Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с харда?

Featured Replies

• Автор
преди 10 часа, Raze написа:

Диска е заминал, щом е правел от известно време проблеми, най-много съвсем да спре и да не може и да си прехвърли информацията от него. @De Santa замислял ли си се за SSD? Какъв е максималния бюджет, който можеш да отделиш? 250 GB малко ли ще са ти?  Лаптопа ти ще стане много по-пъргав:

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-Ultimate-SSD-SU650-240GB/ - Цена: 97.49 лв. с ДДС

По-големия 500 GB:

http://nikem-bg.net/computer-components/CRUCIAL-MX500-500GB-CT500MX500SSD1/ - Цена: 201.10 лв. с ДДС

И HDD 1 ТB на 7200 оборота:

http://nikem-bg.net/computer-components/Seagate-1TB-FireCuda-SATA-6Gb-s-2.5-7MM-SSHD-ST1000LX015/

Бюджета ми за компоненти е ограничен, много добре ми се справяше машинката и със сегашния хард диск така че предпочитам същите параметри, повече от 300гб никога не съм запълвал тоест и 500гб е добре.

Така, така, чета глупости.

Сега ще ви кажа как го правят в бизнес светът.

При такова съобщение, формат на диска, физически на парчета се прави и се изхвърля в контейнер за метални отпадъци и се подава за рециклиране, защо формат и физическо чупене, за да не останат сензитивни данни!

Поръчва се нов диск и се заменя.

Спасяват се данните, които могат и се определя какво е състоянието на данните  и какви са щетите, старият счупен диск, се пази няколко месеца, преди да се разглоби и рециклира.

Така го правят в бизнес светът, там разчитат на надеждност!

Ако влезете в сериозен сервиз с квалифициран персонал, веднага ще ви посъветват да си купите нов диск.

Задайте си въпроса, каква гаранция ще ви дадат за поправени сектори? И кой ще ви я даде?
Няма такава гаранция, просто е несериозно, ако някой ви каже че ще гарантира.

Ще ви дам с мой диск пример, има само един счупен сектор и получавам това съобщение.
Само един представяте ли си, но е достатъчен за да ми съсипа криптирането на партишъна или хард диска ако ползвам такова, е точно това се случи, съсипа ми криптирането, и се разделих с гигабайти криптирана информация и две операционни системи.

Не е лошо да експериментирате или да видите, колко ще изкарате с подобен диск, обаче е желателно да не пазите най ценните си данни на подобен диск.

Защото ако една информация я имате само на едно място то все едно я нямате, а ако я имате само на един диск и той е със проблеми, бройте че нямате тази информация, ще дойде един миг и ще ви види сметката диска, ако не сте се застраховали. 

Аз с този диск който съм и имам супен сектор, просто оставих смарта да си върши работата и си ми стои закачен за лаптопа на мястото за DVD., имам един Линукс на него и един Windows 7, май един Сървър 2008 и 2018, е да имам и един партишън за данни, но нищо сериозно не пазя на този диск, закачил съм си здрав диск на в лаптопа в отсека за хард диск и там имам един Windows 10 и си съхранявам важните данни и едно Линуксче.

Така че внимавайте и добре обмисляйте как ще действате и на кого ще се доверите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.