Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгоря ми видео картата и сега търся нова

Featured Replies

Здравейте!

Имах видео карта "Radeon HD 6670" ,която изведнъж престана да работи. Сега си търся нова ,като искам да я сменя с nVidia. Какво бихте ми предложили, като държа най-много на богатството на цветовете ,добрата резолюция и възможността за настройки на цвета. Игри не ме интересуват, но все пак държа на скорост на обработка и контраст.

Какво значи "богатство на цветовете"? Ако толкова държиш на такива екстри, вземаш си професионална карта, но ти трябва и професионален монитор. За какво ще се ползва видеокартата? Каква ти е конфигурацията? Монитора? От NVidia, най-бюджетните видеокарти са GT 1030 - около 160 лв.

• Автор

Монитора е добър CTX. И точно такава карта търся, но все пак да е читава, а не след 1 година да търся нова. Ще се ползва за видео обработка. Мисля дали да е GT или GTX .

Какво значи "читава"? Ако я вземеш нова, ще има поне 2 години гаранция, даже повечето са с 3 годишна, има и някои с 5. За видео обработка, ако ползваш Cuda, повече шейдърни процесора ще вършат работата по-бързо, като това означава по-мощна видеокарта. Какъв ти е бюджета?

• Автор

Между 100 и 200 лв.

Raze, виждам че си от Шумен,и аз живях там 5 години във военното училище. Останах с прекрасни впечатления от хората там. Благодаря Ви за всичко което сте направили за мен досега:wors:

преди 3 часа, eskalibur_74 написа:

Отзад на монитора има входове: 2 броя USB-та и един на който пише PC със стрелка. А иначе кабелния вход за монитора е VGA.

Значи, при предложенията за карта трябва да се вземе предвид, че ще се ползва с монитор, който има само само VGA вход!

DVI-D нямат аналогав сигнал, а DVI-I имат. Картите които имат DVI-D Изход, лесно се свързват с адаптер или кабел с VGA, докато картите с DVI-D се нуждаят от специален преходник към VGA.

Най-добре GT 1030 с активен преходник, да взема втора употреба не виждам смисъл, особено ако няма гаранция. Пак не се знае колко ще изкара, може да му умре и след 2-3 дена, дори и да е в перфектно състояние и да е тествана. Вариант е и да търси някоя с остатъчна гаранция, но ако е от новите, пак ще му трябва активен преходник. @eskalibur_74 каква ти е машината и захранването, ако картата е с отделно захранване ще има ли къде и как да я включиш, че като гледам предната ти се е захранвала само от слота?

• Автор

Здравей Raze!

Захранването е добро, има за захранване на видео карта, но това не е проблема. Значи взех видео карта nVidia Quadro 4000, но тя работи само с 64 битови системи, а при мен едната е с 32 бита и затова тя при нея не работи. Освен това не мога да се отърва от стария драйвер на бившата си карта. Постоянно ми излиза в трея и пречи. Исках да те питам има ли начин без нова преинсталация на ОС да премина към 64 битова такава или трябва всичко наново да се прави.

Къде пък видя, че има само за 64 битови системи драйвер? Има за всички:

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Драйвери се чистят с това:

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Рестартираш под safe mode windows, стартирваш и си избираш от опциите какво искаш.

Няма как да смениш 32 битова с 64 битова ОС или обратното, без нова инсталация.

• Автор

Тази опция за новите драйвери на nVidia Quadro 4000 я намерих и аз ,но вътре ако погледнеш по-внимателно, няма драйвери за ОС Windows 7 - 32 бита, Просто няма.

Каква е тази OS? Ето ти за Windows 7, 8, 8.1 32 bit:

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/130174/en-us

http://www.nvidia.com/content/DriverDownload-March2009/confirmation.php?url=/Windows/Quadro_Certified/377.83/377.83-quadro-grid-desktop-notebook-win8-win7-32bit-international-whql.exe&lang=us&type=Quadro

Quadro Desktop/Quadro Notebook Driver Release 375

Version: R375 U11 (377.83)  WHQL
Release Date: 2018.1.18
Operating System: Windows 7 32-bit, Windows 8.1 32-bit, Windows 8 32-bit
Language: English (US)
File Size: 190.96 MB

download  
  • Автор

Raze , стана голям фал. Инсталирах посочения от теб драйвер за 32 битова система, но след рестарта на декстопа излезнаха едни черги , просто нищо не се вижда. Добре че преди това си направих точка за възтановяване, но сега не мога да се добера до нея за да се върна назад. Сега ти пиша от друг комп. Моля те помогни как да се върна, и явно този драйвер за 32 бита няма да работи  за тази видео карта.Чакам да се обадиш!!!

Да не би картата да е повредена? Горе съм ти дал програма, с която се махат стари драйвери, стартираш в safe mode windows и с нея махаш драйверите. Сигурно нещо си омазал при инсталациите, ако си се мъчил да слагаш някакви други драйвери преди това. Изчисти всичко и пробвай пак.

• Автор

Поставих драйвера точно който ти си посочил. Не съм омазал друго нищо, а и не можах да стигна до програмата за изчистване защото се скапа декстопа. А картата е нова.

Картата е била нова, преди 7-8 години. Каза, че работела уж на 64 битова OS - тествал ли си я там?

https://www.techpowerup.com/gpudb/898/quadro-4000

The Quadro 4000 was a high-end professional graphics card by NVIDIA, launched in November 2010.

Такива артефакти/черти точно се получават при повредена карта.

3 пъти ти писах - влез в SAFE MODE и изчисти драйвера. Но картата щом работи без драйвер, а с драйвер не иска, е за боклука най-вероятно и по-добре си работи с вграденото видео - така поне ще имаш някакво хардуерно ускорение. За колко и откъде я купи за "НОВА"? Защо не си взе GT 1030, която е 2 пъти по-мощна, както ти писах преди това?

• Автор

В "SAFE MODE" няма опция Защита на системата и Възстановяване на системата. От там правих няколко опита да изчистя драйвера , но няма как да влезна и да се възстановя. А взех тази карта защото я купих преди ти да ми посочиш GT 1030.

Каква OS е това? Как да няма safe mode? И картата работи ли на 64 битова ОС - нали каза, че уж имаш 2 ОС? Като си я взел нова, няма ли гаранция?

• Автор

Не че няма Safe mode, няма в сафе моде опция Защита на системата. ОС едната е Windows 7 32 bita, а другата е Windows 10 64 bita, сега ти пиша от десетката. Взех я по интернет от човек, който ми каза че е нова. Кажи как да я оправя сега?

Не му Олга да разбера каква опция търсиш. Влез в safe mode, пусни си DDU и махни всички драйвери с него. След това си стартирай нормално компютъра. Пак те питам картата работи ли нормално с инсталирани драйвери под другата ти система?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.