Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран и последвано не зареждане на Windows 7

Featured Replies

• Автор

инсталирани са 12ГБ рам, но понякога като включа компютъра показва това на картината, 4ГБ работни и 8ГБ в сиво, неизползваеми(едната рам плоча)

Когато рестартирам компютъра и ми излиза, че всичките 12гб са работни и само няколко МБ са в сиво, то тогава компа сам се рестартира след няколко минути...

размених плочите и сега са 4бг hardware reserved...

преди 37 минути, Raze написа:

Кое е 12 ГБ и колко трябва да е?

:ph34r:
Не е ли ясно кое - Hardware reserved memory.
Колко трябва да бъде - колкото по-малко - толкова по-добре. Обикновенвено 300-500-800MB.

@alg7, изпълни ли командите от този пост:

Странното е, че втора антивирусна не работи коректно.
Направи пълна проверка в Command Prompt в Windows XP от Hiren's Boot CD с тази команда:
chkdsk N: /f /r
Тук N: е буквата на диска, на който е Windows 7
Направи сканиране с https://macrorit.com/disk-surface-test/disk-surface-test.html
Има портативна версия на сайта - изтегли я, разархивирай и сартирай 64 битовата версия с администраторски права.

За големия размер на резервираната памет - тук.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Отвори msconfig отиди в boot tab, advanced options, виж дали няма отметка на maximum memory, ако има я махни. Какво ти е дъното и каква RAM паметта - марки/модели, брой и какви модули са? Може нещо да не ти я разпознава правилно или да е дефектна. Пробвай да извадиш някой от модулите и тествай дали ще има промяна, после и с другите така.

преди 20 минути, alg7 написа:

инсталирани са 12ГБ рам, но понякога като включа компютъра показва това на картината, 4ГБ работни и 8ГБ в сиво, неизползваеми(едната рам плоча)

Това 4GB+8GB модули ли са? Какви са - точни модели.
Провери за по-нова версия на BIOS.

преди 25 минути, alg7 написа:

Когато рестартирам компютъра и ми излиза, че всичките 12гб са работни и само няколко МБ са в сиво

Това е нормалното състояние. Явно има някаква несъвместимост между модулите памет/контролер памет на дъното/процесора и BIOS.

• Автор

до вчера си бяха ок, сега вече има несъвместимост. От както ги размених колкото и да рестартирам все си е с 8ГБ работни 4ГБ резерв... 

заключете темата, моля, лек ден. 

Тонът някак не ми допада. Затова спирам да следя темата.
Тествай с по един модул колко памет ще  резервира за хардуера.

Може и да е дефектирала някоя от плочките, може и да има дефект в дъното и т.н. Като искаш да си 100% сигурен, направи си нова чиста инсталация и тествай - ако пак го има проблема, значи е от BIOS/дъно/RAM. Никой не ти е виновен, че имаш проблеми с компютъра, като не си доволен от съветите го носи в сервиз да ти вземат пари за тест и ремонт, без да е сигурно дали ще отстранят проблема. Няма как да ти кажем от разстояние какво ти има на компютъра, за тази цел се прави диагностика и тестове, като не ти харесва, оправяй се!

• Автор

...

за някой с подобен проблем може да опита следното, което проработи при мен:

1) В разширените системни настройки -> Разширени -> Производителност, Настройки... -> Разширени -> Виртуална памет, Замяна...->  Ънчек на "автоматично определяне" и зададох размер по избор (колкото ми е инсталираната РАМ (12ГБ)).

2) В  msconfig ->  Boot -> Windows 7 -> Advanced Options... -> Ънчек Maximum memory .

3) Изключих компа,  смених позицията на РАМ плочите, включих компа и проверих дали има промяна. Този процес (разменях всякакви комбинации на позициите на плочите) го повтарях докато не се върна старото състояние, а именно 12ГБ работни. В момента след няколо рестарта си остава Hardware Reserved: 44MB. 

Не знам кое от тези неща е помогнало и дали са свързани, по-запознатите ще кажат.

....

Преди това направих System Restore на точка, направена вчера, вечерта, когато Компа се държеше добре, и сега ги нямам проблемите от сутринта, които не ми се бяха случвали до сега: Спонтанно рестартиране, Забиване в едно положение и налагане на рестарт, отново син екран, но с друга грешка

....

В заключение ще кажа, че проблема с РАМ-та се оправи, Синия екран не се е появявал за сега, Харда вече не се товари на 100% постоянно, благодарение на съветите на @DarkEdge. Със сигурност системата ми не е на "6", но поне сега мога да работя на компютъра, при първа възможност ще направя едно преинсталиране.

Така че проблема е решен, темата е изчерпана и отново ще призова да се заключи.

Поздрави!

преди 56 минути, alg7 написа:

1) В разширените системни настройки -> Разширени -> Производителност, Настройки... -> Разширени -> Виртуална памет, Замяна...->  Ънчек на "автоматично определяне" и зададох размер по избор (колкото ми е инсталираната РАМ (12ГБ)).

При толкова RAM  е ненужно толкова голям swap file. Компютърът колко определя за препоръчителни? Толкова направи мин и макс.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, DarkEdge написа:

Как е сега машината?

Супер, използват се всичките 12ГБ рам, не се е рестартирала, няма сини екрани, харда не се товари. В момента работя на сравнително тежка програма (ANSYS) и за сега се държи добре :)

Благодаря отново!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.