Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 3 часа, sliderum написа:

Автора на темата вече уточни че нищо не разбира от оверклок и няма такива намерения. Освен това виж точно как съм го написал:

Дано да казва истината и да не е някой новорегистрирал се трол.

Имаш поставена слаба оценка по функционална грамотност. Въобще не си в състояние да разбереш това, което съм написал и се водиш по грешната си оценка на коментарът ми.

Не го написах конкретно в контекста на твоя коментар, мисля че е очевидно ?

Всяка разлика в положителна посока, над фабричната честота на процесора, която е постигната с ръчната намеса на потребителя, или с помощта на подходящ софтуер е оверклок...Дори собственият инструментариум на Интел за буустване на практика оверклоква.

Разбира се. Това не променя факта че дъното не става за нищо друго освен за i3 8350K или евентуално лек клок на 8600K със вентилатор директно върху ''радиатора'' на мосфетите. Всъщност в такъв случай може би ще е по-добре да се махне, защото ще пречи на потока имайки предвид че е дизайнерско парче алуминий без никакво оребряване.

преди 4 часа, Raze написа:

Има май нещо вярно:

https://www.vortez.net/articles_pages/msi_z370_gaming_plus_review,4.html

8700K не държи стабилно 5 GHz.

Естествено че няма да го държи, разумния процесор за това дъно е i3 8350K. Тук автора е имал приключения със 8600K. Тук  също, A-Pro/PC Pro/Gaming Plus имат един и същи VRM.

• Отговори 60
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 22 минути, Roujin Z написа:

Ясно ми е но човекът иска I5-8600 тоест правиш компромис със изискването му. 

Голям компромис ли направих с 300Mhz, или трябваше да подкрепям 8600 с безумната си цена?

Ти като гледаш колко е в час с хардуера, спрял ли се е на 8600 или не е от значение, че в първия пост поиска да чуе цялостни мнения? Кво да го обръщаме на чат.

• Автор
преди 20 часа, PANOV написа:

Ти като гледаш колко е в час с хардуера, спрял ли се е на 8600 или не е от значение, че в първия пост поиска да чуе цялостни мнения? Кво да го обръщаме на чат.

Всъщност съм се спрял на 8600. Бих си взел даже някоя 9-ка, проблема е, че работя само лятото :д искам да си взема възможно най - мощен процесор за тези пари, с които разполагам. Т'ва че 8400-ката била с 5-6% по слаба но и 50-70 лева по евтина не ме вълнува.

Оки, друже, то и SSDто няма какво да те вълнува. :ph34r:

Чисто информативно 8 ядрения 1700 постоянно бива пускан на по-ниска цена (колкото струва 6 ядрения 8600). 

https://www.vario.bg/amd-ryzen-7-1700-yd1700bbaebox

Точно като при 8600 и тук имаме охладител наистина нищо особено но е по-добър от Интелския и не само това е плюса.

Бюджетно дъно струващо колкото това за Интелската конфигурация тук обаче е възможен и известен клок. 

https://www.vario.bg/msi-b350-pc-mate-7a36-003r

Останалите части могат да се запазят същите или подобни. 

Чисто информативно се поддържа рам на по-високи честоти. С 3200MHz би трябвало да е сигурно че ще тръгне без значение коя вземеш.

Ако трябва да се придържаме към 300 лв. ще е 2933MHz - https://www.vario.bg/teamgroup-t-force-vulcan-dimm-kit-16gb-tlred416g3000hc16cdc01

Най-евтиният вариант на 1060 които бих ти препоръчал но не е по-добър от Jetstream на Palit просто е по-евтин - https://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1060-6gb-6gt-oc-v809-2234r

Най-евтиният вариант за захранване ако не ти се дават повече пари - https://www.vario.bg/evga-450bt-450w-100-bt-0450-k2

HDD - https://www.vario.bg/toshiba-p300-high-performance-hdwd110uzsva

До тук 1 707 лв. при сегашните цени и ти остава да избереш кутия - https://www.vario.bg/komponenti-kutiya?orderby=price-asc

Не забравяй и че конвертора за монитора е между 15 - 30 лв. в зависимост кой модел избереш. 

