Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 3 часа, Lpool написа:

Дъното поддържа до 2666
2 TB HDD не ми трябва
1070 видео карта не ми трябва
Благодаря за предложението

Видео картата която ще си взема(1060) падна от вчера с 13 паунда :)

@Inno Има ли смисъл от допълнителни вентилатори на кутията?

• Отговори 53
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако искаш да има въздушен поток ти трябват 2 вентилатора а кутията се предлага с 1 отзад. 

Много неудобна кутия за бюро в случай че си с такова.

@d1rtiq

Няма да е лоша идея да добавиш трети вкарващ отпред, но ако иска по-добри температури по-добре се ориентирай към друга кутия. S340/Elite не се славят като хладни кутии. Използват ''негативен'' въздушен поток - имаш два вентилатора, един отгоре и един отзад и двата изкарващи. Ако може да отделиш малко повече може да погледнеш Phanteks Enthoo Pro M, която би трябвало да е на цената на Elite/малко по-скъпа, ако държиш на по-добри температури. Тя има няколко версии, включително и такава със закалено стъкло.

Ревю на S340 Elite.

За MSI 6GT ли говориш че е намалена ?

• Автор
преди 24 минути, Inno написа:

@d1rtiq

Няма да е лоша идея, но ако иска по-добри температури по-добре се ориентирай към друга кутия.S340/Elite не се славят като хладни кутии. Използват ''негативен'' въздушен поток - имаш два вентилатора, един отгоре и един отзад и двата изкарващи. Ако може да отделиш малко повече може да погледнеш Phanteks Ethoo Pro M, която би трябвало да е на цената на Elite или дори по-евтина, ако държиш на по-добри температури. И тя има версия със закалено стъкло.

Ревю на S340 Elite.

@Inno

Смених S340 с Phanteks Ethoo Pro M още не съм решил за закаленото стъкло.Колко вентилатора трябва да купя допълнително?

Зависи каква версия купиш. Версията със закалено стъкло идва със два Phanteks F140MP. Акрилната версия идва със два F140SP, а базовата със един 140SP. При нея също липсва PWM HUB, който е наличен при Акрилната/TG версия. Според мен два вентилатора - един изкарващ отзад и един вкарващ средно разположен отпред би трябвало да са напълно достатъчни, все пак 1060 и 8400 имат доста ниска консумация. Тази тема мисял, че ще ти е полезна.

• Автор

@Inno

Версията със закаленото стъкло ще е.Аз спестих от процесора ,така че си заслужава кутията

v3 22.06.png

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Монитора вече е купен -  Samsung LC24FG73FQUXEN 24-Inch 144Mhz 1 ms - 200 паунда
Купих и захранването - Corsair TX-M Series 650 Watt 80 Plus Gold  -  75 паунда

Поръчих:
GPU Palit NE5106015J9J GTX 1060 Jetstream  -  230 паунда
SSD
Crucial MX500 CT250MX500SSD1(Z) 250 GB Internal  -  55 паунда
HDD Western Digital 1 TB PC Hard Drive  -  38 паунда

RAM Gskill 2x8GB F4-3200C16D-16GVGB 3200Mhz  -  163 паунда

Другата седмица ще поръчам останалите компоненти ,които са CPU , дъно и кутия

преди 1 минута, d1rtiq написа:

Монитора вече е купен -  Samsung LC24FG73FQUXEN 24-Inch 144Mhz 1 ms - 200 паунда
Купих и захранването - Corsair TX-M Series 650 Watt 80 Plus Gold  -  75 паунда

Поръчих:
GPU Palit NE5106015J9J GTX 1060 Jetstream  -  230 паунда
SSD
Crucial MX500 CT250MX500SSD1(Z) 250 GB Internal  -  55 паунда
HDD Western Digital 1 TB PC Hard Drive  -  38 паунда

RAM Gskill 2x8GB F4-3200C16D-16GVGB 3200Mhz  -  163 паунда

Другата седмица ще поръчам останалите компоненти ,които са CPU , дъно и кутия

Не съм сигурен точно какво е ставало в тази тема, но веднага бих ти препоръчал да закупиш АМД платформа пред Интелска такава.

MSI B350 Krait Gaming или Asrock AB350 Pro4

АMD Ryzen 5 1600 или AMD Ryzen 7 1700

• Автор

Вече ти отговорих в темата

@kyoshinn

Забравих да спомена  в първият ми пост ,че AMD и RADEON не съм им фен.Благодаря все пак

преди 5 часа, d1rtiq написа:

Вече ти отговорих в темата

@kyoshinn

Забравих да спомена  в първият ми пост ,че AMD и RADEON не съм им фен.Благодаря все пак

Не помня, а и не ми се чете назад. Иначе не е нужно да си фен на нещо, че да го купиш. Все пак парите са твой, избора е твой.

