Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GTX 650 и Fortnite

Featured Replies

Утре ще продам лаптопа ми и съм намислил да взема това заедно с GTX 650 (втора ръка за 80 лева). Въпроса ми е дали тази видеокарта, с посочения процесор ще изкара постоянни 60 кадъра във Fortnite при 1280х720 резолюция и ниски настройки ? (поне за сега ще е 720P, нямам възможност за 1080p :D ).

Ако имате по-добри предложение до към 450-500 лева, казвайте. Няма да се ъпгрейдва, няма да се клоква (е ако е възможно, що пък не, ама едва ли ще взимам кулър и прочие). Моля без коментари от рода на "Събери още 50 000 лева и си вземи ГЕЙМЪРСКИ КОМПУТЕР".

• Отговори 51
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колко ще са постоянни кадрите, не се знае. Все пак видеото си е било среден/нисък клас за времето си. Ето с малко по-добра видеокарта и по-стар процесор горе-долу как стоят нещата:

Защо не си вземеш нова карта GT 1030? Около 160 лева струва, но поне ще имаш 3 години гаранция. С тези карти втора употреба си е голяма лотария, а и не се знае колко ще изкара и как е ползвана. Може и да са я пекли, колкото да се продаде. С какъв монитор ще се ползва, какви входове има?

Прекалено много ми се виждат 80 лева за GTX 650, 1GB или 2GB версия ? За тези пари по-скоро търси GTX 750 2GB. А ако вдигнеш бюджета GTX 950 без допълнителен конектор ще е най-добрия вариант, цена до 130-150 лева. Ако си със 1920х1080 монитор бих се стремил към нея. Ако играеш на 720p на 1080p картината ще е доста размазана и аз не бих си го причинил. Другия вариант е да смениш захранването и да търсиш висок клас карта на прилична цена.

@Raze

Цитат

Може и да са я пекли, колкото да се продаде.

Това пък какво значи ?

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Колко ще са постоянни кадрите, не се знае. Все пак видеото си е било среден/нисък клас за времето си. Ето с малко по-добра видеокарта и по-стар процесор горе-долу как стоят нещата:

Защо не си вземеш нова карта GT 1030? Около 160 лева струва, но поне ще имаш 3 години гаранция. С тези карти втора употреба си е голяма лотария, а и не се знае колко ще изкара и как е ползвана. Може и да са я пекли, колкото да се продаде. С какъв монитор ще се ползва, какви входове има?

Къде ти тая 1030-ка за 160 лева ?

преди 1 минута, kyoshinn написа:

Къде ти тая 1030-ка за 160 лева ?

цък. Аз бих странил от карта със 64-битова шина. По-добрия вариант със сигурност би бил GTX 950 втора ръка.

Навсякъде.

http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-GT1030-AERO-ITX-2G-OC/

Даже има и под 160 лв.:

https://www.pazaruvaj.com/CategorySearch.php?st=gt+1030&orderby=1

преди 4 минути, Inno написа:

Прекалено много ми се виждат 80 лева за GTX 650, 1GB или 2GB версия ? За тези пари по-скоро търси GTX 750 2GB. А ако вдигнеш бюджета GTX 950 без допълнителен конектор ще е най-добрия вариант, цена до 130-150 лева. Ако си със 1920х1080 монитор бих се стремил към нея. Ако играеш на 720p на 1080p картината ще е доста размазана и аз не бих си го причинил. Другия вариант е да смениш захранването и да търсиш висок клас карта на прилична цена. 

@Raze

Това пък какво значи ?

https://www.google.com/search?q=печене+видеокарта&ie=utf-8&oe=utf-8

Не си ли пробвал? Аз така реанимирах няколко пъти една стара 8800 GT, като след всеки път работеше месец някъде. Вече не вади сигнал.

Навсякъде.

http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-GT1030-AERO-ITX-2G-OC/

Даже има и под 160 лв.:

https://www.pazaruvaj.com/CategorySearch.php?st=gt+1030&orderby=1

https://www.google.com/search?q=печене+видеокарта&ie=utf-8&oe=utf-8

Не си ли пробвал? Аз така реанимирах няколко пъти една стара 8800 GT, като след всеки път работеше месец някъде. Вече не вади сигнал.