Е как бе Roujin, нали човекът искаше 8600....

Не че нещо ама що се предлага това захранване - нищо не пести с 15 лева, а изобщо не му е мястото в такава конфигурация...

Дете като доживееш моята възраст ще разбереш че подобни иронични коментари могат да ти докарат единствено усмивка или отегчение в зависимост колко си уморен след работа.

Направил съм си труда да прочета и последния коментар на Николай за това и му дадох алтернатива за 8 ядрен които може да си позволи.

Тоест не в бъдеще а веднага и няма да го държи в рамка на стената докато събере пари и за видеокарта.

И е именно предложение не му налагам мнение нито го обвинявам колко е тъп да плаща за 300MHz.

Колкото до захранването като гледам ти самият си предложил бюджетно захранване... моля те не почвай с ревютата, кондензаторите и т.н. 

Ясно съм уточнил минимум и евтино което по-никакъв начин не е проблем за такава конфигурация каквото и да разбираш под "такава".

Абе ей, празнодумко, какво имам да доживявам, трябва да давам назад, за да те стигна. Какво почваш да ми мрънкаш истории за деца и възрасти, ти за доайен ли се имаш тука, че да ми казваш какво ще доживея и какво ще разбера - от теб със сигурност нищо! Нито 1700 е играджийски процесор, по-мощен от 8600 в игри, че да ме препращаш към последния коментар на Николай, нито е тайна за някого че си завъртя задника от началото на темата! CX450 било бюджетно захранване - да, евтино е, това значи ли, че не е в пъти по-добро от BT450 - не, просто второто струва 2 пъти повече, отколкото трябва! На 1800 лева, 15лв от захранването ще пести - и като знаете всички, че например CX450 е в пъти по-добър избор, вместо да си мълчите, като се предложи нещо в изгода на питащия, почвате да пискате, а после аз съм ви трън в очите с ироничните коментари. Евала ви и на гордостта на форума.

• Автор

Някой беше казал, че в никем могат да ми го сглобят направо? къде по точно се уточнява това?

• Автор

И още нещо. Четох, че 8400 и 8600 държат един и същ перформанс с 1060-ката. Дали ще е така и с 1070ка армор?

Би трябвало. 

Цитат

Някой беше казал, че в никем могат да ми го сглобят направо? къде по точно се уточнява това?

По телефона. 

Цитат

Евала ви и на гордостта на форума

Има едно сладко вип-че, с 10 годишен лаптоп избрал да пита в овърклок раздела....:D

Единствено от дъното няма смисъл, понеже процесора ти е заключен. Евентуално ако някой ден решиш да сложиш отключен процесор и да клокваш става.

С B360 дъно и по-изгодна карта влизаш с 16ГБ памет, кутията и захранването не са удачни

• Автор

Видеокартата я избрах защото в сравнение с тази на палита не вдига такива градуси. Дъното го избрах защото нямах време да търся кутия, която поддържа мини атх или да търся друго дъно АТХ. От захранване и кутии си нямам и на идея, кутията избрах защото има 3 вентилатора с нея + ми харесва на вид. Захранването защото 500W не мисля, че ще са достатъчно в бъдеще поне.

Общо взето ако имате някакви предложения пишете, така или иначе ще се поръчва след седмица.

преди 29 минути, Nikolay Kertev написа:

Видеокартата я избрах защото в сравнение с тази на палита не вдига такива градуси. Дъното го избрах защото нямах време да търся кутия, която поддържа мини атх или да търся друго дъно АТХ. От захранване и кутии си нямам и на идея, кутията избрах защото има 3 вентилатора с нея + ми харесва на вид. Захранването защото 500W не мисля, че ще са достатъчно в бъдеще поне.

