Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за слушалки

Featured Replies

Колеги, някой пробвал ли е RAZER Kraken 7.1 V2? Интересуваме основно, какво е качеството на звука при музика и дали изолират добре околните шумове, микрофона не от съществено значение, защото няма де се използват за гейминг. Питам конкретно за този модел, защото в момента при румънците са на промоция под 170 лева, което спрямо нашите магазини е с около 50 лева по-изгодно.

Гледах няколко ревюта, включително и в българки канали, според които всичко е много добре пипнато, значително по-качествени и като изработка и като звук, спрямо първата версия. Но честно казано, много не им вярвам на тия ютубъри, имайки предвид, че повечето от ревютата са спонсорирани или от производител, или от вносител, така че...
Та, ако някой има лични впечатления и разбира се иска да ги сподели, ще съм му благодарен!

Нямам лични впечатления точно от този модел , но мойто мнение е да се избягват слушалките на razer.До колкото разбирам от написаното от Вас ще се използват най-вероятно за музика и гледане на филми.Важно е да се уточни дали ще е за настолна машина, лаптоп(имате ли dac/amp или ще се използва дъното за източник), телефон или и на трите.Също и колко е максималния бюджет за да Ви предложим нещо по-добро.

• Автор

Ще се използват на настолна машина за това и гледам да са 7.1 пез USB, като този порт и начин на свързване не задължителен, може и през жака. Нямам отделни аудио карта, източник ще е дъното ASUS PRIME Z370-A

Между другото, имам мишка и клавиатура на Рейзър, като преди да ги купя, ползвах периферия на други големи производители, последно Лоджитек. Когато реших да купувам Резйрската периферия, доста хора се изредиха да ми казват, да стоя далеч от тази марка, но без да ми казват конкретно,  защо. Вероятно, защото и на тях някой така им е казал. Обаче реално, тази мишка и клавиатура (особено клавиатурата) са най-добрата периферия до която съм се докосвал и не съжалявам за нито една стотинка похарчена за тях. Като стана въпрос за пари и цени, ако се вземат от правилното място в точния момент, не са по-скъпи от продуктите на останалите водещи производители, въпреки, че точно това е всеобщо налаганото мнение.
Както и да е..., няма да се хващам за марката. Предполагам, че за този тип продукти, наистина има производители с повече опит в областта,  което предполага и по-високо качество. Така, че съм отворен за предложения. Бюджета е около 200 лв. ако си заслужава, може и да го надвишим малко. Това на което държа е, да покриват цялото ухо с добра изолация на външните шумове, както и добър и чист звук, гейминг екстрите на ме интересуват, игри не играя. Диаметър на говорителите, не по-малко от 50 мм.

Относно външния вид, възможно най-изчистени, без излишни шарении, и елементи крещящи гйминг. По възможност, повече метал, съответно по-малко пластмаса.

Не държа на микрофона, но би било добре да го има, евентуално да се използва единствено за чат програмите, като в никакъв случай той няма да е вадещото при избора, така, че може и без него.  Все пак, ако има микрофон и слушалките са с 3.5 мм  жак, то тогава е хубаво микрофона или да се пробира дискретно, без да се вижда, или напълно да се маха, за да можа да ползвам слушалките и с телефона извън дома. Ако са 7.1 пез USB, то тогава няма да има никакво значение, как изглежда микрофона, ако въобще го има.

• Автор

Благодаря за предложенията!

Знае ли се, дали въртящия механизъм, който свързва диадемата със слушалките при Denon DN-HP 1100  е метален?

Същи въпрос важи и за SHURE SRH750DJ

• Автор

Ясно...

До колкото успяха да се ориентирам, видях само два онлайн магазина в които се предлагат Denon DN-HP 1100.

Този към  който ти си писнал линк и nalbantovmusic,  като цената е еднаква и на двете места.

Но въпросът ми е: кой е по-надежден, ако евентуално се наложи да  ги търся за гаранцията?

Аз лично съм пазарувал(когато цените ме устройват) няколко пъти от dynacord(musicworld) и съм доволен.Хората са любезни и отзивчиви.Даже преди време имаше опция да оставиш капаро и да пробваш слушалките дали ще ти допаднат.Ако не ти харесат ги връщаш в магазинно състояние естенствено и ти връщат парите.Но сега не знам дали е така.За гаранцията не мога да ти дам отговор защото никога не ми се е налагало да я използвам.Да поясня нямам нищо общо с магазина.

• Автор

Да разбирам ли, че си пробвал лично DN-HP 1100 и имаш преки впечатления?

