дефекти.

преди 4 минути, B3M2W0 написа:

Съставът на стъклото не влияе на топлопроводимостта-само виж дали няма оптически дефекти.

Вляе и то много..! Стклопакетът е около 80% от площа на целия прозорец. и вляе на изолационни те характеристики  - топлоизолация , шумоизолация слънцезащита (соларен фактор) , светопропускливост. И в този резон си задай въпроса ..защо си сменяш прозореца  ...аз отговарям ..за по -  добра топлоизолация , за по- добра шумоизолация, за по- добра слънцезащита ...и ако си на нисък етаж ..за по - добра сигурност..!

преди 13 минути, B3M2W0 написа:

: Студът прониква основно през стъклопакета

Да беше прочел малко по-внимателно...

И за да се постигнат всички тези изисквания ...в състава на един стъклопакет трябва да има включени емисийни стъкла (в зависимост от изложението)  , задължително да е с газ Аргон и  да бъдат  с различна дебелина ( ако едното стъкло е 4 мм другото да е 5 или ако е е троен стъклопакет  5 - 4 - 6  мм 

преди 48 минути, DarkEdge написа:

Моля за ограничен спам в темата. 

И аз също.

Аз чета , чета ...Как  да се съглася с твърдението което си писъл че стъклопакета не влияе на топлопроводимоста..! А на кое влияе..? Ти прочети какво съм писъл...!  

• Автор
преди 25 минути, icotonev написа:

Остъкления балкон

е на винкелово остъкление. Но за сега не му е дошъл моментът. Там е и другият елемент - при положение, че в близко бъдеще ще става стъклопакетно остъклението, струва ли си да се инвестират допълнителни средства в нещо, които впоследствие ще се премахва.
На топлопроводимостта най-много влияе това дали е с AL или с PVC дистанционер, след това типа на стъклото, после е газовата среда - въздух, вакуум, аргон...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Казвам ти как проктирам дограмата на моите клиенти  като твоя казус ...на западно изложение:

На кухненския прозорец 5 - камерна дограма със двоен  стъклопакет  състав  нискоемисийно 4 мм / газ Аргон / бяло 4 мм  и после на терасата пак 5 -  камерна дограма с 24 мм стъклопакет в състав високоенергийно 4 мм / газ Аргон / бяло 4 мм 

И ако искаш да вложиш малко повече средства ...на едната точка (кухня) може да стане с троен пакет  например  нисоемисийно 4 мм  /  бяло 4 мм  / бяло 4 мм  + естествено газ Аргон  и  например High Selective дистанционер ( топъл кант ) вместо разпостранения масово алуминиев дистанционер...High Selective дистанционера намаля коефициента на топлопреминаване с около 7 % ..!

И малко инфо още и спирам ...Основните характеристики на е стъклопакета са :

• Коефициент на топлопреминаване - важна характеристика - колкото по малка е тази стойност ,толкова са по малки загубите на топлина и по- малък разход на отопление 
  • Шумоизолация - индекс Rw колкото е по висока тази стойност толкова е по добра шумоизолацията ..напомням че този параметър се постига с различна дебелина на стъклата в един стъклопакет и (или) използването на ламинирани стъкла 3.3.1 или 4.4.2
  • UV - преминаване на вредни ултравиолетови лъчи 
  • Соларен фактор - държа да напиша за този фактор - отразяването на слънчвата енергия от стъклото - колкото е по нисък процентно този фактор , толкова по малко разходи за климатизация през лятото ..!
  • Светлопропускливост 
  • Отражателност

Препатил та препатил! Никакво значение няма какъв е PVC профила стига да не е някой трикамерен рецикле. Важен е монтажа  защото съм виждал жалки картинки при супер профили. Стъклопакета е важен, даже изключително важен. Съвет - трудно се дава. Преценява се по ситуацията т.е изложение и пр.  За сотъкляване на тераси, то алуминиевия профил е просто задължителен. Избягвай глупави стъклопакети от рода - 4 сезона. Няма как едно стъкло да изпълнява изолиращи функции през 4-те сезона. 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Първото и най-важното - дебел стъклопакет 32 мм. Иначе няма да се отървеш от конденз, особено в кухнята. Ако е много шумно - можеш и на троен, иначе 2 стъкла са достатъчни. Външното стъкло задължително "4 сезона" Съответно за този стъклопакет профилът е 4 - 5 камери. Да не забравите и подпрозоречна дъска. Обърнете внимание и на обкова, че в кухнята доста се отваря. И двустранно. Евентуално комарници и щорички, че ще се опечете със западното изложение.

• Автор
на 18.05.2018 г. в 14:33, icotonev написа:

ламинирани стъкла 3.3.1 или 4.4.2

Моля за малко разяснение на цифрите. Благодаря за изчерпателната информация!

Това са така наречените Триплекс стъкла ...3мм / фолио / 3 мм  и съответно 4 мм/ фолио 2 / 4 мм ..(две стъкла залепени с това фолио...) ...!

• Автор

Триплекс не са ли сикюрити? На 3. ет. Вътрешна дограма? какъв е резонът за употребата им?
Питам си като един лаик в материята.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Триплекс не са ли сикюрити? На 3. ет. Вътрешна дограма? какъв е резонът за употребата им?
Питам си като един лаик в материята.

Е "Секюрити", ма сега  всеки си пробутва знанията и предпочитанията. Значи аз повтарям, че  не ти трябват 4-сезона. За южно и западно изложение "Солар стоп" или леко тонирано стъкло + "Ка" За северно изложение - бяло стъкло + "Ка" . При мен ефекта е внушителен, но не и извънземен. Тройния стъклопакет е естествено един допълнителен коз Газ, Аргон Криптон, и др. са си дрън , дрън. Ако пък искаш нещо изключително качествено то решението се нарича дървена дограма с двоен или троен стъклопакет. Цената също е двойна ,тройна над тази на алуминия и ПВЦ-то. Подготовката на монтажа също е от значение, но винаги се претупва и след това следва въпроса - ма защо , сума пари хвърлих пък влага, мухъл. 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.