Общо взето ако имате някакви предложения пишете, така или иначе ще се поръчва след седмица.

А въпросната видео карта може да я намериш на още по-ниска цена. Z370 Gaming Plus ми прилича на стандартно ATX дъно, или ти си мислиш че е Mini-ITX ? Не знам защо ти е дъно със Z370 чипет, може би заради тази новина ? Просто забрави. Щом си нямаш на идея от захранвания може да започнеш от тук - цък. Обзалагам се че въпросния Raidmax не си струва парите и за 5.50лв. това е доста по-разумния избор. Виж във Hulk зелено на външен вид го докарва. Ще е цяло чудо ако вентилаторите са дори близко до прилични на тази кутия, не таи надежда. На мен ми прилича на недоразумение, но ако някой RGB екстремист е имал достъп до нея - нека изкаже мнение. За паметта, предполагам си наясно че си плащаш едни 35-40 лева за светлинките, който след месец ще са 70-80 лева. Дали SSD-то и твърдия диск са добър избор, нека някой друг даде мнение.

• Автор
преди 2 часа, Inno написа:

А въпросната видео карта може да я намериш на още по-ниска цена. Z370 Gaming Plus ми прилича на стандартно ATX дъно, или ти си мислиш че е Mini-ITX ? Не знам защо ти е дъно със Z370 чипет, може би заради тази новина ? Просто забрави. Щом си нямаш на идея от захранвания може да започнеш от тук - цък. Обзалагам се че въпросния Raidmax не си струва парите и за 5.50лв. това е доста по-разумния избор. Виж във Hulk зелено на външен вид го докарва. Ще е цяло чудо ако вентилаторите са дори близко до прилични на тази кутия, не таи надежда. На мен ми прилича на недоразумение, но ако някой RGB екстремист е имал достъп до нея - нека изкаже мнение. За паметта, предполагам си наясно че си плащаш едни 35-40 лева за светлинките, който след месец ще са 70-80 лева. Дали SSD-то и твърдия диск са добър избор, нека някой друг даде мнение.

Не знам дали си прочел малко по - нагоре, но написах, че време почти нямам дори да погледна или прочета. Затова и се отзовах тук, за да получа съвет или някаква помощ по избора. Платката казах, че е АТХ, но коментирал над теб ми беше предложил Б360 или 350 мисля, не съм сигурен, а тя е мини. Та потърсих малко кутия, която поне малко ми харесва и не попаднах на такава, която поддържа мини платки и затова останах на тази за момента. Видеокартата е с 50 лева по евтина, а тази е и гейминг Х (това значи, че имаш различни модове до колкото помня, но не е това, което ме накара да я избера, а по скоро ревютата, които гледах и температурите, които държи.) Нямам време да прочета статията, която ми прати, иначе благодаря за линка. Все пак ако ти имаш повечко време би било готино да ми предложиш някое захранване, което ще се вмести добре в тази конфигурация. По принцип не искам да пръскам много пари по захранването, макар и да е бая важна част, но не знам дали 450W ще ми стигнат (посоченото от теб захранване беше толкова мисля). Вентилаторите дали са прилични не мисля, че е най - важното. Процесора не е клокнат, държи стабилно ниски температури, както и видеото. Това е просто бонус към охлаждането. Рамта - да до някъде съм я избрал заради светлинките :д, но от друга страна е едни 20-на лева отгоре за 8гб. Не са нищо ако погледнеш от моята страна, а тя е, че един дневен бакшиш от работата ми е двойно повече от разликата в рамта. Перформанса е важен, но все пак искам и да си ме радва :д. Както и да е, писал съм, че не разбирам много, като цяло използвам знанията си от всичко, което съм чел през миналото. Ако имаш някакви предложения, просто ги постни (ако може да ги има в никем, тъй като реших от там да си го сглобя). ССД-то ми го предложиха по - горе, както и харда.

http://nikem-bg.net/cart/2172p1r58394p1r58160p1r61019p1r58608p1r55289p1r60659p1r60126p1rf.html

Ето това е вариант с другото дъно, само не разбирам едно - на захранването пише формат АТХ, тоесто кутията/платката трябва да е АТХ или?

