Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!
Предстои ми купуване на нов компютър и обмислям да се доверя на Ardes - единствено те предлагат всякакви конфигурации на поносими за мен цени. Какво смятате за Ardes като марка?

Компютърът ще се ползва за леки онлайн игри, но аз отварям много неща наведнъж и като цяло го товаря, затова съм се спрял на мощни конфигурации. Голямата ми дилема е видеокартата. Както казах, не играя натоварващи игри, но компютър се купува за години напред и за в бъдеще може и да ми се доиграят. Засега съм се спрял на три модела:

https://ardes.bg/product/ardes-game-core-i7-1050-ti-ag75ti-16gb-250ssd-98840

https://ardes.bg/product/ardes-home-core-i7-1050-ah75-16gb-250ssd-103043

https://ardes.bg/product/ardes-home-core-i7-1030-ah73-16gb-250ssd-98857

Вижда се, че видеокартите са NDIVIA GTX1030, 1050 и 1050Ti. 

Не знам дали да направя компромис и да избера по-слабата видеокарта. 

Притесняват ме и захранването и охлаждането - не пише какъв модел са, а и аз съм бос по тая тема, но Ardes не вярвам да сложат нещо некачествено.

Ardes не е марка, а една от многото бг фирми, която продава компоненти и сглобява конфигурации от тях при желание. Предвид, че ще ти дадат гаранция, щом си решил, че цените им ти харесват дай им шанс. Винаги, ако има нещо не на ред би следвало да ти го отстранят в гаранционния срок и по гаранция. Ако имаш парите вземи по-добрата видеокарта. Всичко това е мое лично мнение. Винаги може да им се обадиш и да попиташ какви са захранванията и охлажданията, ако не успеят да ти кажат - търси друга фирма.

ПС: Относно "...Ardes не вярвам да сложат нещо некачествено" имай предвид, че в определени случай /в засисимост на кой конкретен служител попаднеш/ ако не разбираш и не се интересуваш почти всяка фирма в бг би се зарадвала да й платиш да ти сложи най-непродаваното и залежало без значение дали е добро. Просто предупреждаване.

Аз лично купувам "електрониката" от тях, коректни са, а и в офиса срещу кино Арена, София дават и някой лев отстъпка понякога.

Отворих един от линковете и повече не искам да го правя :)

Такова описание не може да се напише от уважаваща себе си фирма която търси дълготрайни клиенти.

Не може да бъде написано от професионалисти или полу такива.

Описание на технобакалия.

Мнение: не се занимавай с такива фирми.

преди 6 минути, Can Oa написа:

Отворих един от линковете и повече не искам да го правя :)

Такова описание не може да се напише от уважаваща себе си фирма която търси дълготрайни клиенти.

Не може да бъде написано от професионалисти или полу такива.

Описание на технобакалия.

Мнение: не се занимавай с такива фирми.

Не бях ги отварял, но прегреших и има истина в твоите думи цитирам ..."Ardes Game Core i7 1050 Ti се произвежда при поръчка от клиента и се доставя..." :shock11:

@go4562

Съвсем разбираемо със този бюджет от 1800 лева може да сглобиш DIY система със процесор който е доста сходен като производителност със i7 7700 (i5 8400) и значително по-бърза карта (GTX 1060 6GB). Мнения за фирмата не мога да дам, но е нормално цените на pre-build конфигурации да са по-високи - все пак са тествани и е гарантирано че всеки компоненти е 100% съвместим и работи изрядно.
100% Захранванията във всяка от тези конфигурации е бюджетно, надявам се обаче да не е ''китайска бомба'' за 30-40 лева. Дъната са със H110 чипсет, тоест най-ниския клас. Кутиите също са бюджетни - първата машина е със Zalman Z3 Plus а останалите са Segotep Wind. Аз лично не бих взел нито една от двете ако сглобявах геймърска машина от такъв клас. Ето едно предложение от мен: Mobo, CPU, RAM, HDD, SSD, PSUкутия + GPU. Общо 1937 лева. Може да спестиш ако вземеш mATX версията на дъното и по-евтино захранване.

П.С: gt 1030 не е карта за игри, 1050 e нисък клас геймърска карта, но не е добър избор, заради малкото видео памет. 1050Ti също е нисък клас и предлага малко по-висока произвдоителност. Най-големия й плюс е повечето памет. За мен не е добър избор на сегашната й цена от 370-430 лева. За тези пари се купува втора ръка GTX 970/980.