Ако е така, да питам: виждам, че слушалките покриват цялата ушна мида, това означава ли, че напълно изолират външния шум?

Имат ли  софтуер за настройки, или се ползват, така както се калибрирани фабрично?

Преди време един мой приятел имаше такива и беше доста доволен.Аз долколкото си спомням един път ги бях слагал още в самото начало(не бяха разсвирени още) и звучаха добре.От към изолация и софтуер нямам спомен.Вижте в сайта на dynacord за вашия град дали има магазин и ги вижте и чуйте на място.

• Автор

Забелязах нещо много странно, относно цената на Denon DN-HP 1100, у нас в България и по западните онлайн магазини.

Интересното е, че по западните сайтове цената на слушалите е около 200$, дори в най-популярните като Амазон са на цена от 199$, а тук при нас е малко над 200 лв. !

Както всички добре знаем, обикновено тези разлики са в обратна посока. Тоест при нас е по-скъпо, спрямо цените извън страната, този пъти обаче, по непонятни за мен причини, не е така...

Та тази аномалия ме провокира да питам, дали случайно няма различни версии на този модел, различна дата на производство, или някаква друга  причина, който да дава разумен отговор на това размиване в цените?

преди 7 часа, hdbox написа:

Забелязах нещо много странно, относно цената на Denon DN-HP 1100, у нас в България и по западните онлайн магазини.

Интересното е, че по западните сайтове цената на слушалите е около 200$, дори в най-популярните като Амазон са на цена от 199$, а тук при нас е малко над 200 лв. !

Както всички добре знаем, обикновено тези разлики са в обратна посока. Тоест при нас е по-скъпо, спрямо цените извън страната, този пъти обаче, по непонятни за мен причини, не е така...

Та тази аномалия ме провокира да питам, дали случайно няма различни версии на този модел, различна дата на производство, или някаква друга  причина, който да дава разумен отговор на това размиване в цените?

Предполагам това  не е причината цената да е различна е следното. Стига да е от проверен Интернет магазин.

При определена техника и не само, цените за отделните стани могат да се договорят от фирмата вносител в съответната държава/country.

И за това при някой стоки, цената е по висока в определени държави от други.

Например там ако цената е 100 долара продукта, тук може да е 100 лв.

Пример за H850 на Edifier: У нас,  от amazon

П.П. Щом сте ги харесали DJ/Studio слушалките, вземайте смело.

• Автор

Предполагам, че наистина производителя има някаква такава стратегия, но обикновено тук идват стоки с по-ниско качество на по-високи цени. За това ми изглеждаше доста подозрително.

Относно това,  дали съм ги харесал, не знам, това ми беше препоръчано и аз като лаик, без особени познания в областта се доверявам. Дори не съм ги виждал но живо, камоли да съм ги чувал.

Като ги купя ще видя как са.

Сега да кажа, как ми отговориха на два конкретни въпроса от nalbantovmusic, магазина за който питах по-горе дали е надежден.

1. Питах, дали доставката с куриер е безплатна до посочен от мен адрес е безплатна, съответно конкретен отговор не получих!

2. Понеже не видях да пише колко е гаранцията,  питах: колко месеца е гаранцията, същата работа, пак няма отговор!

Така, че този магазин , отпада от вариантите за евентуална покупка.

image.png

Щом не сте сигурни в магазина не поръчвайте.

Слушалки/тонколони се избират със слушане но щом не можете трябва поне да прочетете прегледате ревюта на въпросните, които ще помогнат в избора.

Както писах по горе това са DJ/мониторни слушалки, които се ползват основно за миксиране, създаване на музика.

Разликата между мониторните HI-Fi слушалки е че на първите звукът е максимално flat/плосък , без допълнително напудряне в честотната характеристика.

За да може той да бъде максимално точен/верен.

Докато при HI-Fi слушалките, могат да пресъздават добра звукова картина, с по добро "потапяне" в музиката.

• Автор

За да съм максимално коректен, трябва да  кажа, че днес от nalbantovmusic  ми писаха и казаха, че гаранцията на слушалките е 2 години, но нямат безплатна доставка.

За сравнение при  musicworld.bg, доставката е безплатна, но пък гаранцията е 1 година. Въпреки, че за всички стоки продавани на територията на Европейския Съюз, гаранцията задължително е минимум 2 години, но явно все още има търговци които хитруват на дребно!

• Автор

Възможно е и да са объркали. Писах им за да питам, но не ми отговориха.

• Автор

Нещо. Не ми отговарят на въпроса за гаранцията и аз не поръчвам. Няма как, да ми пробутват 12 месеца гаранция, при условие, че са длъжни поне 24 да осигурят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.