Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ! Форматирах си диск D

Featured Replies

Здравейте! Без да искам си форматирах диска. Пробвах се да кача филм на флашка над 4гб, но не ставаше. После видях един урок където пишеше да дам десен бутон->format->file system->NTFS да го променя, но при мен бепше само то като вариянт и после ->alllocation until size ... и го форматирах на бързо без дори да разбера :D На бързо прочетох да не инсталирам нищо и да имам два диска .. Главно имах снимки и клипове записани има ли някакъв шанс да ги възстановя? Благодаря за отделеното внимание! 

Untitled.jpg

Бързо или нормално форматиране?  
https://www.easeus.com/resource/unformat.htm

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за бързия отзив! Незнам дали е бързо или нормално нямам идея. Само това промених и дадох старт и всичко свърши ;( Току що като прикачих снимката видях qiuck format  

Untitled.jpg

Благодаря за помоща. Инсталирах програмата и пуснах сканиране изписа ми дълбоко сканиране 1ч и 20м, изкачат файлове :) 

Като гледам е направен бърз формат. А за възстановяването на дела не е задължително да се възстановяват данните на друг дял. 

Има и друг вариант, който дори е по-добър - изтрий форматирания дял без почистване на мястото  и с помощта на всеки софтуер за работа с дялове (с помощта на съветника за възстановяване на изгубени дялове) възстанови изгубен дял. Маркирай да се сканира свободното място само. Готово - делът ще се възстанови на мястото си.

преди 9 часа, adersa написа:

Пробвай с Recuva да си върнеш файловете .

И къде? От 500GB пространство...дали има друг диск с достатъчно място? 'айде пишете ги тия коментари с глава, не с ръце!

• Автор

Излязоха ми някакви файлове .SWF, папка ShockWave Flash file (300GB) 
Mpeg-2 Transport Stream (200GB) .M2TS формат на файловете 

А това чете ли:

В добавка към цитата

https://www.disk-partition.com/free-partition-manager.html

• Автор

Да прочетох го звучи ми най-добре от всички варианти, но съм много зелен и нищо не разбрах (не разбрах как да изтрия диск D , какво значи без почистване, и какъв е този софтуер за работа с дялове, и съветник за изгубени дялове ... тези неща ги чувам за първи път и както е със всичко ново ти е непознато, но за да не ставам нахален не попитах повече 

Изтегляш и инсталираш AOMEI Partition Assistant Standard, с негова помощ изтриваш дял D, после стартираш Partition reovery wizard и сканираш празното място, където беше D:
https://www.disk-partition.com/features/partition-recovery-wizard.html

Да, и на следващия екран няма да маркираш Wipe...

Така е по-голям шанса да се изгуби информация, а и може и без тази процедура да се възстанови дяла. По-добре сканирай диска за изтрити файлове и си възстанови това, което може, на друг дял/диск, след това си прави експерименти, освен ако не си прежалил информацията на диска.

преди 9 минути, Raze написа:

Така е по-голям шанса да се изгуби информация

Аргументи в подкрепа на твърдението? Наясно  ли си с начина на бързото форматиране и бързото изтриване?

Наясно съм, винаги има риск при запис на диска, било то и само файлова таблица. Може и да няма проблеми, случвало ми се е и съм правил такова възстановяване, но най-добре да си има +1 копие на файловете, отколкото 0.

Ключовата дума  място, а става дума за 500GB все пак
Файловете са там, трябва само да се възстанови таблицата, т.е. векторите към всеки файл в таблицата. И всичко ще си е на мястото. Без дда има нужда от местенее на друг дял и обратно.
Гаф може да стане и на идеално работещ дял.

Зависи и дали всичко му е важно, от тези 500 GB може да има 50, които да му трябват. Реално гафове винаги могат да се случат, може и дъното да му изгори или нещо друго, или платката на харда :)

Може и да падне от килима на пода...
Тогава и възстановяване без UPS не трябва да прави, защото може да спре токът...

преди 10 минути, DarkEdge написа:

Може и да падне от килима на пода...
Тогава и възстановяване без UPS не трябва да прави, защото може да спре токът...

Така е, утре и турция може и да ни обяви война и да метнат някоя бомба..... Ти май много обичаш да се заяждаш? :)

• Автор

Да от тези 500Gb скоро праших почистване и ми останаха около максимум 50 които искам да си върна, най - вече снимки и клипове. Но с тази програма помощникът за дяловете спря на 7процента и цял ден не помръдна от тях ..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.