• Автор

Да, Ardes предлага свои готови компютърни конфигурации със своята марка. Въпросът е само дали са благонадеждни :)

А за видеокартата - разликата между 1030 и 1050Тi е 400 лева - дали си заслужава? Принципно искам да си взема компютър, който е с прилични всякакви параметри, вкл. и видеокарта, но още се двоумя между горните три модела :) 

Щом си решил да се набутваш със слаби и стари компоненти на завишени цени, твоя работа. Има достатъчно теми във форума за конфигурации, с много по-нови и мощни компоненти за тези пари. По-горе имаш предложена конфигурация с GTX 1060, която е почти 2 пъти по-мощна от 1050 TI, да не говорим за по-слабите карти. Много по-хубава и бърза памет, процесор с повече ядра, по-хубави дъно и захранване. Отделно си получаваш гаранция на всеки компонент поотделно, като на дъно и процесор гаранцията е 3 години, видеокарта има за малко повече пари дори и с 6 годишна гаранция:

https://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1060-amp-zt-p10600b-10m

Да не говорим за паметта, където гаранцията е 96 месеца, а на захранването 7 години. Относно това, какви тестове минават конфигурациите, никой не може да ти гарантира, че това е така. Принципно за всичко си има определена гаранция и никой не е застрахован от фабрични дефекти.

• Автор

Прави сте, че има всякакви конфигурации, но се въздържам сам да си сглобявам компютър, защото не знам доколко всичко ще е съвместимо.

Единствено още не знам за видеокартата - моят монитор е с максимум резолюция FULL HD, няма да гледам 4K видео. Но за тежки игри не знам - ако ми се прииграят, все ще пусна някоя, затова трябва по-хубава видеокарта.

Какво значи "ще е съвместимо"? Нали затова е форума - да се предлагат компоненти, с които да се сглоби конфигурация. Както са ти казали и по-горе, ако си чел, почти всички фирми предлагат сглобяване на конфигурация от компонентите, които си си избрал, така че това ти е най-малкия проблем. А и тука, ако някой случайно ти предложи несъвместими компоненти, някой друг ще види грешката и ще се коригира. Също така и при сглобяване на конфигурацията ти от съответната фирма ще ти кажат това.

• Автор
преди 5 часа, plamen_petrov_80 написа:

Точен модел на наличния ти монитор?

С каква ОС ще се ползва и кой ще я инсталира?

Ще се ползва с Windows Pro 64-bit, с каквато е и сегашният ми компютър. Вероятно аз ще я инсталирам.

Мониторът е Samsung (на 2-3 години), има HDMI и VGA портове, поддържа FULL HD, утре ще видя точния модел. Видеокартата може ли да направи проблемно свързването с монитора? При сегашния ми компютър /с Intel HD Graphics/ никога не е имало проблем, но това ми е единственият монитор, а компютъра го използвам само в съчетание с него, затова се надявам по-мощната видеокарта да тръгне без проблем с него.

Ако монитора има HDMI няма да имаш проблеми със свързването.

Windows Pro 64-bit, то хубаво е Pro ама кой точно :)

Каква е сегашната ти машина?

Редактирано от plamen_petrov_80 (преглед на промените)

• Автор
преди 9 часа, plamen_petrov_80 написа:

Ако монитора има HDMI няма да имаш проблеми със свързването.

Windows Pro 64-bit, то хубаво е Pro ама кой точно :)

Каква е сегашната ти машина?

Windows 10 с April 2018 Update. За друго не съм вещ :) 

Сегашният ми компютър е Lenovo с Intel Pentium G2030T, RAM 4GB 1333MHz, HDD 1 TB, дори мрежовата карта не поддържа повече от 100 Mbps интернет, а моят е 200, но само по договор :D 

Разглеждам параметрите му като ниски и си мисля, че е крайно време за нов - този е на 5 години и доста бави вече.

Сигурен ли си, че мрежовата ти карта е само 100Mbps? Рутер преди компютъра имаш ли?

Аз лично бих помислил за лек ъпгрейд на сегашната машина както и малко оптимизиране на 10-ката, но ти си знаеш най-добре.

Чудно ми е след като в момента караш на 5 годишен офис компютър защо се хвърляш на i7 (то вярно, че старата генерация е само 4 физически ядра, но все пак се е водил върха на сладоледа за домашна машина). Реално според мен ти трябва една i3/Ryzen 3, 8GB, SSD, качествено захранване, а видео карта и екстри когато знаеш какво искаш тогава.

Лека on-line игра може да бъде и белот :)

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Сигурен ли си, че мрежовата ти карта е само 100Mbps? Рутер преди компютъра имаш ли?

Аз лично бих помислил за лек ъпгрейд на сегашната машина както и малко оптимизиране на 10-ката, но ти си знаеш най-добре.

Чудно ми е след като в момента караш на 5 годишен офис компютър защо се хвърляш на i7 (то вярно, че старата генерация е само 4 физически ядра, но все пак се е водил върха на сладоледа за домашна машина). Реално според мен ти трябва една i3/Ryzen 3, 8GB, SSD, качествено захранване, а видео карта и екстри когато знаеш какво искаш тогава.

Лека on-line игра може да бъде и белот :)

Да, 100Mbps е - малко, но толкова. 