И си мислиш че карта на 3-4 години като GTX 750/750TI/950 има проблемите на големите и горещи чипове ? По-евтините 1030 карти са със DDR4 памет, тоест доста по-неадекватни са от вече не особено адекватната GT 1030.

преди 2 минути, Inno написа:

цък. Аз бих странил от карта със 64-битова шина. По-добрия вариант със сигурност би бил GTX 950 втора ръка.

Картата е в пъти по-добре от GT 650, нищо че е 64 битова. За тази игра и 1080p на ниски настройки вади много над 60 кадъра.

Само тази най-евтината е с бавната DDR4 памет, гледай да не вземаш такава. Офертата от НИКЕМ е най-добре.

Картата е в пъти по-добре от GT 650, нищо че е 64 битова. За тази игра и 1080p на ниски настройки вади много над 60 кадъра.

Само тази най-евтината е с бавната DDR4 памет, гледай да не вземаш такава. Офертата от НИКЕМ е най-добре.

По-добра е само че за 150-160 лева ще намери GTX 950 2GB без доп. конектор, която е доста по-бързата карта. Няма защо да има притеснения че е печена, копала орала или каквото и да било.

• Автор

Явно сега са я изкарали тази 1030-ка, аз точно заради ДДР4 паметта я избягвах, защото тази с ДДР5 гонеше 200 лева О.О.

Реално целта ми е с парите от лаптопа да покрия всичко, та не знам ::/

Монитора за момента е някъв-никъв :D SyncMaster 710N, той няма да е завинаги, най-вероятно след 1-2-3 месеца ще го сменя, като добавя и едно малко ССД.

@Inno

Реално, 950-ката е по-бърза, но пък, ако ще давам и от себе си пари, то предпочитам нова видеокарта. Аз рядко сменям игрите, а неща като GTA 5, The Witcher или някакви подобни изобщо не ме блазнят. Най-много, ако излезе някой нов Battle Royale, него да играя. През последните 5 години съм играл точно 5 игри - LoL, Fortnite, CS:GO, CS 1.6 и Team Fortress 2 (говорим сериозно да играя, а не по 1 седмица игра). 

Ей сега разгледах продавалника (знам, че там са боклук) и се спрях на GTX 650, реално казваш, че 80 лева са много, тази е 100, но изглежда запазена и човека дава цели 15 дни moneyback, но пък вече се замислям и за онази 1030-ка. Каква е разликата м/у 2-те (като ФПС), моля от по-точни тестове, а не от някъв NonameTECH.

Хмм, гледам в HardwareBG форума има тази HD7850 1GB

Разликата са големи, различни архитектури са, но 1030 GDDR5 не би трябвало да е кой знае колко напред от GTX 650 gddr5  И двете имат 384 шейдъра като 650 има 32TMU-та а 1030 24. Броя на ROP-овете е еднакъв (16). Първата има 128-битова шина, което и дава предимство, но паметта й е малко по-бавна. 1030 компенсира липсата на груба сила със по-новата си архитектура и поне според TPU е 15-20% по-бърза. Аз лично не вярвам на тези цифри, защото уж се базират на хартиените спецификации. Във по-стари игри, който не са оптимизирани за Pascal e възможно да са равни или дори 650 да има предимство, едва ли случая ще е такъв със Fortnite.

Моя съвет е да избягваш 650 за 80 лева, камо ли за 100. За 100 лева трябва да търсиш GTX 750 2GB, която е по-бърза от GT 1030, но във Фортнайт 1030 може да ''издрапа'' и да не изостава. Интересен тест включващ GTX 750Ti, GTX 750, GT 1030 GDDR5, GTX 560TI, RX 550, R7 260

Йерархична таблица за двата лагера.

п.с: Нямам достъп до HWBG форума, нито до раздела продажби за физически лица. Не знам каква е 7850-ката, но едва ли ще е подходяща за Фортнайт, защото има само 1гб. памет и е стара архитектура. Не бих дал повече от 80-90 лева за 7850 1гб.

