Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютъра

Featured Replies

За карта, излязла преди 6 години, си е изживяла живота. С тези артефакти, нестартиране и грешки на windows и зелени линии още на recovery екрана, няма какво да си играе да пробва на други машини или да сменя драйвери, работата ще е същата. За карта, струваща втора употреба около 150 лева, дори и професионален ребол не си струва да се прави, да не говорим да се сменят чипове и подобни врътки. Мята я във фурната и каквото стане, както писах по-горе, така удължих ползването на една карта с няколко месеца, за без пари върши работа метода.

преди 3 минути, Raze написа:

За карта, излязла преди 6 години, си е изживяла живота

Значи викаш, директно във фурната, щото ти така казваш и правиш... ?! 

току-що, Raze написа:

Защото картата е умряла, ти какво не разбра?!?

Разбрах, че пастата не е сменена, нито кабела, нито драйвера е почистен напълно и инсталиран нов, нито е пробвана на друга машина!

Ти така лекомислено ли процедираш, и така ли си печеш картите с повод и без повод ?!? 

И при тези симптоми мислиш, че на картата нищо и няма и като направи тези неща, ще си работи нормално? Изобщо виждал ли си карта с подобни артефакти и проблеми да се е оправила, май идея си нямаш за какво става въпрос.

преди 4 минути, Raze написа:

И при тези симптоми мислиш, че на картата нищо и няма и като направи тези неща, ще си работи нормално? Изобщо виждал ли си карта с подобни артефакти и проблеми да се е оправила, май идея си нямаш за какво става въпрос.

Никой уважаващ себе си техник не разсъждава като тебе - симптомите били като на отлепен чип, та давай директно у фурната...

Там за където ти си тръгнал, аз от там се връщам. Не ми задавай наивни и дразнещи въпроси, и спри да пълниш темата с едни и същи постове. 

Да, личи си колко се връщаш.... Да си пробва картата на друга машина и с други драйвери, лошо няма, но аз съм 10000% сигурен, че проблема е хардуерен, досега не съм чел или видял някой да е оправил карта с такива симптоми без ребол/печене. Ще чакаме автора да пише какво е развитието.

И какво? В safe mode не зарежда драйвера и картата работи с базови функции, колкото да изкара картина. Ето ти малко да четеш, че като гледам от къде се връщаш, май трябва да четеш повече:

https://www.google.com/search?q=gpu+artefacts+working+in+safe+mode&ie=utf-8&oe=utf-8

Хайде намери ми в тези резултати къде картата се е оправила по начина, който казваш?

• Автор

Само да кажа, че пробвах да изтрия драйверите на картата и на процесора. Сложих картата във втория слот на дъното, само за проба. Компютъра тръгна, инсталираха се драйверите на процесора, рестартира се компютъра, след това се инсталираха драйверите на видеокартата и пак рестарт. След рестарта, компютъра тръгна със сложена видеокарта, но тези линии продължиха да си стоят на екрана/артефакти/. Изключих компютъра  с цел да видя, дали поне ще тръгне нормално и след повторно включване, пак ми изкара съобщението от първия пост за възстановяване на системата и за нормално стартиране, пробвах пак възстановяване и после нормално стартиране и пак изкара само черен екран, без да покаже стартовия екрана на  Windows.  Като краен вариант, ще пробвам да сложа картата на друг компютър, все пак измислих вариант, да си взема от работа една стара видеокарта с 1 ГБ, защото с фабричната карта на процесора,  и един филм не може да се изгледа и  разминаване между картина и звук.

преди 3 минути, behwolf написа:

с фабричната карта на процесора,  и един филм не може да се изгледа и  разминаване между картина и звук.

преди 10 часа, behwolf написа:

Процесора е  intel i5- 4460. 

Да бе, да.

Аз как си гледам безпроблемно FullHD филми със същия процесор?... Няма насичане, няма разминаване между звук и картина. Ама трябва да можеш да си инсталираш ОС и софтуер, и да ги настроиш поне малко. А не за всичко да ти е виновен хардуера.

преди 17 минути, behwolf написа:

Само да кажа, че пробвах да изтрия драйверите на картата и на процесора. Сложих картата във втория слот на дъното, само за проба. Компютъра тръгна, инсталираха се драйверите на процесора, рестартира се компютъра, след това се инсталираха драйверите на видеокартата и пак рестарт. След рестарта, компютъра тръгна със сложена видеокарта, но тези линии продължиха да си стоят на екрана/артефакти/. Изключих компютъра  с цел да видя, дали поне ще тръгне нормално и след повторно включване, пак ми изкара съобщението от първия пост за възстановяване на системата и за нормално стартиране, пробвах пак възстановяване и после нормално стартиране и пак изкара само черен екран, без да покаже стартовия екрана на  Windows.  Като краен вариант, ще пробвам да сложа картата на друг компютър, все пак измислих вариант, да си взема от работа една стара видеокарта с 1 ГБ, защото с фабричната карта на процесора,  и един филм не може да се изгледа и  разминаване между картина и звук. 

С кой плеър е това? Инсталира ли Intel HD драйвера? Включил ли си хардуерното ускорение на плеъра да ползва intel видеото?

• Автор

Трябваше само да ги актуализирам,  не знам защо, като основни бяха зададени на  HD7870, при положение, че съм ги изтрил. Все пак няма да го натоварвам процесора и няма да играя игри и да отварям тежки програми.

преди 51 минути, behwolf написа:

Все пак няма да го натоварвам процесора и няма да играя игри и да отварям тежки програми.

Това пък защо?!? Той е направен за да се товари и да върши работа.

• Автор
преди 3 часа, baitexpo написа:

Това пък защо?!? Той е направен за да се товари и да върши работа.

Не съм сменям термичната  паста на процесора  и покрай стоковото охлаждане на процесора, чак ще ми стане жал, да му вдигна  около 62 градуса, заради една игра :D . До сега съм го карал само на 48-56 градуса.

Температури до към 90 градуса са абсолютно безопасни за този процесор, а твоите са МНОГО по-ниски. Освен това, ако температурата се доближи до максимално допустимата за процесора, той ще започне да работи на по-ниска честота, с цел да си понижи температурата, така че няма абсолютно никакъв проблем.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3620627/safe-temperature-4460.html

Ако максималните температури под максимален товар, да кажем половин час и повече, започнат да минават 85 градуса, тогава може и да почнеш да се притесняваш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.