Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с клавиатурна подредба - Windows 10

Featured Replies

Момчета , може ли малко помощ - windows 10 Pro 32 bit asus X205 TA, прясно преинсталирана, последна версия, та проблема ми е че съм настроил клавиатурата на фонетична и  английски сащ, след всеки рестарт/ включване, винаги по някаква не известна причина ми се добавя към клавиатурата и подредба Български, обаче в настройките за езикови предпочитания има само фонетична, добавям Български, махам го и вече остават фонетична и английски - Сащ. Кака да направя така че да си остана на фонетична и Сащ, без всеки път така да си играя?

Провери да не би да има ограничение за запис при рестарт:
https://www.askvg.com/solution-windows-desktop-does-not-save-user-customized-settings/

• Автор

След писане на поста звъннах и на Майкрософт Съпорта. Влязоха дистанционно. Та проблема е че на какъвто език инсталираш Windows на такъв остава и клавиатурата. Или иначе казано колкото пъти и да искаш да е фонетика Български, той си знае да си остане на бдс. Нищо че при инсталиране си задал фонетична. Нямало решение на проблема. Забелязах че ако вляза в настройките където и да е без да съм рестартирал пак става така с подредбата. Или иначе казано на произволен интервал става така. Най - вече 30 минути след рестарт, или 2 минути след рестарт и досег до настройки. 

Мисля си и не мога да измисля нито един мотив да искаш фонетична , вместо обикновена, по БДС. Да не би да нямаш български букви на бутоните на клавиатурата? При всички инсталации, които съм правил, съм внимавал да не се набутам във фонетична.

• Автор

А може би защото навсякъде където начално се учех да боравя с компютър всичко беше на традиционната фонетика, или на латиница? Да ти е хрумнало че така съм свикнал и ми е вече похват на писане и трябва да разуча вам на ново клавиши, да усвоявам стил на писане... Все се чудя защо човек моли за помощ, а все се намира някой който да му каже колко е... 

При обикновената азбука няма какво да разучаваш-всички букви са едно към едно написани на клавишите. Разучаване трябва за фонетичната, за да запомниш един куп букви зад коя латинска са скрити-като кодова таблица. А нали знаеш поговорката " Свършил се боб, отучил се поп". С по-доброто лесно се свиква, няма място за сърдене...

тоя номер едно време, редовно ставаше, когато бях с акаунт на микромеките,
ама откак съм с локален, не ми набутват старите недомислици дето съм ги правил
:giggle1:

преди 20 минути, дръндю написа:

не ми набутват старите недомислици дето съм ги правил

Това не е ли въпрос на синхронизирането, а не на акаунт.

ээ.PNG

преди 41 минути, B3M2W0 написа:

Разучаване трябва за фонетичната, за да запомниш един куп букви зад коя латинска са скрити-като кодова таблица.

Меко казано това са глупости - разликата е в 7 букви - чяшщьъю. 
Не, че БДС не е по-българска, ама си иска изучаване на подредба за машинопис.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, B3M2W0 написа:

Това не е ли въпрос на синхронизирането, а не на акаунт.

аве де да знам, ама си мисля, че без акаунт на микромеките, няма синхронизация с тях

:(
а те помнят всички настройки дето съм правил и ми ги набутват
аз променя настройките, те пак ми набутват старите

:giggle1:

• Автор

Демек решение няма....

преди 23 часа, DarkEdge написа:

Провери да не би да има ограничение за запис при рестарт:
https://www.askvg.com/solution-windows-desktop-does-not-save-user-customized-settings/

Не каза направи ли тази проверка.
Ако там няма проблем, виж това
Пробвай и следното - стартирай cmd като администратор и в черния прозорец постави или напиши следния текст:
control intl.cpl
Като се появи прозорецът, кликни линка Language Prederences и добави English (United States) и Bulgarian (Phonetic Traditional).
Потвърди и провери.
Рестартирай и провери резултата.

Вярно,чак сега забелязах,че след като съм ги изтрил се появяват в бара.Понеже ги сменям с Alt+Shift и затова не съм забелязал.

П.П.БДС клавиатурата е за машинописти,така ни учеха да пишем,клавишите отговарят на пишеща машина.Но когато навлязоха компютрите,всички сме писали на латиница и след това ни беше по-лесно да преминем на фонетиката.

Чакаме автора да каже има ли развитие

• Автор

Прощавайте момчета, но днес съм на работа, нощна съм от 17 почнах чак в 6 ще свърша Иии... Ще пробвам указано то за командния прозорец и ще кажа. Благодаря ви на всички. 

• Автор
на 23.05.2018 г. в 12:59, DarkEdge написа:

Не каза направи ли тази проверка.
Ако там няма проблем, виж това
Пробвай и следното - стартирай cmd като администратор и в черния прозорец постави или напиши следния текст:
control intl.cpl
Като се появи прозорецът, кликни линка Language Prederences и добави English (United States) и Bulgarian (Phonetic Traditional).
Потвърди и провери.

Пробвах всичко и нищо не стана, с командния прозорец указания текст нищо не прави, тоест няма никаква реакция като натисна ентер, обаче ако ползвам cmd не като администратор, тогава ми се отваря прозорец за избор на часова зона и тн.

В админски cmd изпълни само control и от отворилия се панел избери Region. Нататък 

на 23.05.2018 г. в 12:59, DarkEdge написа:

Потвърди и провери.

• Автор

Освен някой да каже как точно да напиша в power shell точната команда з афонетика, защото натисна ли bg-bgp и се добавя Руски?

Къде по - точно ? Тук ми излиза съвсем друго нещо, не е както някога и я няма тази опция!

Заснемане.PNG

• Автор

И това ме връща в настройки където вече съм бил иии мога да правя същото което съм написал в началото на поста...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.