• Автор
преди 16 часа, kyoshinn написа:

Не помня, а и не ми се чете назад. Иначе не е нужно да си фен на нещо, че да го купиш. Все пак парите са твой, избора е твой.

За 2ри път се повтаряш.Има 10 коментара в темата.Както вече казах 2 пъти сега 3ти амд и радеон не ме интересуват!

В темата ще споделя другата седмица останалите части ,които ще закупя и след това ще кача снимки на готовата машина.
Няма какво да се добави повече към темата ,така че бъдещи коментари ще са спам.

• Автор

Вчера поръчих
CPU Intel  i5-8400  -  159 паунда
Дъно  MSI Z370-A PRO - 90 паунда
Кутия  Phanteks Enthoo Pro M Glass Midi Tower  -  85 паунда

В понеделник ще сглобявам машината

преди 12 часа, d1rtiq написа:

Вчера поръчих
CPU Intel  i5-8400  -  159 паунда
Дъно  MSI Z370-A PRO - 90 паунда
Кутия  Phanteks Enthoo Pro M Glass Midi Tower  -  85 паунда

В понеделник ще сглобявам машината

Добре се получава конфигурацията. Кефи ме.:) Единствено дъното не си пасва от естетическа гледна точка, защото е с кафяво покритие. И ще го гледаш през стъклото на Фантекса, която от своя страна е много фиешън. Вземи си някакъв AM охладител за 8400, че не е чак толкова леден, а и ще стои по-добре от този в комплекта.

П.П. По въпроса за пазаруване от щатите...аз лично разчитам на B&H. Мита и такси няма да коментирам.

• Автор
преди 20 часа, XECUTIONER написа:

Добре се получава конфигурацията. Кефи ме.:) Единствено дъното не си пасва от естетическа гледна точка, защото е с кафяво покритие. И ще го гледаш през стъклото на Фантекса, която от своя страна е много фиешън. Вземи си някакъв AM охладител за 8400, че не е чак толкова леден, а и ще стои по-добре от този в комплекта.

П.П. По въпроса за пазаруване от щатите...аз лично разчитам на B&H. Мита и такси няма да коментирам.

В момента използвам лаптоп с процесор i5-5200U 2.2GHz .Играта която играя го товари максимум на 40% .С новата конфигурация едва ли ще е на повече от 30% i5 8400.Не виждам смисъл от различен охладител.
Кутията ще е на земята ,така че няма да я гледам много.
Защо не коментираш митата и таксите?Точно това ме интересува :)

Това не е сигурно и зависи от много работи. Примерно ако играеш играта на вградена видеокарта или някоя мобилна, която е слаба, няма как процесора да се товари повече от видеокартата, понеже не може да изкара достатъчно кадри. Ако пуснеш на по-високи настройки, повечето товар ще отива към видеокартата. По-ниски - към процесора, понеже ще се увеличат кадрите и съответно процесора ще трябва да прави повече изчисления. Реално GTX 1060 със сигурност е в пъти по-мощна от картата на лаптопа ти, както и I5-8400 е с повече ядра и на по-високи честоти от I5-5200U, но пак товара на процесора зависи от резолюцията и настройките на играта. Възможно е процесора на десктоп машината ти да се товари повече от мобилния, но така или иначе фабричното охлаждане ще си го държи в нормални работни температури, възможно е да е малко по-шумно на моменти.

• Автор

Започнах да сглобяваш компютъра.
Не знам на кой слот да сложа видео картата.На този който е по близо до процесора или на по отдалечения?
Също РАМ-та на кои слотове да бъде? 2 плочки са

38392053_288550891731370_5962154934655778816_n.jpg

На горния x16 естествено. Паметта във първия и третия слот (A1 и B1), но най-добре си виж упътването на дъното.

• Автор

В книжката за дъното пише винаги да поставям рамта на DIMMA2 и ако са 2 плочки 2рата на DIMMB2

току-що, d1rtiq написа:

В книжката за дъното пише винаги да поставям рамта на DIMMA2 и ако са 2 плочки 2рата на DIMMB2

Дъното си има нарисувана схема, вече е стандарт кажи-речи, в твоя случай ми се вижда, че е долу вляво от слотовете, откъм процесора, не се вижда добре на снимката заради кабела на охладителя.

За РАМ паметта не е ли все тая къде ще е сложена, стига да е през 1 слот, за да е в двуканален режим, независимо 1-3 или 2-4 ?

Изпратено от моят Lenovo A536 с помощта на Tapatalk

• Автор
преди 8 минути, PANOV написа:

Дъното си има нарисувана схема, вече е стандарт кажи-речи, в твоя случай ми се вижда, че е долу вляво от слотовете, откъм процесора, не се вижда добре на снимката заради кабела на охладителя.

Прав си.Доло в дясно ги пише.

• Автор

Този кабел ли ми трябва за видео картата? Къде трябва да влезе другия край? 

IMG_20180804_165112.jpg

Това е молекс, търсиш си PCIe 6(+2) pin, изглежда така

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.