Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване плоча за готварска печка

Featured Replies

• Автор
преди 20 часа, Колев60 написа:

като гледа е лесно има по два кабела П1 и П2, едното П2 трябва да се върже на 1, то е активно само в позиция първа, другото П2 се вързва на 4 то трябва да е активно само на позиции 5 и 6

едното П1 се закача за 3 то е активно само на позиция 1 и остава един кабел където е свободно

• Автор
преди 35 минути, Колев60 написа:

Едно изречение не можеш да направиш бре момче.Ако работиш някъде, се питам кой е този лудия, дето те е назначил на работа. Най добре е, наесен да запишеш отново първи клас. Ако трябва да помагаме, ще го направим заради каузата. Невероятен случай си за света!!!

за да свързваш кабели не се иска да пишеш романи, а логика - която на теб явно ти липсва

• Автор
преди 10 минути, Колев60 написа:

Сигурно е така както казва "инженера" - тъпата блондинка! 

ще видим дали ще мога да е сменя сам и ще видим дали съм " тъпата блондинка "

• Автор
на 26.05.2018 г. в 19:24, DarkEdge написа:

Ето ти схема на 7 тактов ключ за бързо нагряваща плоча:
img16.gif

малко се оплетох

Плочата вече е в нас, кое е най слабо нагряване ?

меря плочата с мултоцета на омове (комбинации между краищата) най малкото число е 0,05 а най голямото 0, 29

Най-дясната колона (1)

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, DarkEdge написа:

Най-дясната колона (1)

моя грешка в въпроса 0,05 или 0,29  е позиция 1

• Автор
преди 1 час, DarkEdge написа:

1 0,29

като прегледах данните от 1 до 4, номерацията с тази на котлона съвпада точно с тази на схемата

като гледам вероятно ще се наложи да калайдисам с поялника, краищата на кабелите защото като че ли са многожични

и да повторим за по сигурно 0,29 е най дясната колона(1) ли

• 1 година по-късно...

Имам въпрос относно свързването на плочата. Според схемата за 7-тактов ключ, при завъртане на ключа по посока на часовниковата стрелка, мощността от най-голяма спада към най-малка. При мен обаче преди години, при подмяната на плочите се получи следната ситуация:

Позиция 0 - 0

Позиция 6 = 3

позиция 5 = 1

позиция 4 = 0,5

позиция 3 = 2

позиция 2 = 1,5

позиция 1 = 2,5

За позции 0, 6, 1 съм 100% сигурен. За позиции 5,4,3,2 може и да не е точно така. Върпоса е как да оправя свързването, така че да възстановя последователното намаляване на мощността?

Голям купон е било преди 3 години по 24 май... Вероятно пожарът при

на 30.05.2018 г. в 23:28, Без умствен капацитет написа:

ще се наложи да калайдисам с поялника, краищата на кабелите защото като че ли са многожични

е сложил край на мъките! ;)

Защо не си купувате печки с 4 положения на ключа???

преди 9 часа, JKirilov написа:

Голям купон е било преди 3 години по 24 май... Вероятно пожарът при

е сложил край на мъките! ;)

Защо не си купувате печки с 4 положения на ключа???

Защо трябва да се спам-и, не разбирам..? Задавам конкретен въпрос свързан с темата.

Модел на печката? Разписаното явно само вие и го разбирате - левите позиции за кого се отнасят и десните за кого.
Май най-лесно ще стане с измерване на съпротивлението между краищата на нагревателя.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 13 часа, serviceik написа:

Имам въпрос относно свързването на плочата. Според схемата за 7-тактов ключ, при завъртане на ключа по посока на часовниковата стрелка, мощността от най-голяма спада към най-малка. При мен обаче преди години, при подмяната на плочите се получи следната ситуация:

Позиция 0 - 0

Позиция 6 = 3

позиция 5 = 1

позиция 4 = 0,5

позиция 3 = 2

позиция 2 = 1,5

позиция 1 = 2,5

За позции 0, 6, 1 съм 100% сигурен. За позиции 5,4,3,2 може и да не е точно така. Върпоса е как да оправя свързването, така че да възстановя последователното намаляване на мощността?

Първо: С колко "нагреваеми жички" е плочата?!

Второ: Трябва ви мултицет да замерите съпротивленията между въпросните краища.

Трето: После закона на ОМ. И ги свързвате в желаната последователност.

Успех!

Плочата е с 4 извода, ключа е 7-тактов. Плочите ги смени бившия главен енергетик на Националната Опера и Балет(Царство му Небесно), но май е оплескал нещата.

Модела на печката е Arthur Martin от близката 1981. Абсолютно еднаква с съвременните печки Gorenje.

Намерих в интернет приложената схема.

Това ли е правилното свързване?

download.jpeg

на ‎20‎.‎2‎.‎2020‎ г. в 11:55, serviceik написа:

Това ли е правилното свързване?

Правилно свързване може да се получи само и единствено, и едното, и другото, да са оригинални спрямо показаната схема. До колко има някакви стандарти по отношение на седем степния ключ и четири жичния котлон на мен лично не ми е известно. При вид самоделен ремонт действам с някакви мои знания по отношение на какво искам да се случи, а не по схеми и прочие, където някой друг може да е пипал. Да, малко по труден е ремонта, в смисъл заделям повече време, но поне съм сигурен какво правя!

Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.