Наистина не правя нещо кой знае колко тежко на компютъра, затова не съм се ориентирал към осмото поколение I7, а се задоволявам със седмото :) Вярно е, че и то е много мощно за мен, но ако ми хареса някоя тежка нова игра или се наложи за нещо изобщо, искам да съм подготвен, пък и компютър се купува за дълго време напред, поне аз така правя :) 

Какво значи се задоволяваш със седмото? Даваш повече пари за нещо по-старо и по-слабо, къде е логиката на това не ми е ясно?!? То като е така, направи си ъпгрейд на сегашния компютър - вземаш RAM, I7 процесор 4 серия + съответното дъно и си готов за около 450-500 лв.

Дори и да стане световна катастрофа не бих пазарувал от аредес или който и да е магазин предлагащ конфигурация, след като има 3 популярни фирми в бг които предлагат компоненти и при тях излиза много по разумно и по евтино!

Предлагат също и гаранция за всяка част по отделно. При конфигурация гаранцията е една за всички части от 2г. А при покупка на отделни части гаранцията е за всяка част по отделно като вариацията е от 2 до 5г.

Но все още има, и ще има хора които не знаят и си дават парите на вятъра.

Link1 , Link2 , Link3

• Автор

Сравнително ниска е надценката на тази конфигурация на Ardes,  но сте прави, че по-добре 8-мо поколение от 7-мо. 

Ще помисля пак и ще реша окончателно :) 

Дори да купуваш на части от най-изгодната фирма старо поколение процесор излиза около 100 лв. по-скъпо. Интел свалиха цените на новите но старите са си на старите цени.

Като вземем предвид че в Ardes надценката е по-голяма и разликата ще е по-голяма ако сглобиш нещо. При готова очевидно имаме още минуси като китайско захранване и ниска гаранция.

http://nikem-bg.net/cart/58160p1r60908p1r59704p1r59693p1r58117p1r60576p2r60452p1r60681p1rf.html

6 GB вариант на 1060 и 6 ядрен процесор. Сглобяването на машината и доставката са безплатни. Пълната гаранция. 

8 години за паметта. 3 години за процесора, видеокартата, дъното, харда и захранването вместо 2 г. за всичко.

Ако слаба видеокарта като 1050TI те задоволява цената пада с 365 лв. 

http://nikem-bg.net/cart/58160p1r59704p1r59693p1r60576p2r60681p1r57609p1r60545p1rf.html

1030 не смятам че трябва да се обсъжда в геймърска машина но принципно цената ще падне с още 210 лв.

http://nikem-bg.net/cart/58160p1r59704p1r59693p1r60576p2r60681p1r60545p1r58137p1rf.html

п.с. За не натоварващи игри 1050TI е добър вариант ако си сигурен че няма да ти хрумне нещо в бъдеще...

• Автор
преди 7 часа, Roujin Z написа:

Дори да купуваш на части от най-изгодната фирма старо поколение процесор излиза около 100 лв. по-скъпо. Интел свалиха цените на новите но старите са си на старите цени.

Като вземем предвид че в Ardes надценката е по-голяма и разликата ще е по-голяма ако сглобиш нещо. При готова очевидно имаме още минуси като китайско захранване и ниска гаранция.

http://nikem-bg.net/cart/58160p1r60908p1r59704p1r59693p1r58117p1r60576p2r60452p1r60681p1rf.html

6 GB вариант на 1060 и 6 ядрен процесор. Сглобяването на машината и доставката са безплатни. Пълната гаранция. 

8 години за паметта. 3 години за процесора, видеокартата, дъното, харда и захранването вместо 2 г. за всичко.

Ако слаба видеокарта като 1050TI те задоволява цената пада с 365 лв. 

http://nikem-bg.net/cart/58160p1r59704p1r59693p1r60576p2r60681p1r57609p1r60545p1rf.html

1030 не смятам че трябва да се обсъжда в геймърска машина но принципно цената ще падне с още 210 лв.

http://nikem-bg.net/cart/58160p1r59704p1r59693p1r60576p2r60681p1r60545p1r58137p1rf.html

п.с. За не натоварващи игри 1050TI е добър вариант ако си сигурен че няма да ти хрумне нещо в бъдеще...

Благодаря за конфигурацията.

Видеокарта 1050Ti ще ме задоволи, не съм запален геймър, просто искам да имам някаква прилична видеокарта.

1030 наистина е твърде слаба за геймърска машина и я отписвам като вариант :) 

преди 4 часа, go4562 написа:

Благодаря за конфигурацията.

Видеокарта 1050Ti ще ме задоволи, не съм запален геймър, просто искам да имам някаква прилична видеокарта.

1030 наистина е твърде слаба за геймърска машина и я отписвам като вариант :) 

Щом смяташ, че 1050TI  ще те задоволи, добави към конфигурацията и едно ссд (за предпочитане М.2) - разликата ще е осезаема при браузване.

на 25.06.2018 г. в 8:37, Kamen Zhelyazkov написа:

Щом смяташ, че 1050TI  ще те задоволи, добави към конфигурацията и едно ссд (за предпочитане М.2) - разликата ще е осезаема при браузване.

Добро предложение!

5 години гаранция за ssd!

ADATA SX6000 256G M2 2280 141.74 лв 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.