Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как мога да разбера колко е стар процесора ми

Featured Replies

Да видим, колко време ще те устройва ниската производителност... То и щрауса си заравя главата в пясъка за да се скрие... 

Цитат

Use of ThrottleStop to bypass these throttling schemes is at your own risk and can result in permanent damage to your power adapter or computer or both which may not be covered by your warranty.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Да видим, колко време ще те устройва ниската производителност... То и щрауса си заравя главата в пясъка за да се скрие... 

удобството е, че докато спамя във форума, не ми загрява, а когато искам производителност, просто изключвам приложението

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Само не разбрах, защо отбягваш правилното решение на проблема, а се мъчиш да го заобикаляш.

защото съм болен ве, не мога да търча до магазина за паста

преди 40 минути, дръндю написа:

температурата я свали, баси аналгина

Да беше казал и кой от всички ти озапти процесора

от множител 21 го свалих на 9 и бутон включване ми озапти проца
и ми направи впечатление, че speccy без това приложение  вдига до 3,2 и температурите стигат 75
53201056_.PNG.aad0c767bf091301f15f6f61886ab2cc.PNG

С това "9" процесора ти става пентиум 2 - 900 мхз :) Само дето е с повече ядра и HT. Честотата можеш да си я гледаш и в task manager (windows 8 и нагоре).

преди 4 минути, Raze написа:

С това "9" процесора ти става пентиум 2 - 900 мхз :) Само дето е с повече ядра и HT. Честотата можеш да си я гледаш и в task manager (windows 8 и нагоре).

добре си работи ама виж без туй приложение, веднага започна да нагрява проца

167355033_Bitmap.png.fb4a0a7b485b4f7b2c374918a4bedd93.png

Maximum operating temperature  ?     105°C

http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core i5 Mobile I5-560M CP80617005487AA (BX80617I5560M).html

Нищо му няма до 100 градуса, вече ако ги държи постоянно или ги минава, може да се притесняваш. И моя лаптоп от подписа ако го напъна с някоя тежка игра, която да ползва и процесора повече, минава 80 градуса процесора, даже отива до 84-85 и това със сменена термопаста. Иначе нормално си е 40-44, при по-лека работа е около 60-65. Лаптопи, какво да правиш. Той десктопа ми минава 70-73 градуса, хем е с добро охлаждане, голяма кутия и вентилатор отзад да вади въздуха, при стайна температура около 25 градуса при игра, че какво остава за малкия лаптоп. Малко и видеокартата грее отдолу, но няма как. Ама не ми се занимава да му правя delid, засега е добре а и знам ли може да го прецакам нещо.

преди 1 минута, Raze написа:

Нищо му няма до 100 градуса

едно време, когато бях с 45 вата седмица, постоянно държеше на 90-100
и ми казаха, че конструктивно, охлаждането на моя лаптоп, не ми позволява да ползвам такъв процесор
и аз го замених за петица 35 вата
ама трябва да призная, че седмицата работеше като светкавица въпреки, че беше като чушкопек

Не съм виждал масов модел лаптоп, който заводски /конструктивно/ да е проектиран да работи на 90-100 градуса... Това което е сложил производителя /процесор, видео, охлаждане/, трябва да държи под товар не повече от 85-86 градуса. Ако някой си прави експерименти и подменя оригиналните процесори, то никой не му е виновен.

То разликата на твоя процесор I5 с I7 е малко над 100 MHz по-високо турбо, което може и при натоварени всички ядра да е едно и също на двата процесора, както и +1 мегабайт кеш памет, така че едва ли е имало някаква съществена разлика в бързодействието.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-M-560-vs-Intel-Core-i7-M-620/m623vsm870

Незнам кой и защо те е подлъгал да си смениш процесора, най-вероятно са ти сменили и термопастата и затова са паднали температурите :)

Пробвай сега да смениш термопастата с MX-4 да видим дали няма да има разлика пак.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Не съм виждал масов модел лаптоп, който заводски /конструктивно/ да е проектиран да работи на 90-100 градуса... Това което е сложил производителя /процесор, видео, охлаждане/, трябва да държи под товар не повече от 85-86 градуса. Ако някой си прави експерименти и подменя оригиналните процесори, то никой не му е виновен.

Те може и да не са проектирани, но всички така си работят - аз не съм виждал фабричен процесор, който да е I5/I7 над 45 вата и да не вдига 90-95 градуса, масово на тестове на лаптопи по сайтовете е така.

Тос мангал пак ли окупира чужда тема?
Ей, дрън...
Ще бъда ли жуф да видя твоя тема?
Опитай - не боли.
Така отнасяш само сърбел!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 3 минути, Raze написа:

То разликата на твоя процесор I5 с I7 е малко над 100 MHz по-високо турбо, което може и при натоварени всички ядра да е едно и също на двата процесора, както и +1 мегабайт кеш памет, така че едва ли е имало някаква съществена разлика в бързодействието.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-M-560-vs-Intel-Core-i7-M-620/m623vsm870

Незнам кой и защо те е подлъгал да си смениш процесора, най-вероятно са ти сменили и термопастата и затова са паднали температурите :)

Пробвай сега да смениш термопастата с MX-4 да видим дали няма да има разлика пак.

тия и двата са 35 вата
не помня вече каква седмица беше, щото беше отдавна, ама много добре си спомням, че беше 45 вата и беше 4 ядра, 8 нишки
и Ръпчо ем знае, че съм сигън и крадна
и още ней свикнал
:lol6:

А верно имало 4/8, не съм видял добре. Даже в дадения  преди това сайт си ги пишело, аз мислех, че за този сокет има само двуядрени. Даже има I7 XM, дето е 55 вата TDP, това с турбото може и да минава 70 вата.

http://rabamaster.blogspot.com/2015/10/pga988.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.