• Автор
преди 9 минути, Inno написа:

Разликата са големи, различни архитектури са, но 1030 GDDR5 не би трябвало да е кой знае колко напред от GTX 650 gddr5  И двете имат 384 шейдъра като 650 има 32TMU-та а 1030 24. Броя на ROP-овете е еднакъв (16). Първата има 128-битова шина, което и дава предимство, но паметта й е малко по-бавна. 1030 компенсира липсата на груба сила със по-новата си архитектура и поне според TPU е 15-20% по-бърза. Аз лично не вярвам на тези цифри, защото уж се базират на хартиените спецификации. Във по-стари игри, който не са оптимизирани за Pascal e възможно да са равни или дори 650 да има предимство, едва ли случая ще е такъв със Fortnite.

Моя съвет е да избягваш 650 за 80 лева, камо ли за 100. За 100 лева трябва да търсиш GTX 750 2GB, която е по-бърза от GT 1030, но във Фортнайт 1030 може да ''издрапа'' и да не изостава. Интересен тест включващ GTX 750Ti, GTX 750, GT 1030 GDDR5, GTX 560TI, RX 550, R7 260

Йерархична таблица за двата лагера.

Явно няма да е 650-ката. За 100 лева 750-ка няма, даже под 150 лв., едва ли.

Виж да съм HD 7850 за 95 лв. от HardwareBG продавалника, която според таблицата по-горе е дори над 750ti, 

Нещо не ми се дават много пари за втора ръка видеокарта, до към 100 лева, предполагам 7850 е удачен избор, ако производителността е над 750ti, като цяло над 650 и GT 1030. Иначе може и 1030-ката да взема :/ Пак казвам, не играя много игри, предимно играя на 720p и ниски настройки, та да...

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

преди 10 минути, kyoshinn написа:

Явно няма да е 650-ката. За 100 лева 750-ка няма, даже под 150 лв., едва ли.

Виж да съм HD 7850 за 95 лв. от HardwareBG продавалника, която според таблицата по-горе е дори над 750ti, 

Нещо не ми се дават много пари за втора ръка видеокарта, до към 100 лева, предполагам 7850 е удачен избор, ако производителността е над 750ti, като цяло над 650 и GT 1030. Иначе може и 1030-ката да взема :/ Пак казвам, не играя много игри, предимно играя на 720p и ниски настройки, та да...

За 100 лева няма 750-ка във OLX. Възможно е да се появи във HWBG, но не купувай карта със 1гб видеопамет, това е прекалено малко за Фортнайт, мисля ще имаш проблеми дори на 1280х1024, което е нативната на Samsung SyncMaster 710N. Всичките тези карти от типа 750/750Ti/950 не са точно карти за ентусиасти и е възможно да се не се появяват особено често във HWBG + ти търсиш карта без доп. конектор, което значи че още доста хора биха проявили интерес към такава карта, хора който не са геймъри.

Таблицата от TomsHardware показва относителната производителност, отново калкулирана на базата на спецификации. Не се взимат на предвид огромните фактори като драйверната поддръжка и оптимизацията за дадената архитектура, а 7850 е стара карта (GCN 1.0) и не е точно силна карта че да компенсира със груба сила, както би го направила HD 7970/280X във Fortnite. Отделно няма да й достига и видео памет. Във старите игри, който не изискват много памет определено ще е по-бърза от GTX 750Ti, но не и във Fortnite.

• Автор
преди 1 минута, Inno написа:

За 100 лева няма 750-ка във OLX. Възможно е да се появи във HWBG, но не купувай карта със 1гб видеопамет, това е прекалено малко за Фортнайт, мисля ще имаш проблеми дори на 1280х1024. Всичките тези карти от типа 750/750Ti/950 не са точно карти за ентусиасти и е възможно да се не се появяват особено често във HWBG + ти търсиш карта без доп. конектор, което значи че още доста хора биха проявили интерес към такава карта, който не са геймъри.

Таблицата от TomsHardware показва относителната производителност, отново калкулирана на базата на спецификации. Не се взимат на предвид огромните фактори като драйверната поддръжка и оптимизацията за дадената архитектура, а 7850 е стара карта (GCN 1.0) и не е точно силна карта че да компенсира със груба сила, както би го направила HD 7970/280X във Fortnite. Отделно няма да й достига и видео памет. Във старите игри, който не изискват много памет определено ще е по-бърза от GTX 750Ti, но не и във Fortnite.

