Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с настройване на осветеността на екрана.

Featured Replies

Здравейте приятели, 

След последният ъпдейт на Windows, версия 1803 не ми работи плъзгача за осветеността на екрана на лаптопа. Свети много ярко и уморява очите. Какво опитах да направя сам по съвети от тук и от там:
– Опитах да ъпдейтна драйвера на видео картата. Windows ми казва, че е инсталиран последният драйвер. Опитах да инсталирам Microisoft Basic Display Adapter - рестарт - и след това автоматично да си намери драйвера. Направих го, инсталира го Intel HD Graphics, но ефект няма.

– Опитах да оправя евентуална грешка в ъпдейтите на Windows. Изтеглих от страницата Microsoft софтуера wu170509.diagcab. Имам направен Image File. Върнах старата версия на Windows - поправка на ъпдейтите със софтуера -инсталиране на последния ъпдейт Win версия 1803. Дори 2 пъти .И това нямаше ефект.

-Свалих от страницата на НР по стар драйвър / за WIN 7, това са последните предлагани от НР/. Инсталирах го, без ефект. Плъзгача си се движи, осветеността не се регулира.

Какво да направя, че да мога да си усилвам и намалявам осветеността на лаптопа? Той е марка HP G62 с интегрирана в процесора графика - Intel HD Graphics. Имам 2  специални клавиша на клавиатурата за осветеността, които използвам без клавиша - fn .

Благодаря предварително за отговорите!
Natona

и при мен е така,или се примирявай или си търси драйвер за видеото които ще стане

• Автор

Да точно така, тези плъзгачи не са активни плюс пръзгача на двата клавиша от клавиатурата.

тоест движат се, но осветеността не се променя.

Намали осветеността през контролния панел на Intel HD. Трябва да имаш нещо подобно:

Manually-adjust-screen-brightness-in-Win

Виж и тази връзка - смени драйвера за монитора, както е написано:

https://communities.intel.com/thread/121879

• Автор

Да, това и направих. Временно решение, но все пак върши работа. Но основният проблем си остава. Благодаря на Raze за практичния и смислен отговор!

• Автор

Пробвах, но ми казва ,че е инсталиран последния драйвър. А и като избера ръчно няма друг тип, например Basic Monitor

Махни отметката "show compatible..." и пробвай с някой от другите монитори, които има като драйвер - например "generic non-pnp...". Направи си restore точка за всеки случай. Може да си включиш и менюто с F8, ако стане нещо да ти е по-лесно да го оправиш, ако ти дава "черен екран".

• Автор

Опитах, но не иска да го инсталира, параметрите били некоректни. "The parameters is incorrect "

Е има и други варианти - току що тествах на моя лаптоп, сложих му "digital flat..." нещо си, което да съвпада с максималната резолюция на моя екран и го инсталира. Ако се инсталира и отново не ти дава да променяш освеността, направи рестарт и пробвай пак.

• Автор

Инсталирах ръчно Digital Flat Monitor с моята резолюция, прие го, рестартирах, но нищо не се промени.

• Автор

Не, нямаше никаква полза. До сега си играх. Ядосвам се вече. Коя година сме, а такъв глупав проблем да не може да се оправи и то след ъпдейт на Windows........

Защо не ползваш външно приложение за регулиране на яркостта?

А какъв монитор е инсталиран в момента. Трябва да е Generic PnP Monitor:
original?v=mpbl-1&px=-1

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Аз точно така съм направил. Ползвам софтуера Gama Panel и контролния панел на видео картата. но е неудобно. А и защо да не търся начин да оправя функциалноста на плъзгачите за осветеност. Мислех, че проблема е дребен. Просто е глупаво да оставя тези два удобни клавиша и плъзгачите при дисплея и енергийните планове да не работят.

Да инсталираният мониторът е такъв.

В сайта на HP този лаптоп "HP G62" има много вариации - кой е точния модел? А и като гледам няма драйвери за windows 10 официални, всички са за windows 7. Най-вероятно е някаква несъвместимост, пробвай да инсталираш по-стари драйвери за чипсет, видео и т.н., които са за твоя модел от сайта на HP, току виж се е оправил проблема.

• Автор

Това вече го направих. Описал съм го в първия пост. Сложих по стар драйвър за WIN 7 от сайта на HP без резултат.

След днешното обновяване екранът ми е "бой на негри в тъмна нощ" Помогнете, както винаги досега сте го правили - с уважение към русите ми коси и без да ме унижавате ....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.