От никем - количка

като може и с по-скъпа памет, ако държиш - има adata 2666 по 147лв плочката

преди 11 часа, Nikolay Kertev написа:

Не знам дали си прочел малко по - нагоре, но написах, че време почти нямам дори да погледна или прочета. Затова и се отзовах тук, за да получа съвет или някаква помощ по избора.

Нямаш време да четеш ревюта и да се информираш, но и нямаш време да четеш коментарите в темата ? Тогава как имаш време да четеш ревюта на видео карти ?

Платката казах, че е АТХ, но коментирал над теб ми беше предложил Б360 или 350 мисля, не съм сигурен, а тя е мини. Та потърсих малко кутия, която поне малко ми харесва и не попаднах на такава, която поддържа мини платки и затова останах на тази за момента.

Може би говориш за Asrock B360M Pro4, това е mATX платка и може да се побере във всяка кутия, която поддържа въпросния форм фактор. Всички предложени в темата до тук поддържат mATX и mini-ITX май изключение е ''Segotep Racing"',  която поддържа mATX, но не и ITX, но е трудно да се каже със сигурност, защото не намирам сайт на производителя. Не знам обаче защо ти е да слагаш mini-ITX дъно във голяма стандартна ATX кутия ?

Видеокартата е с 50 лева по евтина, а тази е и гейминг Х (това значи, че имаш различни модове до колкото помня, но не е това, което ме накара да я избера, а по скоро ревютата, които гледах и температурите, които държи.) Нямам време да прочета статията, която ми прати, иначе благодаря за линка.

Не знам за какви модове говориш. Картите са абсолютно еднакви, просто X модела е на по-високи чесоти. Спокойно, на практика не губиш нищо.

Все пак ако ти имаш повечко време би било готино да ми предложиш някое захранване, което ще се вмести добре в тази конфигурация. По принцип не искам да пръскам много пари по захранването, макар и да е бая важна част, но не знам дали 450W ще ми стигнат (посоченото от теб захранване беше толкова мисля).

За конфигурация със i5 8400 и GTX 1060 Bitfenix Formula Gold 450W е идеален избор. Ревю - цък. Ако мислиш да слагаш доста по-сериозен хардуер 550 или 650W модел, но за въпросните компоненти са пари на вятъра. Щом твърдиш че 450W качествен блок няма да се справи значи изобщо не знаеш каква е консумацията на i5 8400 и GTX 1060 6GB. Seasonic Focus Plus 550W също си заслужава. Ревю и Ревю №2. Ето и едно ревю, отново на HardOCP разглеждащо Raidmax Cobra 500W. Надявам се въпросния материал да те откаже от него.

Вентилаторите дали са прилични не мисля, че е най - важното. Процесора не е клокнат, държи стабилно ниски температури, както и видеото. Това е просто бонус към охлаждането. Рамта - да до някъде съм я избрал заради светлинките :д, но от друга страна е едни 20-на лева отгоре за 8гб. Не са нищо ако погледнеш от моята страна, а тя е, че един дневен бакшиш от работата ми е двойно повече от разликата в рамта. Перформанса е важен, но все пак искам и да си ме радва :д. Както и да е, писал съм, че не разбирам много, като цяло използвам знанията си от всичко, което съм чел през миналото. Ако имаш някакви предложения, просто ги постни (ако може да ги има в никем, тъй като реших от там да си го сглобя). ССД-то ми го предложиха по - горе, както и харда.

http://nikem-bg.net/cart/2172p1r58394p1r58160p1r61019p1r58608p1r55289p1r60659p1r60126p1rf.html

Ето това е вариант с другото дъно, само не разбирам едно - на захранването пише формат АТХ, тоесто кутията/платката трябва да е АТХ или?

