Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за създаване на 5-канален аудио файл

Featured Replies

Здравейте, искам да направя 5-канален аудио файл, който искам да възпроизведа на система за домашно кино, така че да свирят всичките колони, без да е нужно да включвам Prologic на плеъра, а и нямам дистанционно за него. Затова ми трябва да запиша диск с многоканален звук и форматът да се чете от плеъра. С конвертиращите програми това е възможно,само че в Wav формат, а като го ковнертирам после в MP3 каналите да не се разпаднат и да стане стерео. Пробвах да пусна DVD филм, но звука се чува само от предните канали и субууфера, а центъра и задните не работят. Някои от крайните стъпала бяха изгоряли, затова ги подмених, но и от новите не се чуват тези канали, с изключение че се дочува съвсем тихо, когато усиля звука до край.

mp3 не поддържа 5.1, само стерео. Тази система какви кодеци чете? Варианта е да запишеш аудио файла със кодек, който поддържа 5.1 и да му зададеш по някакъв начин да конвертира стерео звука на 5.1.

В този сайт може да се свалят без проблем трейлъри на филми (4К 1080p и т,н)  и демо за тестване на многоканална система.

Но ако DVD-то не реботи с mkv, mov контейнери, ще трябва да ги конвертирате в DVD формат (downscale до 480p) и да ги запишете на диск.

Може да опитате с безплатната програма за целта: DVD Flick

Другият вариант е да свалите DTS, (SACD) диск (от тракерите) само с музика, но дали ще прочете DVD-to, тъй като не казвате модела, ще трябва да проверите.

П.П. Щом сте тествали с DVD диск и ако бил 5.1 ch,, и не са тръгнали значи има вероятност да не сте го поправили успешно.

Успех!

https://hydrogenaud.io/index.php/topic,27803.0.html
Ключовата дума е upmix

http://www.skipyrich.com/store/foo_channel_mixer.7z

Тестови файлове с 5.1

https://www2.iis.fraunhofer.de/AAC/multichannel.html

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Инсталирах тази добавка на Foobar 2000, но как след това да конвертирам файла за да стане многоканален? Изпълних всички инструкции от клипа, но по-нататък не е показано. На мойта версия няма 5.1 канала, затова избрах 6, а друг файл ще направя за 4 канала за да свири и центъра. Тестови диск имам, но там каналите се тестват само с една дума, а аз искам поне цяла песен да свири на всеки канал.

Моделът на системата е LG LH-D6530, но това няма значение, тъй като това са си стандартни 5.1 канала.

А не видя ли тестовите файлове на Fraunhofer?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Тези файлове не се четат от плеъра, а и както казах са само с една приказка, което не ме удовлетворява. На друг диск с DVD филм свирят всичките канали. Успях да пусна и функцията Prologic с универсално дистанционно, но тя хептен скапва звука, затова искам да направя собствен файл без никакви съраунди и тем подобни боклуци, чисто стерео, така че предните и задните леви и десни колони да възпроизвеждат съответно ляв и десен канал, така както е в автомобил. Пуснах и DVD видео клипове и от менюто на диска избрах Dolby 5.1 Channel и се чува доста по-добре от тъпият Prologic. А само на предни колони не вади никакъв бас, ако не е свързан и субуфера. Явно тези системи не стават за слушане на музика, дори и тя да е 5-канална.

Със сигурност системата има опция за разпределяне на стерео звук на всички колони. Виж упътването. Досега 5.1 система без такава опция не съм срещал. Аз също имам 5.1 аудио система за компютър logitech z906 и си има такава опция, но съм разглеждал и доста други 5.1 системи и всичките си го имат това.

https://www.manualslib.com/manual/289815/Lg-Lh-D6530a.html?page=15#manual

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.