Значи най-вероятно ще действам с 1030-ката, хем главата да ми е мирна, а не да нося в еконта и компютъра и монитора, и кабели и клавиатури и на майка му...

Тук гледам 1030-ката на 720p и ниски настройки си изкарва стабилни кадри, друг е въпроса, че процесора е i7-4770 и не знам каква ще е разликата спрямо i5-3450. Отделно не знам колко е верен теста, отделно не знам и дали сега ще са същите резултати при положение, че клипа е правен на доста по-стара версия на играта, може би Сезон 2/3, сега е Сезон 5.

Няма да имаш проблеми с процесора, достатъчно е мощен, дори и за по-тежки игри. Единствено монитора ти ако няма DVI/HDMI, а е само с VGA, за GT 1030 ще трябва да вземеш и активен преходник. Ето ти и по-нов от началото на годината тест на играта, дори на малко по-високи настройки от предния клип:

• Автор
току-що, Raze написа:

Няма да имаш проблеми с процесора, достатъчно е мощен, дори и за по-тежки игри. Единствено монитора ти ако няма DVI/HDMI, а е само с VGA, за GT 1030 ще трябва да вземеш и активен преходник.

А, майка му д*ба, колко е тоя преходник, че май е само VGA...

преди 1 минута, kyoshinn написа:

Значи най-вероятно ще действам с 1030-ката, хем главата да ми е мирна, а не да нося в еконта и компютъра и монитора, и кабели и клавиатури и на майка му...

Тук гледам 1030-ката на 720p и ниски настройки си изкарва стабилни кадри, друг е въпроса, че процесора е i7-4770 и не знам каква ще е разликата спрямо i5-3450. Отделно не знам колко е верен теста, отделно не знам и дали сега ще са същите резултати при положение, че клипа е правен на доста по-стара версия на играта, може би Сезон 2/3, сега е Сезон 5.

И аз мисля че за Fortnite GT 1030 не е толкова лоша, особено на 1280х1024. Все пак не съм играл играта, но на ниски настройки не би трябвало да имаш никакви проблеми дори и ако вземеш 1080P монитор. Попаднах на това от трибуквения сайт, но конкретно във Fornite не съм сигурен дали въобще GTX 750 ще е по-бърза, именно заради по-добрата оптимизация на Pascal. Не мисля че трябва да се притесняваш за процесора.

• Автор

Ем, значи най-вероятно ще действам с 1030-ката, деба и преходника..

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Да му е*а и адаптера, той е 1/8 от цената на видеокартата :D :D Преди време на братовчед ми взимахме някакъв адаптер (не кабел) от VGA към DVI-I май беше, дет струваше 5 лева ли нещо такова :/

На тази карта са само цифрови изходите, няма аналогови като предните поколения и трябва малко по-специален преходник за стари монитори, които са само с аналогови входове.

• Автор
току-що, Raze написа:

На тази карта са само цифрови изходите, няма аналогови като предните поколения и трябва малко по-специален преходник за стари монитори, които са само с аналогови входове.

Да бе ясно, значи ще трябва да карам с вградената видеокарта около седмица :D Да се надяваме, че тая HD3000 ще успее да докара 60 FPS на лигата :D 

Картата и Fortnite ще ти подкара, но няма да изкара повече от 20-30 кадъра на минимум на всичко. На другата игра може да е малко по-добре, но чак 60 кадъра постоянни едва ли.

преди 8 минути, kyoshinn написа:

Да бе ясно, значи ще трябва да карам с вградената видеокарта около седмица :D Да се надяваме, че тая HD3000 ще успее да докара 60 FPS на лигата :D 

i5 3450 е със HD 2500, което е доста по-слабо от HD 3000, но и HD 3000 ще е далеч от нужното. Не си губи времето.

п.с: Сега видях че говориш за League of Legends...може и да стане. Пробвай клок, при мен от 1050 на 1450 има огромна разлика в някой игри :).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.