Естествено че е важно, ако са боклуци нямат място в кутията. Процесора (i5 8400) няма как да го клокнеш и да искаш, ще държи ниски температури, но не и със боксовия охладител. Виж понижаване на напрежението може да ти помогне до известна степен със шума и температурите. Това е от същата компания и ще ти свърши абсолютно същата работа, но няма светлинки. Добър начин да спестиш 65+ лева, който да вложиш в нещо друго от което ще усетиш разлика. Например смяна на 5-8 годишния ти монитор ?

Тук цената на i5 8400 е най-евтина. Навсякъде беше около 350-360 лева до преди месец, но тукашните търговци типично в техен стил вдигат цените, щом забележат че има търсене. Не ми е известно Интел да са вдигали цените. Най-добре поръчай компонентите от два или дори три магазина, защото ще спестиш.

• Автор
преди 40 минути, Inno написа:

Нямаш време да четеш ревюта и да се информираш, но и нямаш време да четеш коментарите в темата ? Тогава как имаш време да четеш ревюта на видео карти ?

Може би говориш за Asrock B360M Pro4, това е mATX платка и може да се побере във всяка кутия, която поддържа въпросния форм фактор. Всички предложени в темата до тук поддържат mATX и mini-ITX май изключение е ''Segotep Racing"',  която поддържа mATX, но не и ITX, но е трудно да се каже със сигурност, защото не намирам сайт на производителя. Не знам обаче защо ти е да слагаш mini-ITX дъно във голяма стандартна ATX кутия ?

Не знам за какви модове говориш. Картите са абсолютно еднакви, просто X модела е на по-високи чесоти. Спокойно, на практика не губиш нищо.

За конфигурация със i5 8400 и GTX 1060 Bitfenix Formula Gold 450W е идеален избор. Ревю - цък. Ако мислиш да слагаш доста по-сериозен хардуер 550 или 650W модел, но за въпросните компоненти са пари на вятъра. Щом твърдиш че 450W качествен блок няма да се справи значи изобщо не знаеш каква е консумацията на i5 8400 и GTX 1060 6GB. Seasonic Focus Plus 550W също си заслужава. Ревю и Ревю №2. Ето и едно ревю, отново на HardOCP разглеждащо Raidmax Cobra 500W. Надявам се въпросния материал да те откаже от него.

Естествено че е важно, ако са боклуци нямат място в кутията. Процесора (i5 8400) няма как да го клокнеш и да искаш, ще държи ниски температури, но не и със боксовия охладител. Виж понижаване на напрежението може да ти помогне до известна степен със шума и температурите. Това е от същата компания и ще ти свърши абсолютно същата работа, но няма светлинки. Добър начин да спестиш 65+ лева, който да вложиш в нещо друго от което ще усетиш разлика. Например смяна на 5-8 годишния ти монитор ?

Тук цената на i5 8400 е най-евтина. Навсякъде беше около 350-360 лева до преди месец, но тукашните търговци типично в техен стил вдигат цените, щом забележат че има търсене. Не ми е известно Интел да са вдигали цените. Най-добре поръчай компонентите от два или дори три магазина, защото ще спестиш.

Мисля, че четеш без да осмисляш написаното от мен. Казах, че нямам време да чета, погледнах ревюта (клипчета с тестове в игри) на видео картите палит и мси като даже превъртах за да погледна на бързо само фпса и температурите. За дъното ти обясних подробно, че нямах време да чета кое дъно (АТХ дъно) е на оферта, защото не намерих мини ИТХ или мАТХ формат кутия. Повтарям отново, бих желал частите да са от НИКЕМ защото ще си го поръчам директно от там и ще ми го сглобят те. Монитора ако ще се сменя, ще се вкарат поне 500 лева за 144hz 1080p.
Също така ако не се лъжа процесора изисква 2666mhz памет или поне така пише в сайта на производителя?

