Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп

Featured Replies

Здравейте може ли някой да ми каже защо с включването на буксата на лаптопа ми и той се пали сам а картина нямам дори в монитор или се пали сам или се рестартира постоянно Може ли да е заминала видеокартата?

Благодаря предварително 

Редактирано от te6kara (преглед на промените)

преди 1 час, te6kara написа:

Здравейте може ли някой да ми каже защо с включването на буксата на лаптопа ми и той се пали сам а картина нямам дори в монитор или се пали сам или се рестартира постоянно Може ли да е заминала видеокартата?

Благодаря предварително 

Лаптопа ти е за сервиз. Нужно е да му се направи профилактика, след което да се прецени дали има въобще нужда от ремонт.

• Автор

Да Благодаря ви А сега след като го разглобих и го сглобих не се рестартираше вече а само работи без картина но след като поставих батерията му и всичко почна наново рестарт и пак рестарт пак махнах батерията но никакъв ефект вече Сложена или махната само прави рестарт Модела е ASUS N53Jq-sz263v

преди 39 минути, te6kara написа:

Да Благодаря ви А сега след като го разглобих и го сглобих не се рестартираше вече а само работи без картина но след като поставих батерията му и всичко почна наново рестарт и пак рестарт пак махнах батерията но никакъв ефект вече Сложена или махната само прави рестарт Модела е ASUS N53Jq-sz263v

То целта не е само да го разглобиш и да го сглобиш. Целта е да му се направи профилактика. Да се почисти от прах и мръсотия. Да се проверят кабели, а също така да се провери дали има изгорели или опечени елементи или разпоени чипове. Ако не си наясно с тези неща не правиш нищо. Лаптопа ти има хардуерен проблем.

• Автор

Да всички кабели ги проверих с маска (лупа) и го почистих идеално и смених термопаста и при включването на всеки един  кабел го палех да видя дали се рестартира за да разбера кое предизвиква това но след поставянето на батерията..........а за разпоени чипове то ми е ясно че ще го дам в сервиз Благодаря ви

на 18.07.2018 г. в 16:31, te6kara написа:

Благодаря предварително 

Имам огромни проблеми с "новия" лаптоп. Стария си ми беше добър Acer Aspire 5810T и бая парички се изръсих за него, но много го юрках, по 3-4 браузъра отворени наведнъж, стриймове и много взе да ми забива, всички програми Not responding и изобщо не се занимавах да го дефрагментирам, почиствам диска ала-бала и като ми забиеше имах вредния навик да му удрям "лекичко" един парен чук, та последния път го ударих май малко по-силничко и хард диска даде фира. Занесох го на сервиз, казаха че диска е умрял и искаха 125 паунда за нов. Много ми се сториха, разгледах обявите и реших да взема 2-ра ръка от онлайн магазин за 50 паунда. Acer Aspire 7520 с Windows 7 ultimate, като го гледам е 3-4та и нагоре ръка. Оказа се супер боклук. Достави ми го мазен индиец/пакистанец срещу допълнителни 10 паунда, като стария му го дадох с умрелия хард диск(но всичко друго работещо) и ми приспадна 20 паунда от цената, супер набутка от моя страна, той го продаде по-късно за 60. Видях го, че всичко му работи отгоре-отгоре, то няма как да се направят някакви задълбочени диагностики на хард диска и т.н. Първо тоя модел е доста по-слаб от предишния, само екрана дето му е по-голям и мишката с бутоните е по-удобна, но като цяло е супер дървен, абсурд е да гледаш нещо в HD примерно. Освен това зарядното дето ми го даде е дефектно, ту зарежда, ту не. Още първия ден се рестартира 2 пъти от само себе си, освен това в началото всички програми бяха Not responding, яко зацепваше, диска беше фрагментиран, Windows update беше disabled, регистри, т.н. за чистене но впоследствие всичко оправих. Работеше криво-ляво, за браузване ставаше, но като му давах малко повече зор се рестартирваше. Само да спомена, че и него го изпрасках първия ден като заби, но за щастие със Startup Repair тръгна. Та по едно време взе да ми излиза съобщение след рестартите, че уиндоус засякъл проблем с хард диска, да съм сейвнел файловете, и Contact your system administrator or computer manufacturer to determine if you need to repair or replace the disk. Да ама след това си работеше, пробвах различните опции за troubleshooting и нищо, но в същото време си работеше и накрая като цъкнах да не се появява повече това съобщение спря. Да, ама много често взе да се рестартира, и след 5 минути пак ,и пак и на практика не можеше да се работи. Сканирах с HD tune pro, на единия дял на хард диска ми показа няколко bad sectors имаше и един в червен Warning и няколко в жълт, но за съжаление не помня подробности от доклада. Пробвах в Safe mode ако мога да фиксна нещо, там пък нямах проблеми, лаптопа си работеше нормално, бързо браузване, но без звук и други екстри. И така няколко дни или седмица си карах на Safe mode. Като му бутна капака в Safe mode не заспива, но една нощ го чух, че 2 пъти се рестартира от само себе си и го изключих да не ме притеснява. На сутринта като го включих не можеше да се свърже с интернет ни в safe mode, ни в normal. След дълга почивка в safe mode обикновено работеше по-дълго на нормално, но този път и без интернет. Пробвах абсолютно всички опции от troubleshooter, уверих се, че проблема е в лаптопа, а не в рутера, сменях мрежи от Public на Home, настройки, къде каквото може, драйвъри ъпдейтнах и стигнах до заключението, че Network adapter или access point не работи. System restore направих- не помогна. Четох съвети в гугъл, Ipv4, Ipv6 настройки да съм барнал, нов IP address да задам или нещо такова, но с това не можах да се оправя. Прочетох, че един деинсталирал антивирусната и се оправил проблема и реших да деинсталирам моята...Да ама след деинсталиране иска reboot на лаптопа и след този reboot не може да зареди уиндоус въобще! Имам 2 опции:

1. Startup repair(recommended). Пробвам отново и отново и не може да зареди Уиндоус. Опитва repair и все неуспешно със съобщение накрая "A hard disk problem is preventing Windows from starting. Contact your system administrator or computer manufacturer to determine if you need to repair or replace the disk"

2. Start Windows normally. Тук опитва да зареди, накрая син екран със съобщение "STOP: c000021a [Fatal System Error]

The verification of Known DLL failed. System process terminated unexpectedly with a status of 0xc0000020 (0x83460a50 0x00000000)" и пак в изходно положение.

Мога да му дам F2 и F12 и Command prompt, но идея си нямам какво да правя. Какво да го правя?

Смени му диска. Щом сам казваш, че има лоши сектори и прави проблеми, какво друго очакваш, софтуерно или от само себе си лошите сектори няма да се оправят!

Ами аз мисля дали не е по-добре да му сложа SSD след като го ползвам предимно за браузване/стриймване/гледане на видеа. А качеството на видеата ще се оправи ли с SSD или това е от видео картата? Също така се замислям дали да не си взема един хубав таблет и да зарежа всичките уиндоуси, хард дискове и т.н. Толкова съм потрошил вече, не е истина. Способен ли е таблета да замести напълно лаптопа?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.