преди 11 часа, PANOV написа:

От никем - количка

като може и с по-скъпа памет, ако държиш - има adata 2666 по 147лв плочката

http://nikem-bg.net/cart/58160p1r60659p1r2172p1r59101p1r60465p1r56335p1r61019p2r58608p1r58394p1rf.html

Така?

Явно си си наумил за тези скъпи памети и тази скъпа 1060... казвам го защото с някои корекции за около 2 бона вече е възможна и 1070, но щом си ги набелязал тея памети и тази карта, бих казал, че цялостно се получава прилично.

преди 7 часа, Nikolay Kertev написа:

Мисля, че четеш без да осмисляш написаното от мен. Казах, че нямам време да чета, погледнах ревюта (клипчета с тестове в игри) на видео картите палит и мси като даже превъртах за да погледна на бързо само фпса и температурите. За дъното ти обясних подробно, че нямах време да чета кое дъно (АТХ дъно) е на оферта, защото не намерих мини ИТХ или мАТХ формат кутия. Повтарям отново, бих желал частите да са от НИКЕМ защото ще си го поръчам директно от там и ще ми го сглобят те. Монитора ако ще се сменя, ще се вкарат поне 500 лева за 144hz 1080p.
Също така ако не се лъжа процесора изисква 2666mhz памет или поне така пише в сайта на производителя?

Аз пък мисля, че ти не се изразяваш достатъчно точно. Най-добре седни, когато имаш време през почивните дни и прегледай материалите от темата. Все пак си говорим за не малка сума. Както написах всяка една от дискутираните тук кутии може да побере mini-ITX/mATX дъно, нищо че е ''Mid Tower''. Можеше да споделиш към какво mATX/Mini-ITX дъно си се бил насочил първоначално. Щом искаш частите да са изцяло от никем и те да ти го сглобят - добре. Аз бих предпочел да спестя тези 95 лева от видео картата и процесора. Въпроса за външния вид на паметта е субективен, но и от там може да спестиш 60-65 лева както вече стана ясно. Не знам какъв точно ти е монитора, но ще е смешно ако го задържиш за дълго със тази конфигурация. Процесора може да работи и със 2133MHz памет, това няма никакво значение. Предложения от мен T-force Vulcan също ще работи на 2666MHz, обзалагам се при същите 15-17-17 тайминги, просто ще трябва да седнеш и да си поиграеш.

Каквото и да сглобиш сподели снимки и впечатления, за да се не се окаже че пишещите са помагали напразно в темата на измислен или по-скоро имагинерен герой.

• Автор
преди 1 час, Inno написа:

Аз пък мисля, че ти не се изразяваш достатъчно точно. Най-добре седни, когато имаш време през почивните дни и прегледай материалите от темата. Все пак си говорим за не малка сума. Както написах всяка една от дискутираните тук кутии може да побере mini-ITX/mATX дъно, нищо че е ''Mid Tower''. Можеше да споделиш към какво mATX/Mini-ITX дъно си се бил насочил първоначално. Щом искаш частите да са изцяло от никем и те да ти го сглобят - добре. Аз бих предпочел да спестя тези 95 лева от видео картата и процесора. Въпроса за външния вид на паметта е субективен, но и от там може да спестиш 60-65 лева както вече стана ясно. Не знам какъв точно ти е монитора, но ще е смешно ако го задържиш за дълго със тази конфигурация. Процесора може да работи и със 2133MHz памет, това няма никакво значение. Предложения от мен T-force Vulcan също ще работи на 2666MHz, обзалагам се при същите 15-17-17 тайминги, просто ще трябва да седнеш и да си поиграеш.

Каквото и да сглобиш сподели снимки и впечатления, за да се не се окаже че пишещите са помагали напразно в темата на измислен или по-скоро имагинерен герой.

Като го получа след 2 седмици ще направя няколко теста и ако всичко е точно ще споделя какви са ми впечатленията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.